Görüş Bildir
Haberler
10 Maddeyle En Sevilen Yemeğe Göre Karakter Analizi

10 Maddeyle En Sevilen Yemeğe Göre Karakter Analizi

cakyz
21.08.2015 - 22:52

Farkında olsak da olmasak da, sevdiğimiz yemeklerin sahip olduğumuz kişilik özellikleri ile yakından ilişkisi vardır. Favori yemeklerimiz bizim yaşam tarzımızı, estetik algımızı, sıklıkla hissettiğimiz duyguları ve değer yargılarımızı diğer pek çok şeyden daha iyi yansıtır. Bilinçaltıyla haşır neşir olan herhangi biri, size hayatta hiçbir şeyin rastlantı olmadığını, tüm seçimlerimizin, davranışlarımızın ve söylemlerimizin bir kaynağı ve sebebi olduğunu söyleyebilir. Bu içeriğimizde biz de, en sevilen yemeklerle bağlantılı olarak söz konusu kaynağın peşine düştük.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gelenekselci Karnıyarıksever

1. Gelenekselci Karnıyarıksever

Evet, yanlış okumadınız. Okumuş da olabilirsiniz, bunu bilmek mümkün değil. En sevdiği yemek karnıyarık olan insanlar, geleneklerine ve Türk aile yapısına oldukça bağlı, büyüklerini sayan, küçüklerini seven ve kalabalık sofralarda bulunmaktan inanılmaz bir mutluluk duyan insanlardır. Aynı zamanda bu kişiler, kendi ailelerini kurmak konusunda da çok küçük yaşlardan başlayarak büyük bir istek duyarlar. Gelecekle ilgili hayallerinde mümkün olabildiği kadar çok çocuk ve mutlu bir aile yaşantısı vardır. Plansız programsız hareket etmek hiç onlara göre değildir. Yasalara uyar; araç kullanıcısı iseler yayalara, yayaysalar da araçlara yol verirler. Erkek olanları efendi, kadın olanları mutaassıptır.

2. İçedönük Mantısever

2. İçedönük Mantısever

Evet efendim, en sevdikleri yemek mantı olanlar içedönük olur. Her zaman yalnız kalmayı, kalabalıklara tercih ederler. Arkadaşlarla bir kulübe gidildiğinde dans etmeyen, bir köşede durup içkisini yudumlayan tipler genellikle mantıseverlerdir. O da kulübe götürebilirseniz tabii. Bunun yanı sıra mantıseverler içten pazarlıklı kimselerdir. Herkes onları sakin ve zararsız zannederken onlar, başkalarının etrafta olmadığı zamanlarda ortalığı karıştıracak işler yapabilirler. Bunun neticesi olarak kimse tarafından da suçlanmazlar. Çünkü kimse onların kötü şeyler yapabilecek insanlar olduğunu düşünmez. Siz siz olun, etrafınızdaki mantıseverlere karşı temkinli davranın ve onlara sırlarınızı kolaylıkla açmayın.

3. Mezhebi Geniş Lahmacunsever

3. Mezhebi Geniş Lahmacunsever

En sevdiği yemek lahmacun olanlar hayatın aslında çok da ciddi bir şey olmadığını düşünürler ya da kendilerini buna inandırmaya çalışırlar. Hiçbir konuda aşırı hırs ya da kararlılık göstermeyen lahmacunseverler, değer yargıları olmasına rağmen dikkatlerini kolayca dağıtarak hayatın zorluklarından kaçmayı bilirler. Sevgiyi çok yoğun hissederler fakat onlardan sakın hislerini belli etmelerini beklemeyin. Aynı zamanda doğaya ve yeşile aşırı bağlı olan lahmacunseverlere verilebilecek en güzel hediye, kırlarda yapılacak bir pikniktir.

4. Özgür Ruhlu Pizzasever

4. Özgür Ruhlu Pizzasever

En sevdiği yemek pizza olanlar, seyahat etmeye ve dünyanın değişik kültürlerini tanımaya çok meraklıdırlar. Hayattan keyif almasını bilen ve son derece romantik olan bu insanların en sevmediği şey kısıtlanmak ve emir almaktır. Yaşamın güzel bir rüyadan ibaret olduğunu düşünen pizzaseverleri rahatsız eden tek şey kendi takıntılarıdır. Pizzaseverlerin çoğu her şeyin düzenli ve planlı olmasına karşı takıntılıdırlar. Bazı örneklerinde simetri hastalığı geliştiği de görülmüştür. Eğer bir pizzaseverle birlikte olmak istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken konu da onun düzenini bozmamaktır.

5. Nihilist Böreksever

5. Nihilist Böreksever

Büyük çoğunluğunu genç insanların oluşturduğu börekseverler genellikle nihilist olurlar. Bilgisayar oyunu oynamayı ve az sayıdaki arkadaşlarıyla takılmayı seven bu insanların en nefret ettikleri şey çalışmaktır. Genellikle öğleden sonraya kadar uyuyan bu tip, balık etli olmakla özdeşleşmiştir. İçten içe ailelerine de bağlıdırlar fakat bunu şidddetle reddederler. Bu kişiler aynı zamanda yemekleri sevmeye de karşıdırlar ve 'İki börek atar geçerim abi, ne uğraşıcam.' gibi cümle kalıpları kullanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duygu Yüklü Pilavsever

6. Duygu Yüklü Pilavsever

Pilavseverler oldukça duygusal insanlardır. Hayatın karmaşıklığından beslenirler ve dokunsanız ağlayacak gibidirler. Eskiye karşı büyük bir bağlılık duyarlar ve kaybettikleri kişileri asla ve kat'a unutmazlar. Edinilen deneyimlerin iyi taraflarını görmekte zorlanan pilavseverler, depresyona oldukça yatkın kişilerdir. Çocukluklarının geçtiği şehri ziyaret etmeyi ve eski tanıdıklarla görüşmeyi oldukça severler. Eğer bir pilavseverle arkadaşsanız, ömür boyu sürecek bir arkadaşlık edinmişsiniz demektir.

7. Olgun ve Oturaklı Mercimekköftesisever

7. Olgun ve Oturaklı Mercimekköftesisever

En sevdiği yemek mercimek köftesi olan insanlar, huzurlu, sakin ve hiçbir konuda aşırıya kaçmayı sevmeyen kişilerdir. Aile ve sosyal yaşamlarını mükemmel bir dengede sürdüren mercimekköftesiseverler, aynı zamanda hem evcimen hem de sosyal olabilirler. Sevdiklerine dokunmaktan büyük keyif alan bu kişiler, mahalleliyle, konu komşu ve esnafla aralarını daima iyi tutarlar ve oldukça sevilirler.

8. Tumturaklı İskendersever

8. Tumturaklı İskendersever

Bu tiplerin en önemli özelliği, gösterişe ve lükse olan düşkünlükleridir. Her zaman ve her konuda en iyi olmaya çalışırlar ve oldukça büyük egolara sahiptirler. Giyim kuşamlarına daima dikkat ederler ve güzel ya da yakışıklı bulunmak isterler. Partner seçimlerinde de her zaman görünüşüyle göz dolduran kişilere yönelirler. Bu tipler eğer zengin olurlarsa bir şatoda ya da yalıda yaşamayı tercih edeceklerdir.

9. Hayırsız Dürümsever

9. Hayırsız Dürümsever

'Dürümsüz bir yaşamı hayal bile edemiyorum.' diyen dürümseverler, değer yargılarından yoksun, alkol ve uyuşturucu kullanımına yatkın ve sanatçı ruhlu kişilerdir. Aileleri ile ilişkileri daima koptu kopacak bir durumda seyreden bu tipler, anneleri ve sevgilileri tarafından sürekli yargılanır ve suçlanırlar. Arkadaşlarına da çok fazla değer vermeyen dürümseverlerin hayat felsefesi ânı yaşamaktır. Yanındaysanız sohbeti çok güzeldir fakat uzağında olduğunuzda aklına bile gelmezsiniz. Bu tipin en önemli özelliklerinden bir başkası da sürat tutkusudur.

10. Tokgözlü Balıkekmeksever

10. Tokgözlü Balıkekmeksever

En sevdiği yiyecek balık ekmek olanlar, hayatta fazla bir tutkusu olmayan fakat kendi içlerinde mutluluğu yakalamış kimselerdir. Güç, şöhret ya da para istencinin anlamsızlığına ve getirdiği mutsuzluğa sık sık değinmesini seven bu tipler, doğanın bizim hizmetimizde olduğunu ve istediğimiz her şeyi halihazırda sağladığını düşünürler. Yakın ya da uzak, tanıdıkları herkesin zor zamanlarında yardıma koşarlar ve mallarını paylaşmaktan kesinlikle çekinmezler. Doğanın tahrip edilmesi onları en çok kızdıran şeydir ve bu tip, dünya tarihine pek çok filozof kazandırmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
24
13
9
9
6
2