Görüş Bildir
Haberler
El Modeli Olmak İsteyenlere Müjde! 10 Maddede El Modellerinin Hayatına Kısa Bir Bakış

El Modeli Olmak İsteyenlere Müjde! 10 Maddede El Modellerinin Hayatına Kısa Bir Bakış

Vakur Barut
31.10.2017 - 18:29

Seinfeld izleyicilerinin aklına hemen George Costanza’nın el modeli olduğu bölüm geldi bile. Orada kısacık da olsa bir el modelinin yaşamına göz atma fırsatımız olmuştu. İlk başta şunu söyleyelim ki el modeli olmak öyle dışarıdan göründüğü kadar kolay bir iş değil. Bu işi sadece el fotoğrafı çektirmek olarak düşünüyorsanız yanlış yapıyorsunuz.

Bakın birçoğumuzun ismini dahi bilmediği ancak ellerini McDonald’s, Huggies, L’Oreal, Nikon, UPS ve başka onlarca markanın reklamlarında gördüğü Ashly Covington ne diyor: “Çoğu insan sadece ellerimi görüyor ve geri kalanı hakkında hiçbir fikirleri yok”. Evet, yok çünkü el modelliği gerçekten kendini tamamen işe adamayı gerektiriyor. Yılın 365 günü, günün 24 saati özen, bakım ve dikkat istiyor. Çünkü her firma reklamlarında mükemmel tırnaklar, bakımlı bir cilt ve kusursuz bir el görmek istiyor.

El modeli olmak sadece güzel bir elin fotoğrafını çektirmekten ibaret değil. Çok daha fazlasını barındırıyor içerisinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. El modeli olmanın bir okulu, kursu, vs. yok, genellikle şans eseri keşfediliyorlar.

1. El modeli olmanın bir okulu, kursu, vs. yok, genellikle şans eseri keşfediliyorlar.

El modellerinin büyük bir çoğunluğu, şans eseri keşfediliyor. Çoğu böyle bir kariyer hedefiyle yaşamıyor, hatta çoğunun el modelliği diye bir meslekten haberi bile yok. Reklamlarda görünecek kadar güzel bir elin nasıl olabileceği konusunda dahi hiçbir fikri olmayan insanların kendilerini el modeli olarak geliştirmeleri haliyle pek olası değil. Yani özet olarak el modeli olmak elinizin güzelliği kadar şansınızın güzelliğine de bağlı.

2. Evet, el modelliği inanılmaz paralar kazandırıyor.

2. Evet, el modelliği inanılmaz paralar kazandırıyor.

Merak edebileceğiniz için bunu hemen söyleyelim istedik. Başarılı bir el modeli yılda ortalama 75 bin dolar para kazanıyor. Büyük markaların reklamlarında görünen eller için saatlik 6-10 bin dolar ödeme yapıldığı biliniyor. Ancak bunun için gerçekten güzel bir ele ve sağlam bağlantılara sahip olmanız gerekir belirtelim. Türkiye’de de el modelliği için ajanslar mevcut, bir şansınızı deneyin kim bilir belki eliniz harikadır?

3. Ancak hemen belirtmemiz lazım el modelliği tam zamanlı bir iş değil maalesef.

3. Ancak hemen belirtmemiz lazım el modelliği tam zamanlı bir iş değil maalesef.

Sabah 9 akşam 6 mesaili bir iş bakıyorsanız el modelliği size göre değil. Hemen yukarıda bir saatlik çekim için 6-10 bin dolar para kazandıklarını söylemiştik, ancak 2-3 ay sadece bu işle idare etmek zorunda kalabiliyorlar. Çünkü her gün, her saat el modelliği gerektirecek bir iş çıkmıyor nihayetinde. Yani dememiz o ki el modeliyseniz harcamalarınıza biraz dikkat etmeniz ya da el modelliğini ek iş olarak yapmanız gerekebilir.

4. Elinizde tuttuğunuz şeyin ne olduğunu bilmeyebilirsiniz.

4. Elinizde tuttuğunuz şeyin ne olduğunu bilmeyebilirsiniz.

Fesat şeyler düşünmeyin hemen, el modelleri çoğu zaman yapacakları iş konusunda tüm detaylara sahip olmazlar. İşvereni bilirler, iş konusunda genel bir brif alırlar ama sonuçta ne tutacaklarını, ellerini nereye koyacaklarını çekim sırasında öğrenirler. Bu bir dezavantaj mıdır derseniz bilemiyoruz, ancak bu bilinmezlik sürekli olunca insanı yıpratan bir hale bürünebilir diye uyaralım istedik.

5. Ünlülerin dublörü olabilirsiniz.

5. Ünlülerin dublörü olabilirsiniz.

Tehlikeli sahnelerde onun yerine oynayacak değilsiniz elbette, ünlülerin eli olacaksınız. Evet, el modelleri sadece reklamlarda ellerini göstererek para kazanmıyor, ünlü markaların reklam yüzlerinin eli de oluyorlar. Mesela ünlü el modellerinden Adele Uddo, Natalie Portman, Reese Witherspoon gibi aktrislerin reklam çekimlerinde onların eli oluyor. Fotoğraf çekiminde ünlünün arkasına saklanıp ellerinizi onun elleri gibi objektifin önüne koymak sizi üzebilir, ancak parası iyi ne diyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatınıza yeni bir egzersiz türü girecek: Parmak egzersizleri.

Bu içerikten sonra gazetelerdeki, dergilerdeki, TV’deki sadece el görünen reklamlara daha dikkatli bakacaksınız. Ve orada modellerin parmaklarını, ellerini garip şekillere soktuklarını göreceksiniz. Aynısını siz denediğinizde tam olarak beceremeyeceksiniz, şaşırmayın. Bunlar fotoşop ürünü değil, gerçekten de el modelleri o acayip hareketleri, işaretleri, vs. yapıyorlar. Ancak bunun için ciddi ciddi egzersizleri var. Bir enstrüman çalar gibi yoğun ve planlı egzersizler yapıyorlar. Hatta yurt dışında bu egzersizler için kurslar bile açılmış durumda. Kolay değil sadece elden para kazanmak, emek istiyor.

7. Her el modelinin mutlaka sahip olması gereken bir özellik: Bardak tutma sanatı.

7. Her el modelinin mutlaka sahip olması gereken bir özellik: Bardak tutma sanatı.

Bardak tutmakta ne var ki? Diye düşünebilirsiniz, ancak el modelliğinde son derece önemli bir mevzu bu. Bir el modelinin en çok zaman harcadığı çekimler genelde bardak veya şişe tutmayı gerektiren içecek reklamı çekimleri oluyor. Çünkü bardağı belli bir açıda, marka görünecek şekilde ve kafanızın önünde fotoğraf makinesi varken yapmak zorundasınız. Hatta öyle ki bazen sizi bir çarşafla falan örtmeleri gerekiyor, ışığın tümü ürüne vursun diye. Böyle şartlar altında bir de elinize, belinize ve boynunuza kramp girmemesi için uğraşacaksınız.

8. Nem nem nem… El modellerinin en büyük takıntısı.

8. Nem nem nem… El modellerinin en büyük takıntısı.

Haliyle bir el modelinin en büyük sermayesi eli ve ona gözü gibi bakmak zorunda. Bunun için çok fazla bakım ürünü kullanmaları gerekse de bir el modelinin bir numaralı el bakım losyonu: Zeytinyağı. Ayrıca şunu da belirtelim el modellerinin yüzde 90’ı yüzük, bileklik, vb. takılar kullanmıyor, çünkü eliniz çizilebilir, bu da sizin için hiç iyi olmaz.

9. Yılın 365 günü eldiven takmak.

Çizik bir parmak, morarmış bir bilek, kırık bir tırnak… El modeli olan birinde görmeyi hiç istemediğimiz şeyler bunlar. Yani elinizi çok iyi korumanız gerekiyor, bunun en kolay ve etkili çözümüyse sürekli eldiven takmak. Elin, parmakların, tırnakların ne zaman ve nerede zarar göreceğini asla bilemezsiniz. Mutfakta, otobüste, sokakta, çantanızı karıştırırken, her an elleriniz zarar görebilir. Hatta uyurken bile, bu olunca da gelen işleri kaçırmanız büyük olasılık. O sebepledir ki el modellerinin en iyi dostu eldivenleri.

10. Bir el modelinin ilk yardım çantasında bulunması gereken iki şey: Poşet çay ve tırnak yapıştırıcı.

10. Bir el modelinin ilk yardım çantasında bulunması gereken iki şey: Poşet çay ve tırnak yapıştırıcı.

El çekimi öncesinde tırnağınız mı kırıldı? Hemen tırnak yapıştırıcınızı ve poşet çayı hazır edin gerisi kolay. Tırnak kırılması en büyük problemlerden biri, çekim sırasında bile el modellerinin başına gelebiliyor. Hemen tırnak yapıştırılıyor, birleşme yerini yok etmek için üzerine poşet çay konuyor, ardından bir kat oje ve eskisinden hiç farkı kalmıyor. Ayırt edebilene aşk olsun. Eğer el modeli olacaksanız bunları bilmeniz önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
77
41
24
22
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?