Görüş Bildir
Haberler
Bu Sene Bol Bol Konuşacağımız 2022 Oscar Adaylarını Hangi Platformlardan İzleyebilirsiniz?

Bu Sene Bol Bol Konuşacağımız 2022 Oscar Adaylarını Hangi Platformlardan İzleyebilirsiniz?

18.01.2022 - 08:30

Önümüzdeki günlerde gündem olacak filmleri izlemeniz gerekiyor. Peki nereden izleyeceğinizi merak ediyorsanız sizi bu içeriği okumaya davet ediyoruz.

Not: Film açıklamalarında Beyazperde sitesinden faydalanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Being the Ricardos — Amazon Prime

1. Being the Ricardos — Amazon Prime

IMDb: 6,6

Konusu: Being the Ricardos, 1950'li yıllarda Amerikan televizyonlarının en çok izlenen ikililerinden Lucille Ball ve Desi Arnaz'ın hayat hikayesini konu ediyor. I Love Lucy televizyon dizisinin başrolünde yer alan komedyenler Lucille Ball ile Desi Arnaz'ın kariyer yolculuğunun yanı sıra özel yaşamlarına da odaklanılan filmde, çiftin kariyerlerinin ve ilişkilerinin nasıl sona erdiği de anlatılıyor.

Oyuncular: Nicole Kidman, Javier Bardem, J.K. Simmons, Nina Ariadna, Tony Hale

Yönetmen: Aaron Sorkin

2. Belfast — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

2. Belfast — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

IMDb: 7,4

Konusu: Belfast,1960’ların sonunda çalkantılı olaylar yaşayan bir çocuk ve işçi sınıfı ailesinin hayatına odaklanıyor.

Oyuncular: Jude Hill, Lewis McAskie, Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench, Ciarán Hinds

Yönetmen: Kenneth Branagh

3. Belle — Sinema

3. Belle — Sinema

IMDb: 7,3

Konusu: Belle, sıradan bir hayatı varken sanal dünyada bambaşka biri haline gelen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Kırsal bir kasabada babasıyla birlikte yaşayan Suzu, 17 yaşında bir lise öğrencisidir. Sıradan bir yaşamı olan Suzu’nun hayatı, beş milyar çevrimiçi üyeden oluşan sanal bir dünya olan 'U' ya girmesiyle bambaşka bir hal alır. Suzu bu sanal dünyada, ‘Bella’ adında dünyaca ünlü bir şarkıcı olur. Kısa bir süre sonra genç kız, tanıştığı gizemli bir yaratıkla birlikte gerçekte kim olduğunu bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Seslendirenler: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani

Yönetmen: Mamoru Hosoda

4. C’mon C’mon — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

4. C’mon C’mon — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

IMDb: 7,6

Konusu: Radyo gazetecisi olan Johnny, çocuklar ile dünyanın belirsizliği hakkında röportajlar yapmaktadır. Bu sırada bipolar bozukluktan muzdarip olan kardeşi Viv, Johnny'den sekiz yakındaki oğlu Jesse ile ilgilenmesini ister. Kardeşinin isteğini kabul eden Johnny, yeğeni ile zaman geçirmeye başlar. Yeğeni ile birlikte şehirlerarası bir yolculuğa çıkan Johhny bu süreçte Jesse ile farklı bir bağ kurar.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Woody Norman, Scoot McNairy

Yönetmen: Mike Mills

5. The Card Counter — Seç-İzle Platformları

5. The Card Counter — Seç-İzle Platformları

IMDb: 6,2

Konusu: The Card Counter, bir kumarbaz ve eski asker olan William Tell'in hikayesini anlatıyor. Tell, geçmişlerinden gelen ortak bir düşman için genç bir adamla birlikte intikam arayışına girer. Tell, yalnızca kartlarla oynamak istiyordur. Ancak kumarhanedeki hükümdarlığı Cirk geldiği zaman alt üst olur. Genç ve hırslı bir adam olan Cirk, William Tell'den yardım isteyecektir. Tell, Cirk ile ortak çıkarları olabileceğini düşünür. İkili birlikte kumar finansmanı La Linda'dan destek almaya başlarlar ve birlikte bir kumarhaneden diğerine gitmek üzere yollara düşerler. Tell, bir anda kendini karanlık geçmişine dönmüş olarak bulacaktır.

