Görüş Bildir
Haberler
El Bakımı İle Farkındalık

El Bakımı İle Farkındalık

pijama
23.03.2014 - 22:09 Son Güncelleme: 23.03.2014 - 23:46

El Bakımı İle Farkındalık

Elleriniz de çıkan çatlaklar ın sebebini bilmiyor musunuz? El de bulunan çatlaklar hem görünüş olarak hem de sağlık açısında hiç uygun değildir. Özellikle kış aylarında oluşan çatlaklar soğuk ve sert rüzgârdan dolayıdır. Bunun olması için el bakımı ve eldiven şarttır. Dışarı çıkacağımız zaman el kreminizi sürüp eldivenimizi takıp önlemimizi alıp dışarı öyle çıkmalıyız. Soğuk hava bot giymek gibi bir şeydir eldiven kullanmak. Ve maalesef ki bu çatlaklar önlem alınmadığı sürece çok büyük ağrılara sebep olur.

Ellerin birazcık şımartılmaya ihtiyacı var. El dediğimiz uzuv bir gün içerisinde en çok ihtiyaç duyduğumuz organımızdır. Bir şeylere dokunarak hissetme ellerimize ait bir özelliktir. Ama ellerimize dikkat etmediğimiz takdir de ellerimiz bu yeteneğini kaybediyor. Bir süre sonra dokunma hissetme gibi önem sarf eden olaylar yaşanmamaya başlıyor. Çünkü ellerimize iyi bakmadığımız için ellerimizde ölü deriler çoğalıyor hücreler ölüyor. Ölü derileri elinizden söküp atın. Doğru şekilmiş bir krem size bu konuda yardımcı olabilir.

En basitinden zeytinyağı ve limon karıştırılarak bile el bakımı için uygun bir krem haline getirilebilir. Basit ve ihmale gelmeyecek bir aktivitedir el bakımı . Sosyal yaşantımızda pürüzsüz bir el dikkat çeker ve biriyle selamlaştığınızda sizin hakkınızda olumlu düşünceler bırakır akıllarda. El bakımı çok kolay ama sürekli tekrar gerektiren bir iştir. Tekrar etmekten zevk alacaksınız çünkü ellerin güzelse sizde özelsiniz.

Kaynak: http://www.gripijama.com/el-bakimi-il...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın