Görüş Bildir
Haberler
En Güzel Çocuk Şarkıları ve Videoları: Bebeklere Dinletilebilecek En Eğlenceli Çizgi Filmli Şarkılar

En Güzel Çocuk Şarkıları ve Videoları: Bebeklere Dinletilebilecek En Eğlenceli Çizgi Filmli Şarkılar

GNS
20.09.2022 - 11:47

Minikler için hem öğretici, hem eğlenceli olacak en popüler bebek şarkıları karşınızda!

Miniklerimiz için rahatlatıcı, eğlendirici olduğu kadar öğretici de olan bebek şarkıları, çocuklu hayatınızın rutin bir parçasına dönüşmeli. Onların gelişimine katkıda bulunacak ve daha mutlu vakit geçirmelerini sağlayacak şarkılar, bebek oyuncakları eşliğinde daha da eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Ali Babanın Çiftliği’nden Baby Shark’a, Kırmızı Balık’tan Mini Mini Bir Kuş’a, Finger Family’den Küçük Kurbağa’ya, Arı Vız Vız Vız’dan Otobüsün Tekerleği’ne; en popüler bebek şarkılarını bir araya getirdik.

Ali Babanın Çiftliği

Ali Babanın Çiftliği

En meşhur çocuk şarkıları arasında Ali Babanın Çiftliği’ni saymazsak olmaz. Aklımıza ilk sırada gelen Ali Babanın Çiftliği, miniklere tüm hayvanları ve her hayvanın nasıl ses çıkardığını eğlenceli bir şekilde öğretiyor. İnekler, tavuklar, arılar, kediler, kuşlar, ördekler, keçiler, eşekler ve horozlar çocuklar ile bir araya geliyor.

Ali Babanın Çiftliği

Baby Shark

Baby Shark

Son yılların en meşhur bebek şarkıları arasında İngilizce olanların başında Baby Shark geliyor. Bebek köpek balığını konu alan şarkıda anne, baba, büyükanne, büyükbaba gibi ailenin tüm üyeleri bir bir karşımıza çıkıyor. Neşeli melodisi ve basit kelimeleri ile bebek müzik listelerinde favorilerden!

Baby Shark

Kırmızı Balık

Kırmızı Balık

“Kırmızı balık gölde, kıvrıla kıvrıla yüzüyor. Balıkçı Hasan geliyor, oltasını atıyor. Kırmızı balık dinle, sakın yemi yeme. Balıkçı seni tutacak, sepetine atacak. Kırmızı balık kaç kaç” sözleriyle son derece eğlenceli olan bebek şarkıları arasında meşhurlardan biri. Okul öncesi çocukların en sevdiği şarkılardan biri olan Kırmızı Balık listenizde mutlaka olmalı.

Kırmızı Balık

Mini Mini Bir Kuş

Mini Mini Bir Kuş

Eğer siz de bebek şarkıları dinle listesi oluşturmak istiyorsanız bu kült şarkı mutlaka listenizde yer almalı. “Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Aldım onu içeriye, cik cik cik cik ötsün diye. Pır pır ederken canlandı, ellerim bomboş kaldı” sözlerini hepimiz yakından biliriz. Keyifli melodisi miniklerin de her zaman favorisi!

Mini Mini Bir Kuş

Küçük Kurbağa

Küçük Kurbağa

“Ku-vak vak vak” diye küçük kurbağanın sesiyle ön planda olan popüler bebek şarkıları arasında küçük kurbağayı saymazsak olmaz. “Kulağım yok yüzerim derede, kuyruğum yok yüzerim derede, yelkenim yok yüzerim derede” diye devam eden sözleri ve bebeklerin çok sevdiği melodisi ile aynı zamanda bebek ninnileri arasında da sayılabilir.

Küçük Kurbağa

Arı Vız Vız

Arı Vız Vız

Arıların yaşamını çok güzel bir şekilde anlatan ve çocuk şarkıları listesinin en bilindiklerinden biri olan Arı Vız Vız Vız’ın sözleri çok eğlenceli: “Yaz geldi çiçekler açtı, arılar hep dolaştı. Önce menekşeyi koklar, sonra gülü emeriz. Çiçek balını çiçek balını çiçek balını biz çok severiz. Arı vız vız vız, arı vız vız vız, arı vız vız vız diye dolaşır.”

Arı Vız Vız

Parmak Ailesi

Parmak Ailesi

Orijinali yabancı bir şarkı olan Finger Family'den uyarlanan Parmak Ailesi, meşhur bebek şarkıları dünyanın dört bir yanında, birçok farklı dilde söylenmektedir.  “Baba parmak, baba parmak neredesin? Buradayım, buradayım, işte buradayım” diye başlayan ve anne, abi, abla, bebek parmak şeklinde devam eden şarkı melodisi ile de miniklerin ilgisini epey çekiyor.

Parmak Ailesi

Karpuzu Seviyorsan Alkışla

Karpuzu Seviyorsan Alkışla

Şimdi de çocuklara meyve ve sebzeleri öğreten bir şarkı ile karşınızdayız. Bu şarkının içerisinde elma, armut, karpuz, kavun, çilek, kiraz, incir, üzüm, erik, ayva gibi pek çok meyve yer alıyor. Çocuğunuza bu meyvelerin fotoğraflarını ya da gerçeklerini göstererek şarkıyı daha da öğretici hale dönüştürebilirsiniz.

Karpuzu Seviyorsan Alkışla

Otobüsün Tekerleği

Otobüsün Tekerleği

Otobüsün yuvarlak tekerleği dönüyor ve çocuklar otobüse biniyor. Şarkı boyunca zıp zıp otobüs zıplıyor, şıp şıp yağmur yağıyor, düt düt korna çalıyor, vauv vau va bebek ağlıyor, pış pış pış annesi bebeği sallıyor, çin çin çin paralar kutuya atılıyor, rın rın rın otobüsün motoru bağırıyor. Miniklerin en sevdiği çocuk şarkılarından biri olan Otobüsün Tekerleği listenizde olmazsa olmaz!

Otobüsün Tekerleği

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?