Oyuncular: Oscar Isaac, Tye Sheridan, Tiffany Haddish

Yönetmen: Paul Schrader

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. CODA — AppleTV+

6. CODA — AppleTV+

IMDb: 8,1

Konusu: 17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Genç kız, ebeveynlerinin ve ağabeyinin balıkçılık işinin ayakta kalması için, okula gitmeden sabahları onlara yardımcı olur. Ruby’nin hayatı, okulda koroya katılmasıyla bambaşka bir hal alır. Şarkı söylemeye karşı büyük tutkusu olan Ruby’nin bu durumu koro şefinin de dikkatini çeker. Şef, Ruby’yi balık tutmanın ötesinde bir geleceği düşünmeye teşvik eder. Bunun üzerine Ruby, ailesine olan yükümlülüğü ile hayallerinin peşinden gitme arasında kalır.

Oyuncular: Emilia Jones, Marlee Matlin, Eugenio Derbez

Yönetmen: Siân Heder

7. Compartment No. 6 — Öde-İzle Platformları

7. Compartment No. 6 — Öde-İzle Platformları

IMDb: 7,4

Konusu: Genç bir Finli kadın, esrarengiz bir aşktan kaçar. Bu yüzden de Moskova'dan Murmansk'ın kutup limanına giden bir trene biner. Tren kompartımanını Rus bir madenciyle paylaşmak zorunda kalan kadın, bu süreçte insanlığa dair birçok gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

Oyuncular: Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova

Yönetmen: Juho Kuosmanen

8. Don’t Look Up — Netflix

8. Don’t Look Up — Netflix

IMDb: 7,3

Konusu: Don’t Look Up, dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve oluşacak çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky'nin yaptığı bu keşif, insanlığın kurtulmasını sağlayacaktır. Kate ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarlamak için bir medya turuna çıkmaya karar verir. Kare ve Randall, insanları yaklaşan felaketten haberdar etmek için büyük çaba harcarken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Mark Rylance

Yönetmen: Adam McKay

9. Drive My Car — Sinema

9. Drive My Car — Sinema

IMDb: 7,9

Konusu: Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

Oyuncular: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

10. Dune — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

10. Dune — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

IMDb: 8,1

Konusu: Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa 

Yönetmen: Denis Villeneuve

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Encanto — Disney+ ve Sinema

11. Encanto — Disney+ ve Sinema

IMDb: 7,3

Konusu: Encanto, Kolombiya dağlarında, sihirli bir evde yaşayan, özel güçleri olan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Encanto adı verilen sihirli yerde yaşayan Madrigal ailesinde bir kişi hariç her bir çocuk, kendisine özgü sihirli bir hediye ile kutsanır. Yalnızca Mirabel'in sihirli güçleri yoktur. Ancak Encanto'yu çevreleyen sihir tehlikedir ve ailenin yuvası tehdit edildiğinde onların tek umudu Mirabel olur.

Seslendirenler: Stephanie Beatriz, John Leguizamo, Wilmer Valderrama, Mauro Castillo, María Cecilia Botero

Yönetmen: Byron Howard, Jared Bush, Charise Castro Smith

12. The Eyes of Tammy Faye — HBO Max

12. The Eyes of Tammy Faye — HBO Max

IMDb: 6,8

Konusu: Televizyon programları aracılığıyla Hristiyanlığı yaymaya çalışan Tammy Faye Bakker ve Jim Bakker’ın hikayesini konu ediyor. Televangelist Tammy ve Jim’in, hızla gelen yükselişinin ardından aniden yaşadıkları düşüsün konu edildiği filmin başrollerini Jessica Chastain, Andrew Garfield üstleniyor.

Oyuncular: Jessica Chastain, Andrew Garfield, Vincent D'Onofrio, Cherry Jones

Yönetmen: Michael Showalter

13. Flee — Sinema

13. Flee — Sinema

IMDb: 8,1

Konusu: Kaçış, henüz çocukken Afganistan'dan kaçıp mülteci olarak Danimarka'ya giden Amin'in hayatına odaklanıyor. Amin, evlenmek üzere olduğu sırada, yirmi yıl boyunca kaçmaya çalıştığı, hayatının alt üst olmasına neden olacak korkunç sırlarla yüzleşmek zorunda kalır.

Oyuncular: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari, Belal Faiz

Yönetmen: Jonas Poher Rasmussen

14. The French Dispatch — Seç-İzle ve Sinema

14. The French Dispatch — Seç-İzle ve Sinema

IMDb: 7,3

Konusu: 1950'li yıllarda geçen Fransız Postası, Paris'te bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor. The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen, hayali bir gazetenin Fransa bürosunun son sayısının hazırlık aşamasında yaşanılanların konu edildiği yapımda, yapımda iç içe geçen üç hikaye anlatılıyor.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Bill Murray, Tilda Swinton, Adrien Brody

Yönetmen: Wes Anderson

15. The Hand of God — Netflix

15. The Hand of God — Netflix

IMDb: 7,5

Konusu: Film, 1980'lerin Napolisi'nde geçiyor ve Fabietto Schisa adlı bir çocuğun hayatına odaklanıyor. Fabietto, futbol tutkunu bir gençtir. Futbola olan sevgisinin peşinden giden Fabietto'nun hayatı, bu sırada yaşanan bir aile trajedisiyle alt üst olur. Yaşadıklarından sonra hayattaki yolunu değiştiren Fabietto'yu yönetmenliğe giden belirsiz ama parlak bir gelecek bekler.

Oyuncular: Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo

Yönetmen: Paolo Sorrentino

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. A Hero — Amazon Prime ve Sinema

16. A Hero — Amazon Prime ve Sinema

IMDb: 7,1

Konusu: Film, borçları nedeniyle hapse atılan bir adamın hikâyesini konu ediyor. Genç bir adam olan Rahim, ödeyemediği borçları nedeniyle hapse mahkum edilir. Hapishaneden kendisine verilen iki günlük izin verilmesi üzerine Rahim, soluğu alacaklısının yanında alır. Rahim, borcunun bir kısmını ödemesine karşı alacaklısını şikayetini geri çekmesi için ikna etmeye çalışır. Ancak işler hiç de onun planladığı gibi gitmez ve Rahim kendisini büyük bir krizle karşı karşıya bulur.

Oyuncular: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Sahar Goldust, Fereshteh Sadre Orafaiy, Sarina Farhadi

Yönetmen: Asghar Farhadi

17. House of Gucci — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

17. House of Gucci — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

IMDb: 6,9

Konusu: House of Gucci, Maurizio Gucci cinayetinin perde arkasında yaşananları konu ediyor. Moda evi Gucci'nin kurucusu Guccio Gucci’nin torunu olan Maurizio Gucci’nin hayatına odaklanılan filmde, 1995 yılında öldürülen Maurizio Gucci’nin cinayetine ve sonrasında yaşananlara odaklanıyor. Filmde, Maurizio Gucci’yi öldürmekle suçlanan eski eşi Patrizia Reggiani’ye Lady Gaga hayat veriyor.

Oyuncular: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto

Yönetmen: Ridley Scott

18. Jockey — Sinema

18. Jockey — Sinema

IMDb: 6,7

Konusu: Deneyimli bir jokey olan Jackson, binicilik pistinde onlarca yarış atlattı. Artık sağlığı kötüleşmeye başlamasının ardından Jackson, son bir şampiyonluk kazanmak için çalışmalara başlar. Ancak genç bir jokeyin ortaya çıkması ve Jackson’ın oğlu olduğunu iddia etmesiyle Jackson’ın hayatı değişir.

Oyuncular: Clifton Collins Jr., Molly Parker, Moises Arias

Yönetmen: Clint Bentley

19. King Richard — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

19. King Richard — Kirala-İzle Platformları ve Sinema

IMDb: 7,6

Konusu: Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar, tenis kortlarında birer yıldız haline gelen Venus Williams ve Serena Williams'ın babaları Richard Williams'ın, profesyonel hayatı ve kızları ile olan ilişkisini konu ediyor. Richard Williams, kızları Venus ve Serena'nın adını tarihe yazmak için elinden geleni yapan bir babadır. Richard'ın 78 sayfalık yoğun planı doğrultusunda Serena ve Venus, California'nın ihmal edilmiş tenis kortu Compton'da her türlü zorluğa karşı, yağmur çamur demeden antrenman yapar. Kızları için elinden geleni ardına koymayan babalarının sarsılmaz kararlılığı ve annelerinin dengeli bakış açısı sayesinde Serena ile Venus, tüm ön yargılara karşı meydan okur.

Oyuncular: Will Smith, Saniyya Sidney, Demi Singleton

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green

20. Licorice Pizza — Sinema

20. Licorice Pizza — Sinema

IMDb: 8,0

Konusu: Licorice Pizza, 70'li yıllarda San Fernando Valley'de yaşayan bir lise öğrencinin yaşadıklarına odaklanıyor. Yetenekli bir oyuncu olan lise öğrencisi Gary Valentine'in hayatı, okuluna gelen fotoğraf asistanı Alana Kane'i görmesiyle bambaşka bir hal alır. Alana'nın kendisinden on yaş büyük olmasına rağmen Gary, onu akşam yemeğine davet eder. Hayatta yolunu bulmaya çalışan Alana, Gary'nin olağanüstü özgüveninden etkilenir. Zamanla birbirlerinden ayrı kalamaz hale gelen Alana ve Gary, birlikte büyüyüp gelecekleri için mücadele etmeye başlarlar.

Oyuncular: Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, Sean Penn

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Lost Daughter — Sinema

21. The Lost Daughter — Sinema

IMDb: 6,8

Konusu: The Lost Daughter, tek başına tatile çıktığı tatilde genç bir anne ile tanışmasıyla geçmişiyle yüzleşmeye başlayan bir kadının hikayesini konu ediyor. İngilizce öğretmeni olan Leda, kendisini işine ve çocuklarına adayan bekar bir annedir. Kızları babalarıyla birlikte olmak için evden ayrıldığında Leda kendisini fazlasıyla yalnız hisseder. Bu histen uzaklaşmak isteyen Leda, Güney İtalya'da küçük bir sahil kasabasında tatil yapmaya karar verir. Ancak sakin ve sessiz geçen birkaç günün ardından Leda'nın tanıştığı rahatsız edici bir aile, Leda'nın geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalmasına neden olur.

Oyuncular: Olivia Colman, Dacota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris, Peter Sarsgaard

Yönetmen: Maggie Gyllenhaal

22. Mass — Seç-İzle Platformları

22. Mass — Seç-İzle Platformları

IMDb: 7,7

Konusu: Yaşanan bir trajedi, iki çiftin hayatını farklı şekillerde etkiler. Richard ve Linda, oğullarının hayatını alt üst eden trajediden yıllar sonra hayatlarına devam edebilmek için Jay ve Gail ile konuşmaya karar verir.

Oyuncular: Breeda Wool, Martha Plimpton, Jason Isaacs, Ann Dowwn, Reed Birney

Yönetmen: Fran Kranz

23. The Mitchells vs. the Machines — Netflix

23. The Mitchells vs. the Machines — Netflix

IMDb: 7,7

Konusu: Film, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Oyuncular: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph, Olivia Colman, Eric Andre

Yönetmen: Michael Rianda, Jeff Rowe

24. Nightmare Alley — Sinema

24. Nightmare Alley — Sinema

IMDb: 7,4

Konusu: Stanton ‘Stan’ Carlisle kasaba kasaba dolaşan bir karnavalın ekibine katılmıştır. Amacı ise Matmazel Zeena'nın ve alkolik kocası Pete'in 'zihin okuma' numaralarının sırrını çözmektir. Ancak bu konuda bir türlü başarılı olamamıştır. Ancak Pete öldüğünde, Zeena Stan'i ortağı olarak kabul etmeye zorlanır. Kısa sürede Stan, insanları manipüle edip dolandırma işinde Zeena'nın rahmetli eşinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar. Hırslanan Stan, dolandırıcılık oyununu kendi başına da yapabileceğine inanmaya başlar. Ancak Zeena ile rekabete giriştiğinde hiç ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Rooney Mara

Yönetmen: Guillermo del Toro

25. No Time to Die — Seç-İzle Platformları ve Sinema

25. No Time to Die — Seç-İzle Platformları ve Sinema

IMDb: 7,4

Konusu: Son James Bond filmi, aktif hizmetten ayrılmasına rağmen dostunun yardım çağrısıyla kendisini yeniden zorlu bir maceranın içinde bulan Bond'un hikayesini konu ediyor. Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond'un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter'ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond'dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer.

Oyuncular: Daniel Craig, Léa Seydoux, Rami Malek, Ana de Armas, Ralph Fiennes

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Parallel Mothers — Sinema

26. Parallel Mothers — Sinema

IMDb: 7,0

Konusu: Madres Paralelas, aynı gün aynı hastanede doğum yapan iki kadının hayatına odaklanıyor. Kadınlar o zamandan itibaren oldukça paralel bir yaşam sürer.

Oyuncular: Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde

Yönetmen: Pedro Almodóvar

27. Passing — Netflix

27. Passing — Netflix

IMDb: 6,7

Konusu: Clare, 1920’ler hayatını beyaz gibi davranarak yaşamaya karar veren açık tenli siyah bir kadındır. Kendisi gibi olan okul arkadaşı Irene ise Afro-Amerikan toplumunun içinde yaşar. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen Clare ve Irene, seçimleri nedeniyle çatışma yaşar. Renk çizgisinin zıt taraflarında yaşamayı seçen Clare ve Irene, zamanla birbirlerini kendi dünyalarına çeker.

Oyuncular: Tessa Thompson, Ruth Negga, Andre Holland, Alexander Skarsgård

Yönetmen: Rebecca Hall

28. Pig — Seç-İzle Platformları ve Hulu

28. Pig — Seç-İzle Platformları ve Hulu

IMDb: 7,0

Konusu: Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu Pig, bir yer mantarı toplayıcısının hikayesini anlatıyor. Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob'un can dostu olan ve ona yiyecek aramasında yardım eden domuz kaçırılır. Bu nedenle Rob, Portland'da bıraktığı geçmişiyle yeniden karşılaşmak ve yüzleşmek zorundadır.

Oyuncular: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin, Cassandra Violet

Yönetmen: Michael Sarnoski

29. The Power of the Dog — Netflix

29. The Power of the Dog — Netflix

IMDb: 7,0

Konusu: Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee

Yönetmen: Jane Campion

30. Red Rocket — Sinema

30. Red Rocket — Sinema

IMDb: 7,4

Konusu: Los Angelas'da yaşayan Mikey Saber, eski bir porno yıldızıdır. Artık kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen Mikey, memleketi Teksas'a dönmeye karar verir. Ancak Teksas'ta yaşadığı kasabaya geri dönmesi, bölge sakinlerinin tepkisine neden olur çünkü kimse onun geri dönmesini istememektedir.

Oyuncular: Simon Rex, Bree Elrod, Suzanna Son

Yönetmen: Sean Baker

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Respect — Seç-İzle Platformları

31. Respect — Seç-İzle Platformları

IMDb: 6,6

Konusu: Respect, müzik ikonu Aretha Franklin’in hayatına odaklanıyor. Filmde, Franklin’in babasının klisesinin korusunda şarkı söylediği çocukluklar zamanlarından, ikonik bir süperstar ve bir sivil haklar aktivistine dönüştüğü zamanlara bir yolculuk yapılıyor. Jennifer Hudson’ın Aretha Franklin’e hayat verdiği biyografik yapımın yönetmen koltuğunda Liesl Tommy oturuyor.

Oyuncular: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans

Yönetmen: Liesl Tommy

32. Spencer — Seç-İzle Platformları

32. Spencer — Seç-İzle Platformları

IMDb: 6,8

Konusu: Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikayesini konu ediyor. 1991 yılında İngiltere Kraliyet ailesi Noel tatilini Sandringham Köşkü'nde geçirmeye karar verir. Her şey yolunda gözükür ancak Lady Diana mutsuzluğunu saklamaya çalışır. Dışarıdan gözüken şaşalı yaşamın içine hapsolan Diana, Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna geldiğini düşünür ve 1991 Noel tatilini Kraliyet içinde geçirmek istediği son günleri olmasına karar verir.

Oyuncular: Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Nielen, Jack Farthing, Sean Harris

Yönetmen: Pablo Larraín

33. Summer of Soul — Hulu

33. Summer of Soul — Hulu

IMDb: 8,1

Konusu: Belgeselde, 1969 yılında düzenlenen 300 bin kişiden fazla katılımcısı bulunan Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor. 50 yıl önce çekilen görüntülerin gün yüzüne çıktığı belgeselde, Afrikalı Amerikalı müzik kültürü izleyicilere tanıtılıyor.

Oyuncular: Stevie Wonder, B.B. King, Nina Simone, Dorinda Drake, Barbara Bland-Acosta, Darryl Lewis

Yönetmen:

34. The Tender Bar — Amazon Prime

34. The Tender Bar — Amazon Prime

IMDb: 6,8

Konusu: The Tender Bar, babasını küçük yaşta kaybeden bir gencin hikayesini konu ediyor. Babasının aniden ortadan kaybolması, genç için büyük bir yıkım olur. Bu süreçte en büyük desteği amcası ve babasının arkadaşlarından görür. Yıllar geçip artık yazar olan genç adam, zamanını bir barda anılarına tutunmaya çalışarak geçirir.

Oyuncular: Ben Affleck, Tye Sheridan, Lily Rabe, Christopher Lloyd

Yönetmen: George Clooney

35. Tick, Tick… Boom! — Netflix

35. Tick, Tick… Boom! — Netflix

IMDb: 7,6

Konusu: Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyaz perde uyarlaması olan 'Tick Tick... Boom', 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar.

Oyuncular: Andrew Garfield, Vanessa Hudgens, Bradley Whitford, Alexandra Shipp

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Titane — Mubi

36. Titane — Mubi

IMDb: 6,7

Konusu: Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

Oyuncular: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier, 

Yönetmen: Julia Ducournau

37. The Tragedy of Macbeth — AppleTV+ ve Sinema

37. The Tragedy of Macbeth — AppleTV+ ve Sinema

IMDb: 7,5

Konusu: Macbeth, üç kahin tarafından, İskoçya’nın kralı olacağına ikna edilen bir İskoç lorduna odaklanıyor. Bir İskoç lordu ile iletişim kuran üç kahin, ona İskoç kralı olacağını söyler. Bunun üzerine lord ve onun hırslı eşi, tacı ele geçirmek için harekete geçer.

Oyuncular: Denzel Washington, Frances McDormand, Alex Hassell

Yönetmen: Joel Coen

38. West Side Story — Sinema

38. West Side Story — Sinema

IMDb: 7,8

Konusu: 1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

Oyuncular: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez

Yönetmen: Steven Spielberg

39. Wheel of Fortune and Fantasy — Seç-İzle Platformları

39. Wheel of Fortune and Fantasy — Seç-İzle Platformları

IMDb: 7,6

Konusu: Guzen to sozo, bir seçim yapmak zorunda kalan üç kadının hayatına odaklanıyor. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir karşılaşma, boşa giden bir baştan çıkarma girişimi ve bir aşk üçgeni çerçevesinde üç kadının seçimleri ve pişmanlıkları gözler önüne seriliyor.

Oyuncular: Kotone Furukawa, Kiyohiko Shibukawa, Katsuki Mori

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

40. The Worst Person in the World — Sinema

40. The Worst Person in the World — Sinema

IMDb: 8,0

Konusu: Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı pek yolunda değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel ile birlikte yaşayan Julie, onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmaya devam eder. Onun hayatı, genç ve yakışıklı Eivind ile tanışmasıyla bambaşka bir hâl alır.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

Yönetmen: Joachim Trier

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. The First Wave — Hulu

41. The First Wave — Hulu

IMDb: 6,8

Konusu: Belgesel, pandeminin ilk aylarında sağlık çalışanlarına odaklanarak yaşadıklarını ele alıyor. 

Oyuncular: Nathalie Douge

Yönetmen: Matthew Heineman

42. The Rescue — Disney+

42. The Rescue — Disney+

IMDb: 8,4

Konusu: Belgesel, 2018'de Kuzey Tayland'daki su basmış bir mağaranın derinliklerinden on iki çocuk ve koçlarının cesurca kurtarılmasının hikâyesini konu alıyor.

Oyuncular: Bancha Duriyapunt, Apakorn Youkongkaew, Anan Surawan

Yönetmen:Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın