Görüş Bildir
Haberler
Düzenli Uyku Ve Yaşam Kalitesini Artırmanın Yolları

Düzenli Uyku Ve Yaşam Kalitesini Artırmanın Yolları

Ferdi Yücel
09.01.2015 - 18:56 Son Güncelleme: 10.01.2015 - 00:31

Düzenli Uyku Ve Yaşam Kalitesini Artırmanın Yolları

Uyku hepimizin aynı su gibi ihtiyacı olan bir şeydir. Fakat uyku ihtiyacı hayatımızın her evresinde değişmektedir. Örneğin yeni doğmuş bir bebek günün neredeyse tamamını uyuyarak geçirmektedir. Bildiğiniz üzere büyüme hormonu uykuda salgılandığı için bebeklerin ve özellikle de çocukların düzenli bir uyku sistemine ihtiyaçları vardır. Çocuklar düzenli ve yeterli uykuya ihtiyaç duyarken yetişkin insanlar için günde 7 ila 8 saatlik uyku yeterlidir. Ama bu ilerleyen yaş ve dönemlerde günde 4 saate kadar düşebilir. Ama bu tür bir uyku sağlıklı bir uyku sistemi değildir. Her bireyin uyku gereksinimi faklıdır.

Uzun süre uykusuz kalmanın i nsan sağlığına verdiği zararları biliyor musunuz? Mesela 7 gün ve üzeri uykusuzluk ölüme neden olabilir. Bir haftalık uykusuz kalan insanda ne tür sorunlar oluştuğunu merak ediyorsan bu konumuza bir göz atabilirsin. Birde uykusuzlukta şikayetçiyseniz bu konumuzda şifalı bitkiler sayesinde uykusuzluk sorunlarınızı yenebilirsiniz.

Hayatımızda gün içerisinde aslında özellik üç önemli saate dikkat etmemiz gerekmektedir. Bu saatler saat 23.00 ila 03.00 arasındadır. Neden diyecek olursanız bu saatler arasında vücudumuz çok önemli bir hormonu salgılamaktadır. Bu hormon vücut direncimizi yani vücut bağışıklığımız için çok önemli bir hormondur. O yüzden günün bu saatlerinde ışıksız bir ortamda alınan rahat bir uyku neredeyse hayati önem taşır.

İnsan için uyku başka bir anlamda da ruh sağlığının bir göstergesidir. Çünkü stresli veya psikomatik hastalığı olan bir insan kolay kolay uyuyamaz ve uyku kalitesi çok düşer.

KONUNUN DEVAMINI OKUMAK İÇİN SİTEMİZİ ZİYARET ETMENİZ BİZİ MUTLU EDER.

Kaynak: http://www.ipuclarim.com/duzenli-uyku...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın