Görüş Bildir
Haberler
Ensar Vakfı'nın Eski Yöneticisi de İstismarcı Çıktı, Web Sitesi Kapatıldı

Ensar Vakfı'nın Eski Yöneticisi de İstismarcı Çıktı, Web Sitesi Kapatıldı

Deniz Gök
29.03.2016 - 00:54 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 10:21

Karaman'da cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz ocak ayında çocuklara cinsel istismardan Rize'de tutuklanan İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı M.N.G.'nin 2001-2003 yılları arasında vakfın il başkanlığını yaptığı öne sürüldü. Daha önce de birkaç kez benzer suçlamalarla soruşturma geçiren ancak görevine devam eden M.N.G.'yi avukat olan oğlu da savunmak istememişti. Ayrıca Ensar Vakfı'nın internet sitesine erişim bir süre kesildi. Sosyal medyada ise vakıf yöneticilerinin geçmişte adlarının karıştığı skandalların gündeme gelmesiyle sitenin kapatılmasının bağlantılı olduğu yorumları yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e bağlı evlerde çocukların istismar edildiği haberlerinin yankıları sürerken vakıfla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Daha önce Rize'de istismar suçlamasıyla tutuklanan bir kişinin Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu hatta il başkanlığı görevini yaptığı belirtildi.

İddiaların odağındaki kişi avukat olan oğlunun savunmak istemediği M.N.G. 

Ocak ayında Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı olan M.N.G., iki erkek çocuğa ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Daha önce de benzer suçlamalardan soruşturma geçirdiği ortaya çıkan şahsın bilgisayarlarında da ‘uygunsuz’ verilere ulaşıldığı açıklanmıştı. M.N.G.'nin avukat olan oğlu da, dosyayı gördükten sonra babasının avukatlığını yapmaktan vazgeçmişti.

Vakfın Rize yöneticiliğini yapmış

Vakfın Rize yöneticiliğini yapmış

Gazeteport, M.N.G.'nin 2001-2003 yılları arasında Ensar Vakfı'nın Rize şubesinin başkanı olduğunu öne sürdü. 

Gazeteport'un iddiasının dayanağını ise vakfın sitesinden alınan ekran görüntüleri oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkında çıkan bir haber de iddiaları doğruluyor

Ayrıca yerel haber sitesi cayhaber.com'da yer alan bir haberde de 6 Mart 2013 tarihinde M.N.G.'ye ait öz geçmiş bilgileri arasında Ensar Vakfı Rize başkanlığı yaptığı yazıyor.

O sayfa silindi

Haberin Gazeteport'ta yayımlanmasının ardından söz konusu bilgilerin bulunduğu sayfa da siteden kaldırıldı. Sayfaya “www.ensarvakfirize.com/sayfa.asp?sayfaID=25” adresinden girmek istendiğinde böyle bir sayfa bulunmadığı belirtiliyor.

Ancak Google'dan arama yapıldığında silinen sayfadaki bilgileri doğrulayan sonuçlar çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce de soruşturma geçirmiş

Şu anda tutuklu bulunan M.N.G. 1983-1987 yılları arasında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde öğretmenlik yaptığı dönemde küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma geçirmiş, buna rağmen 2003 yılında kendi başvurusu ile Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Sanık, Sosyal Hizmetler İl Müdürü iken de 2007 yılında kuruma bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar iddiası ile bir müfettiş soruşturması geçirmiş ancak görevine devam ettirilmişti.

2016 yılı Ocak ayında ise mağdur iki çocuğun ailesi şikayet edip işin peşini bırakmayınca bu kez tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Vakfın web sitesine 'erişilemiyor'

Vakfın web sitesine 'erişilemiyor'

M.N.G. ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin ardından vakfın web sitesine de erişilemiyor.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar sitenin erişime kapatılmasını 'temizlik' olarak yorumladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sitenin neden kapandığı konusunda henüz bir açıklama da yapılmadı. 

Ancak birçok sosyal medya kullanıcısı vakıf yöneticilerinin geçmişte adlarının karıştığı skandalların gündeme getirilmemesi için böyle bir yönteme başvurulduğu görüşünü dile getirdi.

Karaman'daki skandalın ortaya çıkmasının ardından bazı milletvekilleri 'Biz inadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz' demiş, Aile Bakanı Ramazanoğlu ise 'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Vakfın başkanı Cenk Dilberoğlu ise ‘kendilerinin de tecavüze uğradığını’ söylemişti.

Vakfa ait evlerde 10 öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan öğretmen Muharrem B.'nin ise 600 yıla kadar hapsi isteniyor.

Gazeteport ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

naptınız tum sapıkları bir vakfa mı topladınız, yetmez ama allah belanızı versin!

_orca_

Ne kadar sapıksa o kadar mı itibar görüyor mevki makam sahibi oluyor sizde anlamadım ki. Nasıl bi tarikatsınız?

uzundonlu_kisot

islama inanıyorum ama müslümanlık hakkında çok soru var kafamda, müslümanlar islamı çirkinleştiriyor.

phesus

müslümanların içinde arapları apayrı uzak bir köşeye koyalım, diğerleri ile karıştırmayalım.