Görüş Bildir
Haberler
Elçi Cinayetinde 'Ateş Etmedim' Diyen Polisi Kamera Doğrulamadı

Elçi Cinayetinde 'Ateş Etmedim' Diyen Polisi Kamera Doğrulamadı

FreiGeist
07.12.2015 - 12:00 Son Güncelleme: 07.12.2015 - 13:12

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde ateş eden polisler 'tanık' olarak dinlendi. İfadesinde 'Ateş etmedim' diyen polis görüntülerde ateş ediyor. Öte yandan Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturmada Emniyet tarafından yapılmış iki ayrı çekimin görüntülerine ulaşıldı. Bunlardan 2 dakika süren bir çekimin MOBESE ve gazetecilerin çektikleri görüntülerle karşılaştırılması ile Elçi’nin öldürülme anına ilişkin bugüne kadar yapılan değerlendirmeleri değiştirecek nitelikte bilgiler ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü sırada ateş ederken görülen iki polisin şüpheli değil, ‘tanık’ sıfatıyla ifadelerinin alındığı ortaya çıktı. Sokağa giren PKK’lıya ateş ederken görülen polis memuru ifadesinde, “Bize doğru ateş eden şahsı hedef alarak ateş ettim. O da bana doğru ateş ediyordu. Tam benim karşıma geldiğinde mermim bitti. Silahı bana dönüktü ancak ateş edemedi ve silahını fırlattı” dedi. Polis, mermisi bittikten sonra bir daha ateş etmediğini ileri sürdü. Oysa görüntülerde, polisin ateş etmeye devam ettiği görülüyor. 

Yanındaki polis ise ifadesinde, ateş ettiğinden dahi bahsetmiyor. İki polis, Elçi’nin nasıl vurulduğunu bilmediklerini ve kendisini yerde gördüklerini savunuyor. Bu arada, soruşturma kapsamında 12 polisin ifadesinin alındığı, polislere ait 24 kısa namlulu silaha da el konduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'in bugün manşete taşıdığı habere göre yeni görüntüler suikast şüphesini güçlendiriyor...

Cumhuriyet'in bugün manşete taşıdığı habere göre yeni görüntüler suikast şüphesini güçlendiriyor...

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göreise yeni bulgular, Elçi’nin vurulduğu atışın Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokak içinden yapıldığını, ancak görüntülerde araç önünden ateş ettikleri görünen polislerin Elçi’yi vurma ihtimallerinin zayıf olduğunu ortaya çıkardı. 

Polisleri öldürerek sokağa giren iki saldırganın da sokak içinde ateş etmedikleri tespitiyle birleştirildiğinde, bu bilgi Elçi’nin suikast sonucu veya sokak içinde ama daha geride bulunan polislerce açılan başka bir atışla vurulması ihtimallerini öne çıkardı.

Elçi’yi öldüren atış “sokak içinden” mi?

Elçi’yi öldüren atış “sokak içinden” mi?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan analizlerde, 2 polisi öldüren ve Yenikapı Sokağı’na giren  iki YDG-H’linin, sokağa girmelerinin ardından, en az 7-8 saniye boyunca arkasından sokağa giren polis olmadığı belirlendi. Bu süre içinde de iki  iki YDG-H’li zaten Dört Ayaklı Minare’nin olduğu sokağın sonuna varmışlardı. Yani sokağa saldırganların arkasından girerek ateş eden polislerin Elçi’yi vurmuş olma ihtimalleri yoktu. İki YDG-H sokakta ateş açtıklarının görülmemesi ve kaçarak girdikleri sokağa arkalarından giren polisin görünmemesi Elçi’yi öldüren atışın “sokak içinden” yapıldığı sonucuna götürdü.

Elçi birinci saldırgan yanından geçtikten sonra vurulmuş...

Elçi birinci saldırgan yanından geçtikten sonra vurulmuş...

Ortaya çıkan yeni görüntüler ise Elçi’nin birinci saldırganın yanından geçmesinden sonra vurulduğunu gösterdi. Bu bulgu, Elçi’nin Doblo marka araç önünden kaçan saldırganlara ateş eden iki polisten birinin tabancasından çıkan kurşunla vurulması ihtimalini de oldukça zayıflattı. Çünkü birinci saldırgan Elçi’nin yanından geçerken bu iki polisin yönü yukarı dönüktü ve ancak ikinci saldırgana ateş ederken Elçi’nin olduğu tarafa doğru ateş etmeye başlamışlardı.

Bir diğer değerlendirme ise polislerin bulundukları açıdan yaptıkları atışların Elçi’ye isabet etmesinin mümkün olmadığını ortaya koyan ölçümler. Buna göre iki polisin önünde bulundukları Doblo araçtan paralel atış yapmaları halinde, atışları büyük bir olasılıkla dört ayaklı minarenin sütunlarına gelecekti. Görüntülerde de bu iki polisin ikinci saldırgana, yani sokağın soluna doğru atış yaptıklarını gösterdi. Mardin Kebap’ın yanındaki ara sokakta bazı polislerin olduğunun tespit edilmesi de dikkat çekici.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
6
1
1
1
0
0