Görüş Bildir
Haberler
Efsane Yönetmen Douglas Trumbull Hayatını Kaybetti! Douglas Trumbull Kimdir? Douglas Trumbull Neden Öldü?

Efsane Yönetmen Douglas Trumbull Hayatını Kaybetti! Douglas Trumbull Kimdir? Douglas Trumbull Neden Öldü?

GNS
08.02.2022 - 22:02

Sinemanın efsane ismi Douglas Trumbull hayatını kaybetti. Amerikalı film yönetmeni, özel efekt süpervizörü ve mucit Douglas Trumbull'un ölümü, sektörde büyük hüzne sebep oldu. Sinemanın aykırı çocuğu olarak tanınan yönetmen  Star Trek: The Motion Picture, Blade Runner, A Space Odyssey gibi başarılı yapımların altına imza atmasıyla akıllara kazındı. Peki Douglas Trumbull kimdir? Douglas Trumbull kaç yaşında ve neden öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sinema endüstrisinin aykırı çocuğu Douglas Trumbull hayatını kaybetti. Vefat haberini kızı Amy, Facebook sayfası üzerinden duyurdu. Bilim ve matametik ile ilgili çalışmalarını filmlere yansıtan ve farklı görüşleriyle kendini sektörden sıyıran isim Trumbull'un vefatı sevenlerini üzdü. Peki Douglas Trumbull kimdir? Detayları sizin için derledik...

Douglas Trumbull Hayatını Kaybetti

Douglas Trumbull Hayatını Kaybetti

Efsane yönetmen Douglas Trumbull, sinemanın teknolojiyle buluştuğu alana elli yıldan daha fazla emek vermiş ve sektörün aykırı çocuğu olarak akıllara kazınmıştı. Beyin tümörü, kanser ve felç ile mücadele eden dünyaca ünlü yönetmen Trumbull, yaşadığı hastalıklara daha fazla karşı koyamayarak hayatını kaybetti.

Kızı Amy vefat haberini Facebook üzerinden, 'Kız kardeşim Andromed ve ben Cumartesi günü onu gördük ve ona onu sevdiğimizi söyledik. Şimdi ona yolculuğunun tadını çıkarmasını ve kucaklamasını söylememiz gerek' sözleriyle duyurdu.

Douglas Trumbull Kimdir?

Douglas Trumbull Kimdir?

Douglas Trumbull 8 Nisan 1942 yılında Los Angeles'ta dünyaya gelmiştir. Amerikan film yönetmeni olarak tanınmaktadır. Trumbull mühendis bir baba ve sanatçı bir annenin çocuğudur. Animasyon sanat ve fantastik dünyalar yaratma olasılığından etkilenen yönetmen, bir kolejde bazı sanat dersleri aldıktan sonra, yaptığı ilk işi NASA için teknik animasyon üretilen bir film stüdyosu oldu. Hollywood'da pek çok özel efektin altına imzasını atan Trumbull, farklı bakış açısıyla sinemanın aykırı çocuğu olarak anlmaya başladı.

Douglas Trumbull En Bilinen Yapımları

Douglas Trumbull En Bilinen Yapımları

A Space Odyssey (1968), The Andromeda Strain (1971), Close Encounters of the Third Kind (1977), Star Trek: The Motion Picture (1979), Blade Runner (1982) ve The Tree of Life (2011) gibi efsane filmlerin görsel malzemeleri Trumbull’ın elinden çıkmıştır. Kendisi aynı zamanda Silent Running (1972) ve Brainstorm (1983) gibi kült klasiklerin de yönetmenidir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın