Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Paraları

Dünyanın Paraları

29.04.2015 - 01:17 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 14:21

Malezya Ringgiti

Malezya Ringgiti

Malezya'da kullanılan resmi para birimidir. Bank Negara Malaysia tarafından dağıtılır. Ringgitin alt birimi 'sen'dir ve bir ringgit, 100 'sen'e bölünür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küba Pesosu

Küba Pesosu

Küba'da kullanılan iki resmi para biriminden biridir. Diğer para birimi “Küba değiştirilebilir pesosu'dur. 1 Küba pesosu, 100 centavostan oluşmaktadır. Değiştirilebilir peso, turistik işler gibi konularda kullanılır. Kübalı devlet çalışanları maaşlarının bir kısmını değiştirilebilir peso olarak, geri kalanını peso olarak alırlar. Genel ihtiyaçlar için yalnızca peso kabul edilir.

Ruble

Ruble

Rusya Federasyonu para birimidir. 1 Ruble 100 Kapik'e bölünür. Rusya Federasyonu haricinde kullanıldığı ülkeler ise Abhazya ve Kuzey Osetya'dır.

Cebelitarık Paundu

Cebelitarık Paundu

Cebelitarık'ın resmi para birimidir. Merkez Bankası'nın denetiminde Cebelitarık hükümeti tarafından basılır. Para kodu GIP'tir.

İzlanda Kronası

İzlanda Kronası

İzlanda Kronası, İzlanda'da kullanılan para birimidir. Krona isim anlamı olarak diğer kuzey ülkelerinin para birimi olan İsveç ve Norveç kronuyla bağlantılıdır. İzlanda Kronası'nın uluslararası kodu ISK'dir

Avustralya Doları

Avustralya Doları

1966 yılında ülkenin resmi para birimi olarak belirlenmiştir. Simgesel ifadesi Amerikan Doları ($) ile aynı olan Avustralya Doları'nın madeni paraları, 'Australian Coins' olarak adlandırılmaktadır. Üzerlerinde ise Kraliçe Elizabeth, Kaptan Cook, Lady Diana gibi önemli isimlerin portreleri bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hong Kong Doları

Hong Kong Doları

Hong Kong'da kullanılan resmi para birimidir. Dünyada borsada en çok işlem gören 9. para birimidir ve İngilizce'de genellikle dolar simgesi $ ile, ya da diğer dolar temelli para birimleri arasında ayrım yapmak için HK$ olarak gösterilir.

İsviçre Frangı

İsviçre Frangı

İsviçre ve Lihtenştayn'da kullanılan para birimidir. İsviçre Frangı, İsviçre Ulusal Bankası tarafından piyasaya sürülmektedir. Avrupa'da kullanılan son frank para birimidir. Uluslararası kısa kodu CHF'dir. Tedavülde dolaşan banknotlar; 10,20,50,100,200 ve 1000 franklık banknotlardır.

Suudi Arabistan Riyali

Suudi Arabistan Riyali

Suudi Arabistan'ın para birimidir ve bir Suudi Arabistan Riyali, 100 Halala'dan oluşmaktadır. Riyal ismi, Osmanlı Dönemi'nde Akdeniz'deki en önemli para birimerinden biri olan Real'den türemiştir.

Japon Yeni

Japon Yeni

Japonya para birimidir. 1 Yen=100 Sen olsa da Sen birimi artık kullanılmamaktadır. Yen sözcüğü, Çin para birimi Yuan'dan gelir. Japon standartlarında yen, 'en' olarak telaffuz edilir. İngiliz standartlarında ise 'yen' olarak hecelenir ve okunur.

Manat

Manat

Azerbaycan'ın resmi para birimidir. 1 Manat, 100 Qəpik'ten oluşmakta ve Manat ismi, Rusça'daki Moneta'dan gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kron

Kron

Hakimiyet sembolü olarak basılmış ve darp edilen çoğu madeni paraya Kron denilmiştir. Kron kelimesi Latince 'corona', Yunanca 'κορώνα' kelimelerinden türemiştir. İsveç kronu 1873'den beri kullanılmaktadır. Alt birimi Öre'dir ve 100 Öre 1 Kron etmektedir.

Meksika Pezosu

Meksika Pezosu

Dünyada en çok ticareti yapılan para birimlerindendir. Meksika pezosu, 100 Centavos’dan oluşmaktadır. Amerika'nın Meksika sınırına yakın olan marketlerinde de Meksika Pezosu'nu kullanmak mümkündür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın