Görüş Bildir
Haberler
Elmander Galatasaray'ı Unutamıyor

Elmander Galatasaray'ı Unutamıyor

Caner
20.07.2014 - 10:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Elmander G.Saray'ı Unutmadı

Galatasaray ile sözleşmesi sona erdikten sonra geçen ay Danimarka'nın Bröndby takımıyla sözleşme imzalayan Elmander, Galatasaray ve Türkiye'deki yaşamından övgü dolu sözlerle bahsetti.

Danimarka'nın spor gazetelerinden Tipsbladet'e açıklamalarda bulunan Elmander, Galatasaray'da yaşadığı iki şampiyonluk hatırlatıldığında sarı-kırmızılıların Avrupa'nın en büyüklerinden olağanüstü bir kulüp olduğunu belirterek, 'Transfer olduğum zaman tam benim gelecek planlarıma uyuyordu, yeni bir şeyler denemek istiyordum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı yakaladım' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de geçirdiği iki sezonun kariyerindeki en iyi yıllar olduğunu vurgulayan İsveçli golcü, 'İstanbul'u çok seviyorum, insanları ve yemeklerini çok seviyorum. Bir daha böyle bir şans gelirse Türkiye'ye dönmek isterim. Galatasaray'da bulunduğum dönem, kariyerimde geçirdiğim en iyi yıllardı, hala görüştüğüm çok iyi arkadaşlar edindim' şeklinde görüş belirtti.

'Türk taraftarların futbol tutkusu müthiş'

Bröndby ile Galatasaray taraftarlarını karşılaştıran Elmander, Türk taraftarların futbol tutkusunun üst düzeyde olduğunu kaydetti.

Türk taraftarların futbol tutkusundan etkilendiğini ifade eden 33 yaşındaki futbolcu, 'Bröndby taraftarları övgüyü hak ediyor ama Galatasaray taraftarının seviyesi daha yüksek. Türk taraftarların futbol tutkusu müthiş, futbolu bir başka yaşıyorlar' değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabete de değinen deneyimli futbolcu, Fenerbahçe ile oynadıklarında ağlayan taraftarları unutamadığını ifade etti.

Hala Galatasaraylı taraftarlardan sosyal medya aracılığıyla kendisine mesajlar geldiğini ve Kopenhag sokaklarında gezerken gurbetçiler tarafından kendisine Galatasaray forması imzalattırıldığını aktaran Elmander, Galatasaray'ın gerçek evi olduğunu ve sarı-kırmızılı kulübe büyük saygı duyduğunun altını çizdi.

Galatasaray'da geçirdiği ilk sezonun çok iyi geçmesine rağmen sakatlıklar yüzünden diğer sezonlarda istediği performansı sergileyememekten yakınan İsveçli futbolcu, Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in takıma katılmasıyla forma şansının azalması üzerine kulübede beklemek yerine futbol oynamak için İngiltere'nin Norwich City takımına transfer olduğunu belirtti. Norwich City kariyerinin ardından Bröndby ile yeni bir sayfa açtığına değinen golcü oyuncu, üzerindeki baskıyı hissettiğini belirterek, geçmişte yaşadığı başarıların geçmişte kaldığını ve yeni bir başlangıç yaptığını kaydetti.

Hollanda'nın köklü kulüplerinden Feyenord'dan Danimarka'nın Bröndby takımına 2004 yılında transfer olduktan sonra yıldızı parlayan Elmander, 8 yıl aradan sonra Bröndby'e dönmesiyle birlikte son yıllarda ekonomik sorunlarla boğuşan ve ligde üst sıralardan uzak kalan takımdan beklentiler bir anda yükseldi. Genç bir takım kuran ve takımda ağabeylik yapması için ikna edilerek Bröndby'e transfer edilen Elmander, hazırlık maçlarında eski performansını sergilemekte güçlük çekse de kulübün ve taraftarların kendisinden beklentilerine cevap vermeyi hedefliyor.

Elmander'in forma giydiği Bröndby, yarın sezonun ilk maçında Midtjylland ile deplasmanda karşılaşacak.

lig tv

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/elmande...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0