Görüş Bildir
Haberler
Ehliyet, Pasaport ve Tapu Harcı 2022 Ücretleri! İşte Yeni Fiyatlar...

Ehliyet, Pasaport ve Tapu Harcı 2022 Ücretleri! İşte Yeni Fiyatlar...

Ehliyet ve pasaport alacak, tapu harcı ödeyecek ve yurt dışından telefon getirecekler için çok önemli haber... 1 Ocak'tan itibaren vergi, resim, harç ve değerli evrak bedellerine yüzde 36.2 oranında zam geldi. Yeni zamla birlikte değerli evrakların bedeli de artacak. Sadece değerli evraklar değil 1 Ocak'tan itibaren trafik cezalarında da yüzde 36.2'lik artış oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi tutarları...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yeniden değerleme oranı her yıl ekim ayında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yurtiçi üretici fiyat endeksinin (ÜFE) 12 aylık ortalama değerine göre belirleniyor. Ekimde bu oran yüzde 36.2 olarak belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın (Gelir İdaresi Başkanlığı) dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği ile bu oran resmiyet kazandı. Yeniden değerleme oranı yeni yılda vergi, harç ve ceza miktarlarındaki artışın belirlenmesinde kullanılıyor.

İndirim Yetkisi Var

İndirim Yetkisi Var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yeniden değerleme oranını yüzde 50’ye kadar indirme ve yükseltme yetkisi bulunuyor. Bu yetki geçtiğimiz yıllarda kullanılmıştı. Örneğin; 2020 için yüzde 22.58 olarak tespit edilen yeniden değerleme oranına karşılık MTV’de yüzde 12 oranında artışa gidilmişti. 2018’de ise yüzde 23.73’lük yeniden değerleme oranına rağmen MTV yüzde 15.9, Emlak Vergisi yüzde 11.87 artmıştı. Yeni yılda geçerli oranda da yüzde 50 indirim olabileceği öngörülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın