Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Kilitlendiği Tarih; 21 Aralık! Bu Gece Jüpiter ve Satürn de Üst Üste Gelecek

Dünyanın Kilitlendiği Tarih; 21 Aralık! Bu Gece Jüpiter ve Satürn de Üst Üste Gelecek

R.G.
21.12.2020 - 11:09

Dünyanın kilitlendiği tarihlerden biri de şüphesiz 21 Aralık 2020. 21 Aralık’ta yılın en uzun gecesi yaşanacak ve kuzey yarım kürede kış ayları başlamış olacak. Bununla birlikte Güney yarım kürede günler uzayacak. 21 Aralık gecesi ise Jüpiter ve Satürn üst üste gelerek görsel bir şölen sunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya, 21 Aralık’ta yeni bir döneme giriyor. Kış gün dönümü olarak kabul edilen 21 Aralık'ta, kuzey yarım kürede günler uzamaya, güney yarım kürede ise kısalmaya başlıyor. Bu tarihte, kuzey yarım kürede en uzun gece, en kısa gündüz, güney yarım kürede de uzun gündüz ve en kısa gece yaşanacak.

İstanbul'da 21 Aralık'ta güneş 08:27'de doğacak, 17:40'da ise batacak. Gece süresi 14 saat 47 dakika, gündüz süresi de 9 saat 13 dakika olacak. En kısa gecenin yaşanacağı Hatay'da gece süresi 14 saat, gündüz süresi ise 10 saat olarak yaşanacak.

JÜPİTER VE SATÜRN'ÜN GÖRSEL ŞÖLENİ

Jüpiter ve Satürn’ün 20 yılda bir meydana gelen yakınlaşması, 21 Aralık gecesi yaşanacak. İki gezegenin kavuşması, üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamı taşıyor.

Gökbilimci Patrick Hartigan, 'Bu iki gezegen arasındaki hizalanmalar oldukça nadirdir, yaklaşık 20 yılda bir meydana gelir, ancak bu yılki birleşim, gezegenlerin birbirlerine uzun süre sonra ilk defa bu kadar yaklaşacaklarından dolayı son derece nadir olacak” dedi.

ÇIPLAK GÖZLE İZLENEBİLECEKLER

Jüpiter ve Satürn'ün bu yılki 'büyük birleşmede' sıra dışı biçimde yakınlaşacak ve bu durum en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşanmıştı. NASA ise, kuzey yarım kürede en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık'ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

NARDUGAN VE NEVRUZ 

21 Aralık’ın bir diğer önemli yanı ise bahara doğru gidişin başlangıcı olarak kabul edilmesi. 21 Aralık’ın ardından doğa, baharın uyanışına doğru adım adım ilerleyecek. Doğanın uyanışı ise Nevruz Bayramı olarak kutlanıyor.

21 MART DOĞANIN UYANIŞI

21 Aralık gibi önemli bir diğer doğa olayının tarihi ise 21 Mart. 21 Mart’ta Türkler, baharın gelişini çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın