Görüş Bildir
Haberler
Ekvador 7.8'le Sarsıldı: Can Kaybı Artıyor...

Ekvador 7.8'le Sarsıldı: Can Kaybı Artıyor...

Emre Ordu
17.04.2016 - 10:34 Son Güncelleme: 18.04.2016 - 10:13

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Depremde en az 350 kişinin öldüğü belirtilirken can kaybının daha da artacağı tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamada, yaklaşık 40 saniye süren ve yerin 19 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssünün, limanların bulunduğu seyrek nüfuslu Muisne kıyı şehrinin 27 kilometre açıkları olduğu belirtildi.

Güçlü sarsıntı nedeniyle halkın sokaklara çıktığı ve depremin ardından birçok mahallede elektrik kesildiği kaydedildi.

Ölü sayısına ilişkin son bilgiyi veren Ulusal ve Dış Güvenlik Politikası Koordinatör Bakanı Cesar Navas, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, depremde 350 kişinin öldüğünü belirtti.

Deprem anı kameralara böyle yansıdı

Halk artçı sarsıntılara karşı uyarıldı

Halk artçı sarsıntılara karşı uyarıldı

Halkı artçı sarsıntılar konusunda uyaran ve gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas,  ülke genelinde acil durum ilan ettiklerini açıkladı.

Devlet Başkanı Rafael Correa da İtalya'ya yaptığı ziyareti yarıda keserek ülkesine dönme kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarsıntı Peru ve Kolombiya'da da hissedildi

Sarsıntı Peru ve Kolombiya'da da hissedildi

Ülkenin tamamında ve komşu ülkeler Peru ile Kolombiya'da da hissedilen sarsıntı nedeniyle bazı binaların zarar gördüğü bildirildi. İlk belirlemelerde tamamen yıkılan bina olmadığı ifade edildi.

Depremin merkez üssü yakınlarında bulunan büyük bir petrol rafinerisinde üretime önlem amaçlı ara verildiği belirtildi.

Tsunami uyarısı

Tsunami uyarısı

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de tsunami tehlikesine karşı halkı uyardı. Komşu ülke Peru'da da tsunami uyarısı yapıldı.

Dışişleri: Ülkemiz Ekvador’a her türlü desteği vermeye hazırdır

Dışişleri: Ülkemiz Ekvador’a her türlü desteği vermeye hazırdır
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Ekvador'da meydana gelen felaketin ardından acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğu bildirildi.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Ekvator’da dün (16 Nisan) meydana gelen 7.8 şiddetinde deprem felaketinde, ilk belirlemelere göre en az 233 kişinin hayatını kaybettiği ve 1000'e yakın kişinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. 

Geçmişte benzer doğal felaketler ve acılar yaşamış bir ülke olarak, deprem nedeniyle yaşanan can kayıpları dolayısıyla dost Ekvator Hükümeti ve Halkına başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu felaketin acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemiz Ekvator’a her türlü desteği vermeye hazırdır.'

AA, Reuters ve Dışişleri Bakanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
II for freedom

Hayır ne bekliyorsunuz. İnsanları apartman dairelerine istifliyorsunuz. Betonarme binaların ömrü zaten 50-60 yıl. Ne buluyorsunuz bu çok katlı gecekonduların... Devamını Gör

II for freedom

Dünya hepimizin tek katlı evlerde oturabileceği kadar geniş. Apartman daireleri insanlar içinde otursun diye değil rant için yapılmış planlı eskitme ürünü ya... Devamını Gör

Can Babacan

boylelikle ekvadorda da petrol oldugunu ogrendik.

Pasif Kullanıcı

bazen istanbul'un silüetine bakıyorum da... aklıma bile getirmek istemiyorum. o kadar karışık kuruşuk ki her yer. böyle bir şey olursa şehire ambulans bile g... Devamını Gör