Görüş Bildir
Haberler
Enegram Karakter Analizini Yapıyoruz!

etiket Enegram Karakter Analizini Yapıyoruz!

Enegram, Yunanca kökenli bir kelime olup' ennea'(dokuz) ve 'gramma' (yazılmış,yazılı)  kelimelerinden türetilen, prensipte insan kişiliğini esas alan  birbiriyle bağlantılı 9 tip karakter analizi modelidir. Bu sistem, insanın kendini tanıması ve eksik yönlerini farkında olmasına yardımcı olan bir analizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hangi düşünce yapısını diğerlerinden 'üstün' görüyorsun?

1. Hangi düşünce yapısını diğerlerinden 'üstün' görüyorsun?

2. Eğer başkaları tarafından ayıplansaydın sebebi ne olurdu?

2. Eğer başkaları tarafından ayıplansaydın sebebi ne olurdu?

3. En çok istediğin şey ne?

3. En çok istediğin şey ne?

4. Kendini darda, zorda hissettiğinde zorluk...

4. Kendini darda, zorda hissettiğinde zorluk...

5. Tümüyle rahatladığında kapıldığın his:

5. Tümüyle rahatladığında kapıldığın his:
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Neden korkuyorsun?

6. Neden korkuyorsun?

7. En yakınındaki insanlar sana ...... der:

7. En yakınındaki insanlar sana ...... der:

8. Ama aynı zamanda ...... ile itham ederler:

8. Ama aynı zamanda ...... ile itham ederler:

9. Diğer insanlarda aradığın en çarpıcı özellik:

9. Diğer insanlarda aradığın en çarpıcı özellik:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Reformcu!

Reformcu!

Bu senin güçlü ahlakî pusulanın ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu şaşmadan bildiğini gösterir. Diğerleri, sana bir örnek gibi gözüküyor; yani olumlu davranmak için çabalıyor ve diğerlerinin hakkını savunuyorsun. Ayrıca, bu senin kendini utandırdığını ve bilinçli hata yaptığını gösteriyor.

Yardımcı!

Yardımcı!

Empati kurmayı bilen, sıcak kalpli biri olduğunu gösterir. Arkadaş canlısı, cömert ve fedakâr olabiliyorsun; ama bazen duygusalsın. Kesinlikle etrafının kuşatılmasını istemiyorsun, yani kimse bir şey yaptırmaya seni zorlayamaz. Diğerlerine karşı koşulsuz sevgi besliyorsun. Ancak aynı ilgi ve sevgiyi sen de diğerlerinden bekliyorsun.

Başaran!

Başaran!

Bu sende aşırı öz güven patlaması olduğunu gösterir. Hatta bazen bunu göstermek için kasılarak yürüyorsun. Cazibeni nasıl kullanacağını iyi biliyorsun. Bu sebeple dürtülerini ve hırsını körüklüyorsun. Kafana neyi koyarsan koy, bunu başarıyorsun ve bu başarıya ulaşırken yolun ne kadar dikenlerle dolu olması senin için bir engel değil. Az da olsa öyle zamanlar oluyor ki yalnızca kendini düşünüyorsun; fakat kendinin ve çevrendekilerin namını etkilediğini unutma!

Bireyci!

Bireyci!

Bu senin duygularınla ve benliğinle iletişimde kaldığını gösteriyor. Yaratıcı karakterinin derinliği açılmaktan ve kendini açıkça ifade etmekten korkmadığını gösterir. Bazen dürüstlüğün acımasız boyuta ulaşıyor ve üstüne çok varıp kendini yıpratıyorsun. Özellikle, potansiyelinin altında işler yaptığını düşündüğünde.

Gözlemci!

Gözlemci!

Bu senin meraklı ve daima araştırmaya aç olduğunu gösterir. Karmaşık fikirler ve yetenekler geliştirmeye kanalize olmuşsun. Bilgiye hükmetmek istiyorsun çevreni daha iyi anlayabilmek, çevrenden sana gelen tehditlere karşı savunma mekanizması olması için.

Sadık!

Sadık!

Bu diğerlerinin sana bel bağladığını ve sana karşı bütünüyle güvendiklerini gösterir. Sıklıkla ses tahtası gibi hareket ediyorsun ve başkalarının gözünde sorun çözücüsün. Tavsiye ve ortaklık sunmanın altında yatan özgüvenli anlayış, otorite olduğunu gösterir. Ancak eleştiriye gelemiyorsun ve eleştiriyi sevmiyorsun insanlar seninle uğraştığında. Çünkü kendi fikirlerin hakkında şüpheye düşüp evhamlı oluyorsun.

İlgili!

İlgili!

Tonlarca harcayacak enerjin var ve o kadar güçlü iyimser anlayışın var ki seni zor durumda bile bırakıyor. Oldukça dirençli, usanmazsın; projeden projeye eğlenerek koşuşturuyorsun. Kafana koyduğun her şeyi koparabilme yeteneğin var. Uzun süredir kafana koyduğun şeyi gerçekleştirmek için kapris yapıyorsun maalesef.

Zorlayıcı!

Zorlayıcı!

Bu senin kendinden ne kadar emin ve dik başlı olduğunu gösterir. Neredeyse kendinden hiç şüphe etmiyorsun ve seni daima doğru yönlendiren içgüdülerine güveniyorsun. Hatta seni 'ezzici' gösteren etrafındaki dünyayı kontrol eden dürtülerin tarafından kuşatılmışsın. Bazen dışa kapalı olup bir anda patlayan öfkeye eğilimin var.

Barışçı!

Barışçı!

Bu senin ne kadar sıcak kanlı ve genellikle keyfine düşkün biri olduğunu gösteriyor. Çoğunlukla çatışmadan veya seni huzursuz edecek şeylerden kaçınmaya çalışıyorsun. Ayırt edici tarafın ise anlaşmazlığın olduğu durumlarda herkesi mutabık kılmak ve mutlu ettirmek için yaratıcı yollar arıyorsun. Ayrıca rehavete eğilimlisin ve bazen diğerleri seni saftirik olarak görüyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
559
140
93
55
37
20
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
happy03957527

ya türkçe acısından inanilmaz kotu bir testti bitirene kadar sinirlerim bozuldu. bi okuyun sunlari yayinlamadan once ya allah rizasi icin

Ece Ysl

sorular çok anlamsız çeviri sanırım berbat olmuş....

Nurcan Güneri

Başaran! Bu sende aşırı öz güven patlaması olduğunu gösterir. Hatta bazen bunu göstermek için kasılarak yürüyorsun. Cazibeni nasıl kullanacağını iyi biliyors... Devamını Gör