Görüş Bildir
Haberler
Ege'nin Büyüleyici Sahil Kasabalarını Keşfetmek İsteyenlerin Tatil Planına Dahil Etmesi Gereken Rotalar

etiket Ege'nin Büyüleyici Sahil Kasabalarını Keşfetmek İsteyenlerin Tatil Planına Dahil Etmesi Gereken Rotalar

Merlot Vinho
04.10.2024 - 18:01

Ege hepimizin gönlünde taht kuran en güzel tatil bölgelerinden biri. Her köşesi ayrı bir cennet olan Ege'nin minik sahil kasabalarına kimsenin diyecek söz yok. Ama onlardan bazıları var ki, herkesin hayatında en az bir kez görmesi gereken kadar güzel.

Eğer Ege'ye bir ziyaret planlıyorsanız rotanıza mutlaka bu şirin kasabalardan bazılarını eklemelisiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Eski Foça

1. Eski Foça

İzmir'in en güzel sahil kasabalarından olan Eski Foça, bembeyaz taş evler, begonviller ve Arnavut kaldırımlı sokaklar ile dolu harika bir belde. İnsana emeklilik hayalleri kurduran bu sevimli kasaba, aynı zamanda sezonun en taze balıklarının bulunduğu yerlerden biri. Merkezdeki balıkçı barınaklarında balık ekmek yemek, Ege'ye özgü zeytinyağlı menüleri keşfetmek, masmavi plajlarda yüzmek veya çevredeki antik kalıntıları incelemek için Eski Foça'dan daha iyi bir seçenek olmayabilir. 💙

2. Sığacık

2. Sığacık

İzmir, Seferihisar'ın bir beldesi olan Sığacık, Türkiye'nin ilk cittaslow, yani 'Yavaş Şehir' konseptine sahip kasabası. Bu nedenle organik tarım, yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik gibi kavramların hepsi Sığacık ile özdeşleşmiş durumda. Temiz yaşam alışkanlıklarının yanı sıra oldukça eski bir tarihe sahip olan belde, kerpiçten yapılmış rengarenk cumbalı evlerle dolu. Ayrıca tam merkezde Osmanlı Dönemi'nden kalma manzaralı bir kale yer alıyor.

3. Cunda

3. Cunda

Balıkesir'in zeytinyağı kokulu muhteşem beldesi Cunda, Ege'ye özgü her şeyin en iyisinin bulunduğu yerlerden biri. Eski bir Rum kasabası olan belde, bu nedenle oldukça hoş bir mimariye ve insanı büyüleyen sokaklara sahip. Konum itibariyle sürekli serin ve rüzgarlı olması onu özellikle yaz aylarında vakit geçirilecek en iyi yerlerden biri haline getiriyor. Tertemiz plajları, rüzgarla dans eden ağaçları ve huzurlu sokakları ise insanı kendine hayran bırakıyor.

4. Datça

4. Datça

Balı, bademi ve balığı ile meşhur olan Datça, Muğla'nın en göz alıcı beldeleri arasında. Ege ve Akdeniz'in birleşim noktasında bulunan bu verimli kasaba, son derece zengin bir biyo çeşitliliğe ve bitki örtüsüne sahip. Bu nedenle etrafta gezilip görülecek sayısız doğal harika ile tertemiz koylar barındırıyor. Merkezde ise sevimli dükkanların yan yana dizildiği çarşısı, deniz kenarı eğlence mekanları, renk renk takı tezgahları bulunduruyor.

5. Akyaka

5. Akyaka

Listemizdeki bir diğer cittaslow beldesi olan Akyaka, sakin ve huzurlu yapısı ile ön planda. Harika bir doğaya ve huzurlu sessizliğe sahip olan belde, özellikle ruhunu dinlendirmek isteyenler için cennetten köşe sunuyor. İçinden geçen nehre bakmak, cumbalı evlerin bulunduğu sokaklardan geçmek veya nehir turlarına katılmak bile insanın içini huzurla kaplıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Güzelçamlı

6. Güzelçamlı

Dilek Yarımadası'ndaki Güzelçamlı, mutlaka görülmesi gereken bir doğal açık hava müzesi niteliğinde. Tabiat severlerin buluşma noktalarından olan bu güzel beldenin her köşesi oldukça zengin bir canlı çeşitliliğine sahip. Yemyeşil ormanlar, birbirinden farklı bitki türleri ve hayvanları ile ekolojik açısından son derece değerli. Ayrıca sakin koyları, enfes gün batım manzaraları ve huzurlu atmosferiyle de öne çıkıyor.

7. Karaburun

7. Karaburun

İzmir'in son derece farklı bir coğrafi yapıya sahip beldelerinden olan Karaburun, açıkta yüzen fokları ve yunusları, yüksek fiyort tipi kayalıkları ile kartpostal görünümünde bir kasaba. El değmemiş doğası sebebiyle kent kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin favori rotalarından olan Karaburun'un her köşesinde ayrı bir koy ve kasaba var. Yani bu tarafa geldiğiniz zaman kendi zevkinize hitap eden en iyi lokasyonu bulmanız mümkün.

8. Köyceğiz

8. Köyceğiz

Muğla ilçelerinden olan Köyceğiz, tarihi M.Ö. 3400'lere kadar uzanan oldukça eski bir yerleşim birimi. Tarihi ve doğal güzelliklerle çevrili bu belde endemik bitki türlerine ve zengin biyo çeşitliliğe sahip. Aynı zamanda etkin bir limanı ve alışveriş bölgesi de var. Buna rağmen oldukça sakin ve dingin yapıda. Yani, Ege denilince akla gelen huzuru ve mutluluğu bulmak için daha ne olsun?

9. Palamutbükü

9. Palamutbükü

Palamutbükü, muhteşem berraklıktaki denizi ve tertemiz havası ile öne çıkan bir Muğla cenneti. Bu nedenle oldukça popüler bir Ege rotası. Uzun taşlık sahilleri sebebiyle yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan belde, zeytin ve badem yetiştiriciliği ile ünlü. Yani buraya gittiğiniz zaman Türkiye'nin en taze ve en lezzetli mahsullerinden bazılarını tatma şansınız var.

10. Alaçatı

10. Alaçatı

İzmir, Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı, sadece İzmir'in değil, Ege'nin de en popüler beldelerinden biri. Son dönemde özellikle lüks mekanları ve inanılmaz fiyatlarıyla gündeme gelmiş olsa da Alaçatı'nın sokakları eşsiz güzelliğe sahip. Taş evler ve pembe begonvillerle dolu bu sokaklarda yürümek bile size aradığınız huzuru verebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın