Görüş Bildir
Haberler
El Clasico Öncesi, Real Madrid'in ‘Karanlık Tarihi’ Ekrana Geliyor

El Clasico Öncesi, Real Madrid'in ‘Karanlık Tarihi’ Ekrana Geliyor

Fatih UZUN
16.10.2014 - 18:13

Barcelona ile Real Madrid kulüpleri arasında bu sezon 26 Ekim tarihinde Madrid’de oynanacak olan “El Clasico” karşılaşması öncesi Katalan televizyonu Real Madrid ile faşist İspanya’nın diktatör generali Francisco Franco’nun ilişkisini anlatan bir belgesel yayınlama kararı aldı.

Belgeselde, Real Madrid’in faşist diktatör Franco ile olan kurumsal ilişkisi anlatılıyor. Katalanlar belgeselde, Real Madrid’in Franco’nun imtiyazlı kulübü olduğunu hatırlatarak, faşist diktatörün iktidarda olduğu sürece tüm devlet kaynaklarının bu takıma aktarıldığı buna örnek olarak da Bernabeu Stadı’nın inşasını gösteriyorlar.

‘Kara bir dönemin Real Madrid üzerindeki beyaz zaferleri’ adlı belgeselde, Franco döneminde hakemlerin faşist rejimden korkarak sürekli Real Madrid lehine düdükler çaldığı ve bu durumun bir alışkanlık haline gelerek demokrasiye geçişten sonrada devam ettiği savunuluyor.

Bu akşam yayınlanması beklenen belgesele Real Madrid kulübünün sert bir açıklama yapması bekleniyor. Katalanların İspanya’dan bağımsızlığını istediği bu günlerde iki taraf arasında iyice gerginleşen ortamın bu belgesel ile daha da sertleşeceği bekleniyor. 

Zete

Kaynak: http://zete.com/el-clasico-oncesi-rea...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam