Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanlarda Herkesin Dilinden Düşmeyen En Popüler Sinema Filmleri

Son Zamanlarda Herkesin Dilinden Düşmeyen En Popüler Sinema Filmleri

22.01.2022 - 10:15 Son Güncelleme: 22.01.2022 - 13:58

Güncel konulardan uzak kalmayın! Son zamanlarda herkesin üzerine konuştuğu bu filmleri kaçırmamalısınız.

Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Brazen (2022)

30. Brazen (2022)

IMDb: 3,9

Konusu: Geçen hafta, Netflix'te herkesin izlediği Brazen, suç romanları yazarı Grace, kardeşinin öldüğü haberiyle yıkılır. Soğukkanlı dedektif Ed ile kardeşinin ölümündeki gizemi araştırır.

Oyuncular: Alyssa Milano, Sam Page, Emilie Ullerup, Malachi Weir

Yönetmen: Monika Mitchell

29. The 355 (2022)

29. The 355 (2022)

IMDb: 4,7

Konusu: Resmen bir yıldızlar geçidi olan bu aksiyon filmi, dünyayı kaosa sürükleyecek olan ölümcül bir silahın peşine düşen bir grup ajanın hikayesini konu ediyor. Silahı bulmak için dünyanın dört bir yanını dolaşan ajanlar, dünyayı kurtarmayı başaracak mıdır?

Oyuncular: Jessica Chastain, Penélope Cruz, Bingbing Fan, Sebastian Stan

Yönetmen: Simon Kinberg

28. Mother/Android (2021)

28. Mother/Android (2021)

IMDb: 4,8

Konusu: Chloe Grace Moretz'in bir anne adayı olarak izleyici karşısına çıktığı film, post-apokaliptik bir dünyada geçiyor. Androidlerin dünyayı ele geçirdiği ve insanları katlettiği bu heyecanlı dünyada, hamile Georiga'nın hayatta kalma mücadelesi gözler önüne seriliyor.

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Algee Smith, Raul Castillo

Yönetmen: Mattson Tomlin

27. The Colony (2021)

27. The Colony (2021)

IMDb: 5,4

Konusu: Yine bir post-apokaliptik film! Küresel bir felaket nedeniyle dünyanın insanlar için yaşanmaz bir hale gelmesinin ardından sadece birkaç kişi, uzay gemileriyle Kepler 209 gezegenine gider. Ancak çok geçmeden buranın atmosferinin insanları kısır hale getirdiği anlaşılır.

Oyuncular: Nora Arnezeder, Iain Glen, Sarah-Sofie Boussnina, Sope Dirisu

Yönetmen: Tim Fehlbaum

26. The Matrix Resurrections (2021)

26. The Matrix Resurrections (2021)

IMDb: 5,7

Konusu: Çok beklenen The Matrix Resurrections, nihayet izleyicilerle buluştu! Bay Anderson yeniden beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalır. Neo’nun bildiği tek bir şey vardır; o da bir illüzyon dahi olsa Matrix'e girmenin ve çıkmanın tek yolunun seçimden ibaret oluşudur. Neo ne yapması gerektiğini çok iyi bilse de Matrix'in artık daha güvenli, güçlü ve tehlikeli olduğundan bihaberdir.

Oyuncular: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff

Yönetmen: Lana Wachowski

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. See For Me (2021)

25. See For Me (2021)

IMDb: 6,0

Konusu: Görme engelli eski bir kayakçı olan Sophie, evine bir grup hırsızın girmesiyle tehlikeli bir bilinmezliğe sürüklenir.

Oyuncular: Skyler Davenport, Kim Coates, Jessica Parker Kennedy, Natalie Brown, Laura Vandervoort, Keaton Kaplan

Yönetmen: Randall Okita

24. Hotel Transylvania: Transformania (2022)

24. Hotel Transylvania: Transformania (2022)

IMDb. 6,1

Konusu: Sevilen animasyon serisi Hotel Transylvania'nın dördüncü filminde, tatlı vampir ailesi geri dönüyor! Otel Transilvanya serisinin bu zamana kadar çekilen üç filminde de yönetmen koltuğunda Genndy Tartakovsky yer almıştı.

Oyuncular: Kathryn Hahn, Andy Samberg, Selena Gomez, Steve Buscemi

Yönetmen: Derek Drymon, Jennifer Kluska

23. A.rtificial I.mmortality (2021)

23. A.rtificial I.mmortality (2021)

IMDb: 6,3

Konusu: Bu uzun metrajlı belgesel, son derece ürkütücü bir konuyu ele alıyor. Yapay zekadaki en son teknolojik gelişmeleri araştırarak 'Kendinizin ölümsüz bir versiyonunu yaratabilseydiniz, yapar mıydınız?' sorusuna odaklanıyor.

Oyuncular: Bina48, Nick Bostrom, Lincoln Cannon, Heather Chmura

Yönetmen: Ann Shin

22. Eternals (2021)

22. Eternals (2021)

IMDb: 6,6

Konusu: Tam bir yıldız geçidi olan The Eternals, oyuncu kadrosuyla heyecanlanmamıza neden oluyor. İnsanlığın varoluşundan beri dünyayı koruyan, olağanüstü güçlere sahip bir grup kahramanın hikâyesini konu ediyor.

Oyuncular: Gemma Chan, Richard Madden, Salma Hayek, Angelina JolieKit Harington, Kumail Nanjiani

Yönetmen: Chloé Zhao

21. The Lost Daughter (2021)

21. The Lost Daughter (2021)

IMDb: 6,8

Konusu: Maggie Gyllenhaal'ın yönetmen koltuğunda olduğu film, kadrosuyla gözlerimizden kalpler çıkmasına neden oluyor! The Lost Daughter, tek başına tatile çıktığı tatilde genç bir anne ile tanışmasıyla geçmişiyle yüzleşmeye başlayan bir kadının hikayesini konu ediyor.

Oyuncular: Olivia Colman, Dacota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris, Peter Sarsgaard

Yönetmen: Maggie Gyllenhaal

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The King's Man (2021)

20. The King's Man (2021)

IMDb: 6,8

Konusu: Son zamanların sevilen casusluk film serisinin nasıl başladığını anlatan The King's Man, dünyayı tehdit eden bir kötücül gücü etkisiz hale getirmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Tüm zamanların en kötü suçluları ve tiranları ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelir. Milyonları yok etmeyi amaçlayan tiranlar ve suçlular, büyük bir savaş hazırlığına başlar. İnsanlığı, karşı karşıya olduğu büyük tehlikeden kurtarmak için harekete geçen bir adam, zamana karşı yarışmak zorundadır.

Oyuncular: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Harris Dickinson, Djimon Hounsou

Yönetmen: Matthew Vaughn

19. The Tender Bar (2021)

19. The Tender Bar (2021)

IMDb: 6,8

Konusu: The Tender Bar, yönetmen koltuğundaki isimle dikkat çekiyor! Babasını küçük yaşta kaybeden bir gencin hikâyesini konu ediyor. Ben Affleck ve Tye Sheridan'ı birlikte izlediğimiz film için heyecanımızı gizlemeye gerek yok!

Oyuncular: Ben Affleck, Tye Sheridan, Lily Rabe, Christopher Lloyd

Yönetmen: George Clooney

18. House of Gucci (2021)

18. House of Gucci (2021)

IMDb: 6,9

Konusu: Bu senenin en dikkat çekici filmlerinden olan House of Gucci, Maurizio Gucci cinayetinin perde arkasında yaşananları konu ediyor. Oyuncu kadrosu muazzam olan filmde, Patrizia Reggiani rolüyle Lady Gaga tüm spot ışıklarını üzerine çekiyor! Moda evi Gucci'nin kurucusu Guccio Gucci’nin torunu olan Maurizio Gucci’nin hayatına odaklanılan filmde, 1995 yılında öldürülen Maurizio Gucci’nin cinayetine ve sonrasında yaşananlara odaklanıyor.

Oyuncular: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto

Yönetmen: Ridley Scott

17. The Power of the Dog (2021)

17. The Power of the Dog (2021)

IMDb: 7,0

Konusu: Biricik Benedict Cumberbatch'imizi kötü niyetli Phil Burbank olarak izlediğimiz film, Netflix'te izleme rekorları kırdı. Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor.

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee

Yönetmen: Jane Campion

16. The Unforgivable (2021)

16. The Unforgivable (2021)

IMDb: 7,2

Konusu: Sandra Bullock'u depresif Ruth Slater olarak izliyoruz. Ruth, iki polis memurunu öldürülmesinden hüküm giyen bir kadındır. 15 yıl hapishanede kalan Ruth, tahliye edilmesinin ardından kardeşinin yanında yeni bir hayat kurmak ister. Ancak öldürdüğü iki polisin akrabalarının şiddetine maruz kalan Ruth, kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

Oyuncular: Sandra Bullock, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Viola Davis, Richard Thomas

Yönetmen: Nora Fingscheidt

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Scream (2022)

15. Scream (2022)

IMDb: 7,3

Konusu: Yıllar sonra kendini hatırlatan Scream, serinin beşinci filmi ile karşımızda! 25 yıl önce korkunç cinayetlerle çalkalanan Woodsboro kasabası, yeni bir katille karşı karşıyadır. Hayalet maskesini takan katil, kasabanın kanlı geçmişine ait sırları yeniden canlandırmak için bir grup gencin peşine düşer.

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Dylan Minnette, Jack Quaid

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

14. Don't Look Up (2021)

14. Don't Look Up (2021)

IMDb: 7,3

Konusu: Ve son zamanların en çok konuşulan Netflix filmi Don’t Look Up ile devam edelim! Dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimciye hiç kimse inanmaz. Adam McKay imzalı filmde, DiCaprio bu sene de Oscar için iddialı bir isim haline geliyor! 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Mark Rylance

Yönetmen: Adam McKay

13. Encanto (2021)

13. Encanto (2021)

IMDb: 7,3

Konusu: Bu tatlı mı tatlı Disney filminde, Kolombiya dağlarında, sihirli bir evde yaşayan, özel güçleri olan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Encanto adı verilen sihirli yerde yaşayan Madrigal ailesinde bir kişi hariç her bir çocuk, kendisine özgü sihirli bir hediye ile kutsanır. Yalnızca Mirabel'in sihirli güçleri yoktur. Ancak Encanto'yu çevreleyen sihir tehlikedir ve ailenin yuvası tehdit edildiğinde onların tek umudu Mirabel olur.

Seslendirenler: Stephanie Beatriz, John Leguizamo, Wilmer Valderrama, Mauro Castillo, María Cecilia Botero

Yönetmen: Byron Howard, Jared Bush, Charise Castro Smith

12. Belle (2021)

12. Belle (2021)

IMDb: 7,3

Konusu: Bu senenin iddialı animasyon filmi Belle, sıradan bir hayatı varken sanal dünyada bambaşka biri haline gelen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Kırsal bir kasabada babasıyla birlikte yaşayan Suzu, 17 yaşında bir lise öğrencisidir. Sıradan bir yaşamı olan Suzu’nun hayatı, beş milyar çevrimiçi üyeden oluşan sanal bir dünya olan 'U' ya girmesiyle bambaşka bir hal alır. Suzu bu sanal dünyada, ‘Bella’ adında dünyaca ünlü bir şarkıcı olur.

Seslendirenler: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani

Yönetmen: Mamoru Hosoda

11. Ghostbusters: Afterlife (2022)

11. Ghostbusters: Afterlife (2022)

IMDb: 7,3

Konusu: 80'lerin Ghostbusters serisinin yıllar sonra yeniden yapımı olan filmde, kasabayı büyük bir tehlikeden kurtarmaya çalışan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Büyükbabasının eşyalarının arasında onun Hayalet Avcıları’nın üyesi olduğunu gösteren ekipmanlar bulan Trevor, Phoebe ve yeni arkadaşları ile birlikte bulduklarını kurcalarken kasabanın altında uyuyan bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olur.

Oyuncular: Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Paul Rudd, Logan Kim, Bill Murray, Celeste O'Connor

Yönetmen: Jason Reitman

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Nightmare Alley (2021)

10. Nightmare Alley (2021)

IMDb: 7,4

Konusu: Korku hikâyelerinin usta yönetmeni Guillermo del Toro'nun yeni filminde, oyuncu kadrosunu isimler oluşturuyor. Stanton ‘Stan’ Carlisle kasaba kasaba dolaşan bir karnavalın ekibine katılmıştır. Amacı ise Matmazel Zeena'nın ve alkolik kocası Pete'in 'zihin okuma' numaralarının sırrını çözmektir. Ancak bu konuda bir türlü başarılı olamamıştır.

Oyuncular: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Rooney Mara

Yönetmen: Guillermo del Toro

9. The Last Duel (2021)

9. The Last Duel (2021)

IMDb: 7,4

Konusu: Ridley Scott, bu kez heyecanlı bir Orta Çağ filmi sunuyor. Norman şövalyesi Jean de Carrouges savaşa gider ve döndüğünde eşi Margerite'in eski dostu Le Gris tarafından tecavüze uğradığını görür. Geçen senenin iddialı filmlerinden olan The Last Duel, üç karakterin de bakış açısından aktarılıyor.

Oyuncular: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck

Yönetmen: Ridley Scott

8. The Tragedy of Macbeth (2021)

8. The Tragedy of Macbeth (2021)

IMDb: 7,5

Konusu: Shakespeare'in efsane oyunu Macbeth'i bu kez usta oyuncu Denzel Washington yorumuyla izliyoruz! Macbeth, üç kahin tarafından, İskoçya’nın kralı olacağına ikna edilen bir İskoç lorduna odaklanıyor. Bir İskoç lordu ile iletişim kuran üç kahin, ona İskoç kralı olacağını söyler. Bunun üzerine lord ve onun hırslı eşi, tacı ele geçirmek için harekete geçer.

Oyuncular: Denzel Washington, Frances McDormand, Alex Hassell

Yönetmen: Joel Coen

7. Sing 2 (2021)

7. Sing 2 (2021)

IMDb: 7,6

Konusu: Eğlenceli animasyon Sing'in devam filminde, ekip gözünü bu kez Crystal Entertainment'a diker. Jimmy Crystal tarafından yönetilen dünyaca ünlü Crystal Entertainment’ın ofislerine girmek pek kolay değildir. Bu sırada Gunter ortaya gerçekleştirmesi zor bir fikir atar ve dünyanın en münzevi rock yıldızı Clay Calloway'in da şovda yer alacağını vaat eder. Buster, bu önemli gösteride onlarla birlikte sahnede yer alması için Clay’ı bulmak için yola koyulur.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Tori Kelly, Nick Kroll, Taron Egerton

Yönetmen: Garth Jennings

6. Tick, Tick... Boom! (2021)

6. Tick, Tick... Boom! (2021)

IMDb: 7,6

Konusu: 2022 Oscar'ları için gümbür gümbür gelen Tick Tick... Boom, Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyaz perdeye uyarlaması. 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar.

Oyuncular: Andrew Garfield, Vanessa Hudgens, Bradley Whitford, Alexandra Shipp

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. West Side Story (2021)

5. West Side Story (2021)

IMDb: 7,8

Konusu: Efsane yönetmen Steven Spielberg'ün son filmi, 1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Modern bir Romeo ve Juliet hikâyesi olan West Side Story'de, Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir.

Oyuncular: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez

Yönetmen: Steven Spielberg

4. Licorice Pizza (2021)

4. Licorice Pizza (2021)

IMDb: 8,0

Konusu: Paul Thomas Anderson'ın sonuncu projesi, 70'lerde geçen tatlı bir gençlik filmi sunuyor. San Fernando Valley'de yaşayan bir lise öğrencinin yaşadıklarına odaklanıyor. Yetenekli bir oyuncu olan lise öğrencisi Gary Valentine'in hayatı, okuluna gelen fotoğraf asistanı Alana Kane'i görmesiyle bambaşka bir hal alır. Bu tatlı film, Haim müzik grubunun en küçük üyesi Alana Haim'i beyazperdeye taşıyor.

Oyuncular: Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

3. Dawn Raid (2021)

3. Dawn Raid (2021)

IMDb: 8,1

Konusu: Dawn Raid Entertainment isimli ünlü Yeni Zelanda müzik şirketi ve iki kurucusu Andy Murnane ve Brotha D.'nin olağanüstü anlatılmamış hikayesini gözler önüne seriyor.

Oyuncular: Aaradhna, Nainz Tupai, Mareko, Andy Murnane

Yönetmen: Oscar Kightley

2. Dune (2021)

2. Dune (2021)

IMDb: 8,1

Konusu: Frank Herbert'ın efsane serisinden uyarlanan film, uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Serinin ilk filmi olarak Dune, evreni tanıtıcı bir rehber niteliğinde. Denis Villeneuve imzalı film, izleyicilerden de iyi tepkiler aldı.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa 

Yönetmen: Denis Villeneuve

1. Spider-Man: No Way Home (2021)

1. Spider-Man: No Way Home (2021)

IMDb: 8,7

Konusu: Marvel hayranlarının yerlerinde duramamasına neden olan son filmimiz şimdiye kadarki en iyi Marvel filmi! Film, kimliği açığa Örümcek-Adam'ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor. Ancak bu büyü, MJ, Ned, May ve Happy'nin de Örümcek-Adam'ın kim olduğunu unutmasına neden olacaktır. Peter, büyüye müdahale edince bu durum beklenmedik olaylara neden olur.

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jon Favreau, Marisa Tomei

Yönetmen: Jon Watts

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?