Görüş Bildir
Haberler
Elektriğe Bir Zam Daha: Son 3 Yıldaki Zam Oranı Yüzde 82'yi Buldu

Elektriğe Bir Zam Daha: Son 3 Yıldaki Zam Oranı Yüzde 82'yi Buldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), dün 1 Ekim-31 Aralık arasında 3 aylık dönemde geçerli olacak elektrik tarifelerini belirlemek üzere yaptığı toplantıdan, elektriğe yüzde 5.75 oranında zam kararı çıktı. Bu artışla birlikte son 3 yılda elektrik fiyatlarındaki zam oranı yüzde 80'i aşmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de elektrik tarifeleri 3 ayda, doğal gaz aylık belirleniyor. EPDK, yeni tarifeleri belirlemek üzere dün özel bir toplantı yaptı. Toplantıda, sektörün maliyetleri masaya yatırıldı. Dolar kuru artışı, kur artışına bağlı olarak YEKDEM’den gelen (güneş, rüzgar, su gibi YEKDEM kapsamındaki üretim tesislerinde alım garantileri dolar üzerinden hesaplanıyor) ek maliyet ve diğer maliyetler değerlendirildi. 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre bu veriler çerçevesinde elektriğe, tüm abone gruplarında yılın son çeyreğinde yüzde 5.75 zam yapıldı.

Bugünden itibaren geçerli yeni fiyatlar 👇

Bugünden itibaren geçerli yeni fiyatlar 👇

EPDK’nın, 1 Ekim tarifelerine ilişkin kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte, eski ve yeni tarifeler:

Bu kararla birlikte bir kilovatsaat elektrik (tüm vergi, pay ve fonlar dahil) konutlarda 71.02 kuruştan 75.10 kuruşa, sanayide 70.97 kuruştan 75.06 kuruşa ve ticarethanelerde 94.44 kuruştan 99.87 kuruşa çıktı.

"TRT payı" yükseldi

"TRT payı" yükseldi

Elektrikten, yüzde 2 TRT payı alınıyor. Bu zamla birlikte elektrikte ticarethanelerden alınan TRT payı 1.08 kuruştan 1.16 kuruşa, konutlarda 0.72 kuruştan 0.78 kuruşa çıktı. Sanayiden, TRT payı alınmıyor.

Toptan elektrik fiyatı da artı

Toptan elektrik fiyatı da artı

Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi de arttı. Buna göre EÜAŞ’ın, “toptan elektrik satış fiyatı' (kilovatsaat başına) 13,20 kuruştan 15,48 kuruşa yükseldi.

Son 3 yıldaki zam oranı %82! 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
57
18
11
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Biri şu ampulü söndürsün..... ..... Yıllardır boşuna yanıyor.... .....

Çetin Daldaban

Bunlara müstehak diyicem ama kurunun yanında biz de yanıyoruz. Zaten onların yediği haltın farkında olmadıkları gibi, "banane ben hep 50tl lik benzin alıyoru... Devamını Gör

dsdsd

bu toplum daha fazlasını hakediyor

Dubz Dabz

By Çokomelli den "elektrikle mi maaş alıyorsunuz" açıklaması gelebilir... Allah bizi bunlardan kurtarsın.