Görüş Bildir
Haberler
Elektronik Sigara Kullanırken Kaçmanız Gereken 15 Şey

etiket Elektronik Sigara Kullanırken Kaçmanız Gereken 15 Şey

Eray Uzun
03.04.2017 - 14:28

Elektronik sigaraların kullanıcılara sağladığı pek çok fayda var. Elektronik sigaraların sağlığınıza ve cebinize olan faydası bunlardan sadece iki tanesi. 

Elektronik sigara likitleri sizlere harika bir elektronik sigara deneyimi yaşatıyor olabilir. Kullanımı oldukça kolay olan elektronik sigaraları kullanırken dikkatli olmalısınız. 

Peki, elektronik sigara kullanırken dikkat etmeniz gereken şeyler nelerdir. Sizler için elektronik sigara kullanırken yapmamanız gerekenleri inceledik. Saydığımız on beş maddeye uyarak daha keyifli bir elektronik sigara deneyimi mümkün. 

İşte Elektronik sigara kullanırken yapmamanız gereken 15 şey.

1. Kuru Çekimden Uzak Durmak

1. Kuru Çekimden Uzak Durmak

Elektronik sigaralar bizi mutlu ediyor. Sigara külü, kül tablası, izmarit veya dumanla uğraşmak zorunda kalmadan nikotin ihtiyacımızı karşılayan bu cihazları kullanırken dikkat etmemiz gereken şeyler vardır. Bunların başında elektronik sigaranızla kuru çekim yapmak var. Cihazınızda likit bulunmadan ondan buhar çekmeye çalışmak bir elektronik sigarayla yapılmaması gereken şeylerin başında geliyor. Bu hem elektronik sigaranızdan hiç hoş olmayan bir yanık kokunun yayılmasına hem de elektronik sigara atomizerinizin kısa zamanda yıpranmasına neden olur.

2. Düşük Şarj ile Çalıştırmak

2. Düşük Şarj ile Çalıştırmak

Elektronik sigaraların ısıtıcıları enerji sayesinde bu işlevi yerine getirirler. Ancak şarjınız bittiyse elektronik sigaranızı hemen şarj etmelisiniz. Kangertech Subox Mini gibi pek çok cihaz micro usb girişli şarj kabloları ile şarj edilebiliyor. Düşük enerji seviyesinde cihazınızı çalıştırmaya çalışırsanız bataryanızı zorlamış olursunuz. Bu yüzden düşük şarjda iken cihazınızı buhar vermesi için zorlamayın. Uzun bir yolculuğa çıkacaksanız, batarya seviyenizi kontrol edin. Ya da bir powerbank kullanarak enerji ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

3. Hayalet Aroma Sendromu

3. Hayalet Aroma Sendromu

Hayalet Aroma Sendromu, daha önce kullandığınız elektronik sigara likitinin tadını almanız anlamına geliyor. Eğer elektronik sigaranızda sıklıkla aynı likiti kullanıyorsanız sorun yok. Ancak farklı aromaları tercih eden birisiyseniz tankınızı sıkı bir temizlikten geçirmeyi sakın unutmayın. Yapabileceğiniz bir başka şey de elektronik sigara likitinizi seçerken keskin aromalardan uzak durmak

4. Temizlenmemiş Coil

4. Temizlenmemiş Coil

Elektronik sigaraların atomizerlerini kullanım sıklığınıza bağlı olarak haftada bir veya iki haftada bir değiştirmelisiniz. Ancak cihazınıza yeni bir atomizer takarken bir uzmandan yardım almazsanız veya mevcut atomizerinizi yeterince temizlemezseniz elektronik sigaralardan tiksinebilirsiniz. Çünkü yanık bir atomizer, aromanızı yakar ve kötü bir koku yayılmasına neden olur. Elektronik sigara atomizerinizi kendiniz nasıl değiştireceğinizi öğrenmek isterseniz elektronik sigaranızın modeliyle atomizerinin nasıl değiştirildiğini youtube’da aratırsanız pek çok öğretici video ile karşılaşırsınız. Elektronik sigaraya yeni başlayan birisiyseniz elektronik sigaranızı seçerken sigara içimi veya nargile içimi olup olmadığı konusunda bir karar vermelisiniz.

5. Araba Kullanırken Elektronik Sigara Kullanmayın

5. Araba Kullanırken Elektronik Sigara Kullanmayın

Özellikle güçlü ve yoğun buhar veren bir elektronik sigaranız varsa araç kullanırken elektronik sigaranızın yoğun buharına maruz kalmayı istemezsiniz. Çünkü yoğun duman veren cihazlar araç kullanırken görüşünüzü ciddi anlamda azaltır. Bir trafik kazasına sebep vermemek için elektronik sigaranızı araç kullanırken kesinlikle kullanmayın. Böylesi bir hatanın bedelini hayatınızla veya ciddi yaralarla ödemek istemezsiniz.

6. Aşırı Nikotinden Kaçının!

Elektronik sigaraların bir artısı da elektronik sigara likitlerinde nikotin seviyenizi dilediğiniz gibi ayarlayabilmeniz. Aşırı nikotinin vücudunuz üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Tıp literatüründe “Nikotin Hastalığı” olarak adlandırılan bu durumda titreme, tansiyon düşüklüğü gibi çeşitli belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Eğer elektronik sigaraya yeni başlayan birisiyseniz satıcınıza soru sormaktan çekinmeyin. Elektronik sigaraya yeni başladığınızı belirtin ve uygun bir likit tercih yapın. Normal sigara bağımlılığını sonlandırmak niyetindeki birisiyseniz sizin için yeterli bir nikotin seviyesinden başlayın ve yavaşça nikotin derecesini düşürün.

7. Sürekli Aynı Likiti Kullanmayın

7. Sürekli Aynı Likiti Kullanmayın

Elektronik sigara likitleri pek çok aromaya sahipler. Bir çeşit likiti uzun zaman kullanırsanız tat alma duyunuz sorun olabilir. Örneğin sürekli tatlı aromalar (bu likitler genelde meyve aromalıdır ve elektronik sigaraya yeni başlayanlarca tercih edilir) kullanmak bir süre sonra yediğiniz tatlılardan yeterince tat almamanıza neden olabilir. En iyisi ayda veya iki ayda bir likitinizi değiştirmeyi deneyin.

8. Gevşek Batarya

8. Gevşek Batarya

Harika bir elektronik sigara deneyimi için olmazsa olmazlardan birisi de elektronik sigaraların bataryasıdır. Eğer bataryanız cihazın gövdesine tam yerleştirilmemişse o cihazdan keyif almak imkansız hale gelir. O yüzden elektronik sigaranızın piline dikkat edin ve pili gövdeye dikkatlice yerleştirin. Aynı özeni, cihazınızın likit tankına elektronik sigara likiti doldururken de gösterin.

9. Elektronik Sigaraların Düşmanı: Yanlış Dolum

9. Elektronik Sigaraların Düşmanı: Yanlış Dolum

Yukarıdaki maddede pili elektronik sigaranıza yerleştirirken özenli olmanız gerektiğinden söz etmiştik. Aynı durum elektronik sigaranızın likit tankı için de geçerli. Elektronik sigara likitini fazla doldurmanız ya da elektronik sigaranın atomizere sızması gibi bir durum cihazdan aldığınız keyfi büyük oranda düşürecektir. Bu yüzden cihazınızın hem tankına hem piline gereken özeni gösterin.

10. Sık Çekimden Uzak Durun

10. Sık Çekimden Uzak Durun

Bilen bilir… Elektronik sigaraları sık sık kullandığınızda cihazınızda hafif bir sıcaklık hissedersiniz. Bu normaldir. Elektronik sigaralar, pilden aldığı enerji ile atomizeri aktive eder ve böylece likit, buhara dönüşür. Ancak cihazı sık sık kullandığınızda sıcaklığın arttığını görürsünüz. Kendi iyiliğiniz ve cihazınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız cihazınızın aşırı ısınmasını önleyin.

11. Sık Sık Su İçin

11. Sık Sık Su İçin

Gazetelerin sağlık köşelerinde sıklıkla karşılaştığımız bu tavsiye, elektronik sigara kullanıcıları için de geçerli. Çünkü elektronik sigaraları uzun vadede kullanmak ağız ve boğaz kuruluğu gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu arada elektronik sigaraya yeni başlayan birisiyseniz cihazdan çekim yaptığınıza öksürmeniz normaldir. Yine farklı nikotin seviyesinde likitler kullanmanız boğazınızın biraz tahriş olmasına neden olabilir. Su meselesine gelince… Elektronik sigara kullanmasanız da sık sık su içmeyi sakın ihmal etmeyin.

12. Sık Boğaz Çekimi Yapmak

12. Sık Boğaz Çekimi Yapmak

Siz de elektronik sigara likiti olarak yüksek nikotin seviyesi olan likitler tercih ediyorsanız boğaz çekimi yaparken kendinizi zorlamayın. Bu, boğaz kuruluğuna ve boğazınızın rahatsızlanmasına neden olabilir. Eğer boğaz çekiminden zevk alan birisiyseniz likitinizi VG (Vegetarian Gliserol) ile karıştırın. Piyasada “Premium” olarak anılan bu likitler, genellikle boğaz çekimi yapanların çekimini kolaylaştırmakta kullanılır.

13. Likit Sızıntısı / Likit Tankında Çatlak

13. Likit Sızıntısı / Likit Tankında Çatlak

Elektronik sigaranızın likit tankına gereken önemi gösterin. Likit tankınızdaki bir çatlak veya kırık, elektronik sigara keyfinize gölge düşürebilir. Her parçanın olduğu gibi elektronik sigara tanklarının da yedeklerini İnternet'te bulabilirsiniz. Tabii ki dikkatli olmanız en iyisi olacaktır.

14. Nargile Mi Sigara mı?

14. Nargile Mi Sigara mı?

Sigarayı bırakmak istiyorsunuz ve elektronik sigaraya başlamaya karar verdiniz. Öncelikle elektronik sigara konusunda güvenilir bir yerden alışveriş yapmaya dikkat edin. Elektronik sigara satışını sadece ticari amaçlarla sürdüren ve bu konuda acemi olanları kandırmaya çalışan pek çok kişi var. Elektroniksigaraevi.net’den yardım isteyebilirsiniz. Kullanmaya yeni başlıyorsanız nargile içimi mi yoksa sigara içimi mi istediğinize karar verin ve her ikisinin farklarını öğrenin

15. Yeni Başlıyorsanız…

15. Yeni Başlıyorsanız…

Yeni başlayan bir kullanıcıysanız kesinlikle yardım alın. Güvenilir olmayan sitelerden kesinlikle alışveriş yapmayın ve likitinizi iyi seçin. Yeni başlayanlar yüksek nikotin seviyesinden başlayabilirler. Ancak bunu yaparken nikotin seviyesi çok yüksek bir likit seçerseniz sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden gerek cihazda gerekse likitte tercihinizi akıllıca yapmayı sakın unutmayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
490
82
39
36
35
18
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın