Görüş Bildir
Haberler
Ekranlardan Tanıdığımız Öğrencilerinin Hayatına Dokunan 13 Öğretmen

Ekranlardan Tanıdığımız Öğrencilerinin Hayatına Dokunan 13 Öğretmen

Ekranlar sayesinde tanıdığımız ve öğrencilerin hayatlarına dokunan öğretmenleri birlikte hatırlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Hoca camide!" dedi öğretmen kelimesini vurguladı: Afet Güçverir

Perran Kutman'ın hayat verdiği Hayat Bilgisi isimli dizinin Afet Öğretmen...

İdealleri ve öğrencileri uğruna her şeyi yapabileceğine olan inancımız, Afet Öğretmeni gözümüzde ve gönlümüzde 'ideal öğretmen' olarak tanımlamamız için yeterli. Rıdvan Kanat Lisesi, 11-B ve Amil Bey bile onu Afet Güçverir olmaktan vazgeçiremedi. İyi ki varsın Afet Öğretmen!

2. Anı yaşamak hiç bu kadar anlamlı olmamıştı: John Keating

Beyaz perdede boy gösteren efsane film, Ölü Ozanlar Derneği'nin edebiyat öğretmeni Mr. Keating! Robin Williams'ın canlandırdığı karakter, öğrencilerine şiirin dünyasına açılan bir kapı sunuyor. Onlara özgürlüğü, hayatı anlamını ve dünyaya farklı açılardan bakmayı öğreten bir öğretmenleri olduğu için Mr. Keating'in öğrencileri çok şanslı! İyi ki varsınız Mr. Keating!

3. Yeri geldi kızdı, yeri geldi abi oldu: Koç Can

Koçum Benim dizisinin koçu, Tarık Akan... Basketbol takımın başına gelen en iyi şeyin koçları olduğunu söylesek abartmış olmayız! Sürekli maç kaybeden takımı; yeri geldiğinde bir abi, yeri geldiğinde bir baba gibi davranan disiplinli koçları şampiyon yaptı. İyi ki varsın ülkemizin koçu!

4. Bizi farklılık yaratmak için farklı olmak zorunda olmadığımıza inandırdı: Henry Barthes

Albert Camus'un “Ve hayatımda, aynı anda hiç böylesine kendimden kopmuş ve bir o kadar da kendimde hissetmemiştim.“ alıntısıyla başlayan Detachment'te Henry Barthes, yedek öğretmen rolünü üstleniyor. Öğrencilerden hem aileleri hem de öğretmenleri umudu kesmişken Henry Barthes, öğrencilerini düştükleri ya da düşebilecekleri kötü yollardan kurtarmak için çırpınıyor. Hem de kendi hayatındaki tüm olumsuzluklara rağmen... İyi ki varsınız Mr. Barthes!

5. Öğrencilerinin aslında kim olduklarını görmelerini sağlayan: Erin Gruwell

Konusunu gerçek hayattan alan Freedom Writers, öğrencilerine asla umutlarını kaybetmemesi gerektiğini anlatan Erin Gruwell'in muhteşem öğretmenliğini konu ediniyor. İdealist bir öğretmen olan Erin, okulda bulunmayı zorunluluk olarak gören öğrencilerine kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışır. Tepki gösteriyor olsalar da zaman içerisinde öğrencileriyle iletişim kurmayı başaran Erin, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda onları cesaretlendirir. Hayata tutunmalarını sağlayan araç bu yazılardır. İyi ki varsınız Öğretmen Evin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir öğretmen kaç farklı hayata etki eder: Kemal Güngör

Bir edebiyat öğretmeni karakterine can veren Bülent Emin Yarar, nam-ı diğer Kemal Öğretmen...

 Arka Sıradakiler dizisiyle tanıdığımız Kemal Öğretmen, daha sonra farklı öğrencilerle Öğretmen Kemal dizisinde karşımıza çıktı. Devlet lisesinde öğrencilerinin problemlerine çözümler bulan Kemal Öğretmen, vakıf lisesindeki öğrencilerinin diğerlerinden çok farklı olan problemlerine derman olmaya çalışarak hayatlarına dokundu. İyi ki varsın Kemal Öğretmen!

7. Öğrencilerin hayatına farkındalık katan öğretmen: Akif Erdem

Öğretmen dizisinde Akif Erdem isimli öğretmeni canlandıran İlker Kaleli, diğer öğretmen karakterlerinden farklı bir misyon ediniyor. Zorbalığa uğradığı için hayatını kaybeden öğrencisinin ölümüne sebep olanları bulmayı amaçlayan Akif Öğretmen, bir suç çetesinin yakalanmasını sağlıyor. İyi ki varsın Akif Öğretmen!

8. Sevgiyi, şefkati iliklerinize kadar hissettirecek: Clément Mathieu

8. Sevgiyi, şefkati iliklerinize kadar hissettirecek: Clément Mathieu

Les Choristes'in göz bebeği şüphesiz ki Gérard Jugnot! Yatılı okulda müzik öğretmeni olarak işe başlayan Clément Mathieu, yatılı okulda birbirinden farklı karakterde öğrenciler ve acımasız bir müdürle karşılaşır. Asi davranışlar sergileyen öğrencilerine müzik ile ulaşmaya çalışan Clément Mathieu'nun verdiği en mantıklı kararlardan biri budur. İyi ki varsınız!

9. Zil çalınca dersin bitmediğini gördük: Hayat Sarıyaz

Hayat Bazen Tatlıdır'ın edebiyat öğretmeni Birce Akalay... Hayat Öğretmen'i gözümüz bir yerlerden ısırıyor aslında... Afet Öğretmen'in yeni jenerasyona uyarlanmış hali gibi olan Hayat Öğretmen, öğrencilerinin okul dışında da yanlarında olmaya devam ediyor. İyi ki varsın Hayat Öğretmen!

10. Ümitvar olan, özgürlüğü ve mutluluğu aşılamaya çalışan: Ram Shankar Nikumbh

Aamir Khan'ın Yerdeki Yıldızlar isimli filmde hayat verdiği resim öğretmeni Ram Shankar Nikumbh, algılama problemleri sebebiyle içine kapanan Ishaan'a umut ışığı olur ve hayatını değiştirir. Ram Shankar Nikumbh gibi eğitimciler hep çevremizde olsun. İyi ki varsınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir okulun her şeyi nasıl olunur onu gördük: Emre Aydın

Bir durum hikayesini anlatan ve birçok ödül kazanan İki Dil Bir Bavul, Siverek'e atanmış bir öğretmenin yaşadıklarını belgesel niteliğinde aktarıyor. Okul ne demek bilmeyen ailelere okulun önemini, öğrencilere ise alfabeyi öğreterek işe başlıyor. Okulun hem müdürü, hem hademesi, hem de tek öğretmeni olan Emre Öğretmen, Türkiye'nin gerçek sorunlarını konu ediniyor. İyi ki varsın Emre Öğretmen!

12. İlk deneyimi olmasına rağmen idealistliğiyle hayatlara dokunan: Stacey Bess

12. İlk deneyimi olmasına rağmen idealistliğiyle hayatlara dokunan: Stacey Bess

Beyond the Blackboard filminde evsiz öğrencilere öğretmenlik yapan bir karakteri canlandıran Emily VanCamp, idealistliğiyle öğrencilerinin ve ailelerinin hayatında fark yaratıyor. Gerçek bir hikayeden esinlenerek yazılan hikayede Stacey izleyenlerin yüreğine dokunuyor. İyi ki varsın Öğretmen Stacey!

13. Sert mizacının altında pamuk gibi bir kalbi olduğunu bildiğimiz: Mahmut Alnıgeniş

Türkiye'nin Mahmut Hocası... Münir Özkul'un can verdiği efsane karakter Hababam Sınıfı serisi sayesinde hayatımıza dahil oldu. Hababam sınıfını adam etmeyi başaran Mahmut Hoca, herkesin gönlünde yer etti. Cezalarıyla ünlü olsa da her şeyi öğrencileri için yaptığını biliyor ve onu çok seviyoruz. İyi ki varsın Mahmut Hoca!

Herkesin hayatına dokunan bir öğretmeni vardır. Hayatlara dokunmayı amaç edinen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
29
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

İşin düzgün yapanlara saygım sonsuz ama uzun yıllar süren öğrencilik hayatımda tanıdığım öğretmenler not vermeyi çok önemli bir güç olarak görüyorlar bu şeki... Devamını Gör

selaminko

Bir öğretmen bir insanın hayatını net değiştirir. Benim hayatımı da ilkokul öğretmenim değiştirdi. Allah ondan razı olsun. Bugün onun sayesinde belki de mühe... Devamını Gör