Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Gözü Dubai'de: Fotoğrafçı Kadın Hakkında Verilen İdam Cezası Uygulanacak mı?

Dünyanın Gözü Dubai'de: Fotoğrafçı Kadın Hakkında Verilen İdam Cezası Uygulanacak mı?

Ulaş
09.05.2022 - 14:17

Geçtiğimiz yıl Dubai'ye giden fotoğrafçının Fida Kiwan'ın evine baskın düzenleyen polis yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Kiwan uyuşturucu bulundurmaktan idam cezasına çarptırıldı. Bu ay içinde gerçekleşmesi beklenen cezasının uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrailli Fida Kiwan, Dubai'deki evinde kokain bulundurmaktan suçlu bulundu ve ölüme mahkum edildi. Bazı kaynaklarda 38 kimilerinde de 43 yaşında olduğu aktarılan Kiwan'ın, bir yıl önce orada çalışmak üzere Filistinli bir tanıdığının daveti üzerine Dubai'ye gittiği bildiriliyor. 

CNN Türk'te yer alan habere göre Kiwan, 17 Mart 2021'de dairesinde yapılan aramada 500 gram esrar ve 50 gram kokain ele geçirilmesinden kısa süre sonra tutuklandı.

Fida Kiwan ve ailesi, uyuşturucunun ona ait olduğunu reddediyor.

Fida Kiwan ve ailesi, uyuşturucunun ona ait olduğunu reddediyor.

Davaya aşina olan yetkililer, The Times of Israel'e yaptıkları açıklamada, cezanın temyiz üzerine uzun bir hapis cezasına çevrilmesini beklediklerini söyledi.

Uyuşturucu konusunda yasaları çok katı olan Birleşik Arap Emirlikleri, uyuşturucu kaçakçılığının ölüm cezasını genellikle ömür boyu hapse çeviriyor.

Geçen Mart ayından bu yana Dubai'de bir hapishanede tutulan Fida Kiwan, iş için Dubai'de bulunuyordu.

Geçen Mart ayından bu yana Dubai'de bir hapishanede tutulan Fida Kiwan, iş için Dubai'de bulunuyordu.

Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Kiwan, bu suçlamayı reddetti ve dairesine kokainin yerleştirildiğini iddia etti. Bir yıl hapis yattıktan sonra, iddia edilen suçtan 30 Mart'ta ölüm cezasına çarptırıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, davadan haberdar olduklarını ve 'konsolosluk ve Emirlikler'deki temsilcilerimiz aracılığıyla ele aldıklarını' söyledi.

Bu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir İsrail vatandaşından çok miktarda uyuşturucu ele geçirdiği ilk olay değil. Ekim 2021'de 31 yaşındaki İsrailli Halil Dasuki, Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden İsrail'e gönderilen yarım ton kokain kaçakçılığına karıştığı şüphesiyle Dubai'de tutuklandı. Polis yetkilileri, uyuşturucu taşıyan konteyneri tanımlayan bir ipucunun kendilerine verilmesi sayesinde kaçakçılık girişimini engellediklerini söyledi. Uyuşturucu kaçakçılığı konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir suç örgütüne aracılık yaptığından şüphelenilen 'Orta Doğu kökenli' şüphelinin tutuklandığını belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

kapalı kapılar ardında her türlü sapkınlığı yapan Arap milletinin, kendilerini müslüman gösterme çabaları.

kirim

Her türlü götlük var bu birleşik arap emirliklerinde.