Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Isınma, Elektrik Gibi İhtiyaçlarını Karşılayan En Büyük 10 Enerji Şirketi

etiket Dünyanın Isınma, Elektrik Gibi İhtiyaçlarını Karşılayan En Büyük 10 Enerji Şirketi

Begüm
23.10.2023 - 14:01

Dünyanın aklınıza gelebilecek tüm enerji ve ısı ihtiyaçlarını karşılayan en büyük şirketleri keşfetmeye hazır mısınız? O zaman enerji dünyasına bir yolculuğa çıkalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Rosneft

10. Rosneft

1993 yılında kurulmuş ve merkezi Moskova, Rusya'da bulunan Rosneft, petrol ve doğalgaz üretimi, arama ve sondaj faaliyetleri, rafineri işleme, petrol ürünleri dağıtımı ve enerji projeleri gibi geniş bir yelpazede faaliyet göstermekte.

9. Gazprom

9. Gazprom

1989 yılında kurulmuş ve merkezi Moskova, Rusya'da bulunan Gazprom, Rusya'nın en büyük doğalgaz şirketi ve dünyanın en büyük doğalgaz üreticilerinden biridir. Aynı zamanda Rus hükümeti, şirketin ana hissedarlarındandır.

8. China National Petroleum Corporation (CNPC)

8. China National Petroleum Corporation (CNPC)

CNPC, Çin merkezli dev bir enerji şirketi olarak karşımıza çıkar. Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan CNPC, petrol ve doğalgaz üretimi, rafineri işleme, petrol ürünleri dağıtımı ve uluslararası enerji projeleri gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

7. ConocoPhillips

7. ConocoPhillips

ABD şirketi olan ve 1917 yılında kurulan ConocoPhillips, petrol ve doğalgaz üretimi ve keşfi, rafinaj ve kimyasal ürünler üretimi yapar. Bununla birlikte rafineri işleme ve petrol ürünleri dağıtımı gibi enerji sektörünün önemli noktalarında da faaliyet gösterir.

6. TotalEnergies

6. TotalEnergies

1927 yılında kurulan TotalEnergies, petrol, doğalgaz ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren bir Fransız enerji şirketidir. Şirket, petrol ve doğalgaz üretimi, rafineri işleme, petrokimya, yenilenebilir enerji, akaryakıt dağıtımı ve enerji depolama gibi bir dizi enerji alanında faaliyet göstermekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Chevron

5. Chevron

ABD merkezli Chevron, petrol ve doğalgaz üretimi, rafinaj, kimyasal ürünler ve enerji projelerinde faaliyet gösteren büyük bir enerji şirketidir. Aynı zamanda sürdürülebilir enerji projelerine de yatırım yaparak enerji dönüşümüne katkı sağlamaktadır.

4. British Petrol (BP)

4. British Petrol (BP)

1909 yılında kurulan İngiltere merkezli BP, petrol ve gaz üretimi, rafinaj, perakende enerji satışı ve yenilenebilir enerji projeleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterir. Şirket, dünya genelinde enerji projelerine ve enerji ticaretine büyük bir etki sağlıyor.

3. Royal Dutch Shell

3. Royal Dutch Shell

1907 yılında kurulan Hollanda ve İngiltere merkezli Shell, petrol ve doğalgaz üretimi, rafinaj, kimyasal üretim ve enerji hizmetleri gibi birçok alanda faaliyet gösteren büyük bir şirkettir. Aynı zamanda çevre dostu enerji projelerine yatırım yaparak enerji dönüşümüne katkı sağlıyor.

2. ExxonMobil

2. ExxonMobil

1999 yılında kurulan ABD merkezli ExxonMobil, dünyanın en büyük entegre petrol ve gaz şirketlerinden biridir ve küresel enerji üretiminde büyük bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda ExxonMobil, yenilenebilir enerji ve karbon azaltma konularında taahhütlerde bulunmuş ve çevresel sürdürülebilirlik konularına önem vermekte.

1. Saudi Aramco

1. Saudi Aramco

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve ihracatçısı olan Saudi Aramco 1933 yılında kurulmuş enerji endüstrisinde dev bir oyuncu olarak karşımıza çıkmakta. Suudi Arabistan'ın petrol rezervlerinin büyük bir kısmını işletir. Saudi Aramco, dünya genelindeki en büyük petrol rezervlerine sahiptir ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimini büyük ölçüde kontrol eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın