Görüş Bildir
Haberler
Elektrikli Kaykay ile Yeni Bir Hız Rekoru Kırıldı

Elektrikli Kaykay ile Yeni Bir Hız Rekoru Kırıldı

32 yıllık dünya elektrikli kaykayla yapılan hız rekoru, saatte 95,83 km hız ile kırıldı. Kendini “insan Formula 1” olarak tanımlayan Mischo Erban, Slovenya’nın Portoroz Havalimanı’ndaki yeni rekorunu, Slovenyalı Next Generation Vehicles’ın ürettiği NEXTBoard üzerinde gerçekleştirdi.

Erban bu başarıyı etme sürecinde morluklar ve sıyrıklara da maruz kaldı. Videoda da görebileceğiniz gibi, birkaç kilometrelik havalimanı pistinde rekorunu sabitledikten sonra cesur kaykaycının bedeni asfalta savruluyor. Erban ise bu durumu “Hız beni cezbediyor ve tehlikenin efendisi olmayı öğreniyorum” şeklinde açıklıyor.

İki yılda geliştirilen NEXTBoard, dört tekerlek üzerine kurulu ve her bir tekerleğinde birer Scorpion motoru ile iki tane Tattu 6S pil bulunuyor. Ayrıca bir el cihazı ile hızı uzaktan kontrol edilebiliyor. Bir dolum ile yaklaşık 1 buçuk saat boyunca ve ortalama 9 ile 14 kilometre kadar yol gidebilme özelliğine sahip.

Bu rekor, Erban’ın ilk rekoru değil. Yine bir kaykay ile Quebec’teki tehlikeli bir yokuş aşağı sokakta 114 kmh hıza ulaşarak 2012’de bir rekor daha kırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın