Görüş Bildir
Haberler
Eğitim Tarihleri ve Yerleri Belli Oluyor: Bedelli Askerlik Celp Dönemleri 'En Geç Aralık Başında Açıklanacak'

Eğitim Tarihleri ve Yerleri Belli Oluyor: Bedelli Askerlik Celp Dönemleri 'En Geç Aralık Başında Açıklanacak'

Batuhan
07.11.2018 - 14:25 Son Güncelleme: 07.11.2018 - 16:01

2018 bedelli celp dönemleri için başvurular geçtiğimiz günlerde sona ermiş ve asker adayları sonuçları beklemeye başlamıştı. Peki, yarım milyonu aşkın adayın beklediği bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanacak?

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Eğitim tarihleri ve eğitim yerleri en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacak' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bedelli askerlik yeri sorgulama işlemi yapmak isteyen adaylar sonuçların açıklanmasının ardından gidecekleri dönemleri ve yükümlülüklerini yerine getirecekleri zamanı öğrenecek.

Merak edilen soru: 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Merak edilen soru: 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Uzun zaman sonra bedelli askerliğe talebin bu kadar yoğun olması ve rakamın yarım milyonu aşması nedeniyle sınıflandırma sürecinin uzadığı düşünülüyor. Yapılan başvuruların değerlendirilerek ASAL tarafından yakın zamanda askerlik yeri sonuç sorgulama işlemlerinin aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Sonuçlar MSB sitesinden duyurulacak

Sonuçlar MSB sitesinden duyurulacak

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri TRT ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile 'www.asal.msb.gov.tr' adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

"633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı"

"633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı"

AA'da yer alan habere göre, Bedelli askerlikte başvuruların 3 Kasım'da sona erdiği hatırlatılarak, başvuru rakamına ilişkin soru üzerine Bakan Akar, şu karşılığı verdi:

'Şu anda işlemlerini tamamlayan 633 bin 844 gencimiz, vatandaşımızın müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak. Önemli bir husus da müracaatlarını yaparak ödemelerini tamamlayan vatandaşlarımızın askerlik şubelerinde işlemlerinin yürütülmesine devam edilmektedir. Ona göre gençlerimizin ellerini çabuk tutup işlemlerini yapmalarını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
29
26
14
5
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
El Anonimo

yine ve yeniden iki elleriyle bir siki doğrultamadılar ama nedense kimse çıkıp konuyla ilgili doğru dürüst bir açıklama yapamıyor, hep üstü kapalı açıklamala... Devamını Gör

Nisan Aysu

istikrarlılar. bedelli askerliği de ellerine yüzlerine bulaştırmayı başardılar.

byrnrttn

e devlette sayfayı yenilemekten ciğer miğer kalmadı... kardeşim bana " seni 2023 mart ayında göndereceğiz" desinler, rahatlayacağım ya, hiçbir plan yapamıy... Devamını Gör