Görüş Bildir
Haberler
Dursun Özbek: "Sonraki Yönetime Sıfır Borçla Bir Galatasaray Teslim Edeceğiz"

Dursun Özbek: "Sonraki Yönetime Sıfır Borçla Bir Galatasaray Teslim Edeceğiz"

22 Ekim'de yapılacak Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul öncesi bilgilendirme toplantısında konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, üyelere bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Özbek Riva, Florya, salon projelerini anlattı. 'Galatasaray'ı fabrika ayarlarına döndüreceğiz' diyen Dursun Özbek; 'Benden sonraki başkan ve yönetimine sıfır borçla bir Galatasaray teslim edeceğiz. Bu benim taahhütüm' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantı başlıklarını üç ana konuda topladığını vurgulayan Başkan Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde;

'Galatasaray'ın kriterleri ve mali bağımsızlığı ve sportif başarı üç nokta halinde topladım. Birinci önemli konu Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanması. İkincisi Galatasaray'ın yönetilebilmesi için kendi kriterleri olmak zorunda. Üçüncü adım da gelecek yıllarda sportif başarının sağlanması için gerekli adımların atılması.

Bu toplantının sloganı olarak belirlediğimiz mali bağımsızlık ve kriterlerle ilgili 22 Ekim'de Genel Kurul'a gidiyoruz. Galatasaray'ın sahibi bu genel kurul... Galatasaray'ı ilgilendiren tüm konularda daha önce yetki almış dahi olsam tekrar genel kurula gideceğimi ifade etmiştim. Buna bağlı olarak da çok önemsediğim bu konuyu kurula getiriyorum. Yönetim kurulu Galatasaray'ın değerli emanetini yönetmek için seçildi.

Mali bağımsızlık bir numaralı önceliğimiz. Eğer bir kurumun maliyesi iyi yönetilmiyorsa o kurumdan başarı beklemek mümkün değildir. Kurumun ne kadar büyük ya prestijli olduğunu önemli değil.'

'Galatasaray'ın 500 milyon dolar borcu var'

'Galatasaray'ın 500 milyon dolar borcu var'

'En büyük varlığımız futbol. Birinci sırada futbolculara ödenen maaş, prim ve bunların stopajları geliyor. Toplamda yaklaşık 60 milyon euro... Personel ve teknik kadroya ödediğimiz 21 milyon euro ikinci sırada. Deplasman ve kamp masrafları 5 milyon euro. Finansman giderlerimiz ki bunun içinde kur farkı ve faizler de var 38 milyon euro. Futbolcu amortisman giderlerimiz 17 milyon euro. Bunun içinde bu seneki transferler ve daha önce yapılan transferlerin bu yıla intikal eden kısımları var.

Galatasaray'ın 500 milyon dolar kadar bir borcu var. Bu paranın 230 milyon doları banka borcu. Geriye kalan kısmı tedarikçilere ve cari taahhütlere bağlı oluşmuş borç. Galatasaray bu yükü ne kadar taşıyabilir? 230 milyon dolar banka borcuna karşılık 40 milyon euro kadar faiz ve kur farkı ödüyoruz. Bu derecede yüksek faiz ödeyerek Galatasaray'ı daha ileriye götürmek çok zor.

Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu rakamlarda her zaman %3-5 arası yanılma payı olabilir. Finansman giderleri 38 milyon dolar... Bir an bunun olmadığını düşünün. Her şeyimiz denk, bankalara borcumuz yok. Ne kur farkı ne de faiz ödememiz olacak. Sırf bu giderler olmasa senede 20 milyon euro para kazanan spor kulübü haline geleceğiz.'

'Galatasaray'ın geliri ise 150 milyon!'

'Galatasaray'ın geliri 150 milyon seviyesindedir. Bu gelire rağmen neden sıkıntı çekiliyor sorusu sorulabilir. Bu gelirimiz 2020 yılına kadar temlik edildiği için gelirler var ama kasaya girişi olmuyor. Biz bu borç sarmalından ne pahasına olursa olsun çıkmak zorundayız. Her sene 40 milyon euro faiz ve kur farkı ödeyerek geleceğe taşıyamayız.'

Riva ve Florya'dan Galatasaray'a 500 milyon dolar gelir

Riva ve Florya'dan Galatasaray'a 500 milyon dolar gelir
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Riva ve Florya'ya Galatasaray'a orta vadede yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık gelir sağlayacak. Protokollerin yapılmasıyla kısa dönemde de nakit akışı sağlanacak. Buradan gelecek paranın %90-95'i banka borçlarının kapanmasına gidecek. Hiç kimse başka bir şey düşünmesin. Fakat Galatasaray'ın bağımsızlığı her şeyin önünde geliyor. Galatasaray iyi yönetildiği zaman para kazanabilecek bir yapıda.

Son Divan Kurulu'nda bütün bunlar başarılı olursa sonrası ne olacak diye bir soru gelmişti. Eş zamanlı olarak bir projeye daha başladık. 500 yıllık geçmişimiz var. Bu geçmişimizden gelen birikimle güncel olarak yönetilmek için kendi kriterlerimiz olmalı. 22 Ekim sonrası bir genel kurul daha düzenleyip bu kriterleri tartışacağız. Bu kriterleri hiç esnetmeyecek duruma getirmek için tüzüğümüze koymak istiyoruz. Ben yaptım oldu devri bitmeli.

Otelin kıymetli bir varlık olduğunu düşünüp kişisel olarak kefil oldum. Her işin böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimsenin arkasında tortu bırakmaması lazım. Denk bütçe bırakmalıyız. Sapmaları kişiler ödemeli.

Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanması için finansal yapısına en büyük zararı veren banka borçlarından kurtulmak zorunda. Bu projelerden gelecek gelirin %95'i borçlarımızın sıfırlanmasına gidecek. Geri kalan %5 ile Selahattin Beyazıt'ın Galatasaray'a hediye ettiği Riva gibi yeni bir gayrimenkul  satın almak istiyorum.'

Galatasaray.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın