Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Sıradışı 10 Kenti

Dünyanın En Sıradışı 10 Kenti

Mert Oral
28.01.2016 - 15:35

10. Villages - Florida

10. Villages - Florida

Villages emekliler için inşa edilmiş Florida'da yer alan bir kasabadır. Bu kasaba 3321 golf arabası geçit oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Busingen Am Hochrhein - Almanya

9. Busingen Am Hochrhein - Almanya

Busingen Am Hochrhein, İsviçre'de yer alan bir Alman şehridir. Bu şehrin hem İsviçre hem Almanya için ayrı ayrı posta kodları ve telefon kodları bulunmakta. Polis ihtiyacı duyduğunuzda ise istediğinizi çağırabiliyorsunuz ancak genelde İsviçre polisi gelmekte.

8. Whittier - Alaska

8. Whittier - Alaska

Hemen hemen tüm Whittier sakini, 14 katlı bir binada yaşamakta. 200 üzeri olduğu düşünülen Whittier sakinlerinin polis, klise, alışveriş ihtiyaçları da Begich Towers isimli 1956 yılında inşa edilen bu binadan karşılanmakta. Whittier şehri yaz aylarında 22 saat güneş ışığı alırken, kış aylarında 6.35 metreye varan karla kaplı olabilmekte.

7. Colma - Kaliforniya

7. Colma - Kaliforniya

Colma, mezar şehir olarak adlandırabileceğimiz bir kent. 1.5 milyon üzerinde ölü bulunan bu şehirde yaşayan sayısı ise sadece 1500 civarı.

6. Monowi - Nebraska

6. Monowi - Nebraska

Monowi, Çek göçmen Elsie Eller ve çevresindekiler tarafından kurulan ufak bir kasabadır. 1930'lu yıllarda 150 kişilik nüfusa sahip bu küçük kasaba 2000'li yıllarda yalnızca 2 kişinin ikametine sahip olmuştur. Bu iki kişi ise ikamet babaları olan Elsie Eller ve kocasıdır. Elsie Eller'ın kocasının 2004 yılında ölümü ile Eller şuan tek başına yaşamaktadır.

5. Ordos - Çin

5. Ordos - Çin

Ordos, Çin'in en büyük hayalet kasabasıdır. Çin'de bir milyon kişinin yaşaması için hazırlanan bu şehir yalnızca kapasitesinin %2'sini kullanabilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Longyearbyen - Norveç

4. Longyearbyen - Norveç

Longyearbyen, Norveç'te yer alan ve dünyanın en kuzeyinde bulunan kentidir. Kentte yer alan kütüphane, ATM, üniversite dünyanın en kuzeyinde yer alan yapılarıdır.

3. Asimetrik Harp Eğitim Merkezi (AWTC) - Virginia

3. Asimetrik Harp Eğitim Merkezi (AWTC) - Virginia

Asimetrik Harp Eğitim Merkezi (AWTC), askerlerin eğitimi için 90.1 milyon dolara ABD tarafından kurulan bir ıssız kasabadır. Bu kasabada her ne kadar harp eğitimi yapılsa da askerler de düşünülmüş ve futbol sahasından bankaya kadar bir çok yapı bulunmaktadır.

2. Marloth Park - Güney Afrika

2. Marloth Park - Güney Afrika

Marloth Park, vahşi hayvanları ile ünlü Kruger Milli Parkı'na çok yakın bir yerde yer alan kasabadır. Bu kasabayı ilginç kılan ise kendilerini bu vahşi hayvanlardan koruyacak bir çit bulunmaması. Bu sebeple aslan saldırıları, fillerin ve zürafaların yolları kapatması, babunların evlerin camlarından girip buzdolaplarını gasp etmeleri yaşanan olaylar arasında yer alır.

1. Hallstat - Çin

1. Hallstat - Çin

Gerçek Hallstat, Avusturya'da bulunmakta olup UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almakta. Çinli milyoner tarafından 940 milyon dolara gerçek Hallstat'ın aynısı Çin'e yapıldı. Kliseye kadar her yapı aynı şekilde yer almakta. Sahte şehir bittikten sonra gerçek Hallstatlılar bile burayı ziyarete gelmiştir. Hatta ziyarete gelenler arasında Hallstat'ın belediye başkanı da bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın