Görüş Bildir
Haberler
Elmacık Kemiklerinizi Öne Çıkarmanızı Sağlayacak Makyaj Önerileri

Elmacık Kemiklerinizi Öne Çıkarmanızı Sağlayacak Makyaj Önerileri

Melda Köksal
29.05.2014 - 11:50 Son Güncelleme: 29.05.2014 - 11:53

Belirgin elmacık kemiklerine sahip yüzler, seksi ve çekici görünümün temel taşlarındandır. Eğer siz de daha belirgin elmacık kemiklerine sahip olmak istiyorsanız, doğru makyaj ile bu görünümü elde edebilirsiniz.

Elmacık kemiklerinizin yerini bulun. Her kadının yüzünde elmacık kemikleri belirgin şekilde olmayabilir. Ama her kadının elmacık kemiği vardır. Kontürleme işlemine başlamadan önce, elmacık kemiklerinizin yerini doğru şekilde tespit etmelisiniz. Bunun için yapmanız gerek; dudaklarınızı balık gibi büzmek. Böylelikle yanaklarınız içeri çöker ve kemikleriniz ortaya çıkar. Elmacık kemiğinizin yerini belirledikten sonra işaret parmağınızı, kemiğinize paralel gelecek şekilde tutun. Böylece allığınızı sürerken, geçmemeniz gereken sınırı kolayca görebilirsiniz.

Klasik fondöteninizin bir ton koyusuyla ya da cilt tonunuzdan hafif koyu bir pudrayla elmacık kemiğinizin altını koyultun. Bunun için fondöten ya da pudrayı, saç çizginizden elmacık kemiğinizin altına kadar bir çizgi halinde uygulayın. Daha sonra ise temiz bir fırça ya da sünger ile bu çizgiyi dağıtın.

Elmacık kemiklerinizin hemen üstündeki yer yanaklarınızdaki elmalardır. Bu kısma, alt bölümde kullandığınızdan daha açık ton bir allık uygulayın. Krem kıvamındaki allıklarla daha doğal görüntüler oluşturabilirsiniz. İstediğiniz allık tonlarıyla, yanağınızın elma kısımlarına renk katabilirsiniz.

Daha belirgin görüntüler oluşturmak için aydınlatıcıdan yararlanarak elmacık kemiklerinizin üstüne vurgu yapabilirsiniz. Allığı uyguladığınız, yanak elmalarının hemen üst kısmına, hafifçe toz ya da krem aydınlatıcı uygulayın. Böylece, üst kısım ile alt kısım arasında olan ton farkı artar ve elmacık kemikleriniz daha çıkık gözükür.

haber kaynağı: stilveyasam.com

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın