Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Sert Metali Titanyumdan Bile Daha Sağlam Olan Tarihin En İyi 14 Defans Oyuncusu

Dünyanın En Sert Metali Titanyumdan Bile Daha Sağlam Olan Tarihin En İyi 14 Defans Oyuncusu

Dünya futbol tarihinde ismi duvar olarak geçmesi gereken birçok defans oyuncusu var. Rakip forvetlerin kabuslarına giren bu oyuncular takımlarında bir efsane olmuş ve bununla da kalmayıp formalarının onlarla birlikte emekli olmalarını bile sağlamışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. John Terry

14. John Terry

İngiliz efsane stoper arada sırada gerçekleşen ilginç hataları nedeniyle takımına goller yedirmiş olsa da altyapı dönemlerinde West Hamdayken onda ışık görüp transfer eden kulübü Chelsea'da yaklaşık 22 yıl görev yaptı. Chelsea defansını adeta bir komutan edasıyla yöneten oyuncu yıllarca takımını bir duvar misali savundu. 

İsmi bir aralar takım arkadaşının sevgilisini hamile bırakmasıyla da oldukça gündemdeydi. 🤨

13. Lilian Thuram

13. Lilian Thuram

Barcelona ve Juventus gibi dev takımların formasını giyen efsane stoper, gerek milli takımdan gerekse oynadığı kulüplerde gösterdiği mücadeleci oyun tarzıyla birçok yeni stopere örnek oldu. 2008 yılında bir başka dev kulüp olan PSG ye transfer olacakken yaşadığı bir kalp rahatsızlığı yüzünden futbolu bıraktığını açıklayan efsane isim hayranlarını oldukça üzdü.

12. Fabio Cannavaro

12. Fabio Cannavaro

Zamanında herkes Cannavora kardeşleri karıştırmıştır. İki kardeşte stoper olarak oldukça başarılı performans göstermiş olsa da aralarında daha iyi olan tartışılmaz büyük kardeş Fabio Cannavaro'dur. İtalyan futbolunun defans ekollerinden biri olan oyuncunun kariyeri çeşitli dev kulüpler ve kupalarla dolu. 

Kardeşi Napoli kulübünün efsane oyuncularından biri olurken kendisi başarıdan başarıya koştu. 🏆

11. Giorgio Chiellini

11. Giorgio Chiellini

İtalya ve Juventus kulübünün duvarı Giorgio Chiellini, aktif futbol kariyerine devam eden efsanelerden biri. Hem defansı yönetmek olsun hem de rakibi durdurmak olsun görevini en iyi şekilde yapan oyuncuların başında geliyor. Yıllardır süren üst düzey futbolu ve istikrarı ile de oldukça göze çarpıyor.

10. Rio Ferdinand

10. Rio Ferdinand

Özellikle 12 yıllık Manchester United kariyerinde efsane performanslar gösteren stoper, agresif oyun tarzıyla da akıllarda yer edinen isimlerden. Kendi zamanında forvetlerin korkulu rüyası olmuştu adeta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Cafu

9. Cafu

Brezilyalı sağ bek Roma’daki başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş ve Milan kulübüne transfer oldu. Milan’ın 2007 sezonundaki efsane kadrosunda da bulunan oyuncu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sağ beklerinden biri.

8. Fernando Hierro

8. Fernando Hierro

Real Madrid formasını 500’den fazla kez terleten oyuncu, defans olmasına rağmen 100’ün üzerinde gol atmıştır. 1996 yılında Şampiyonlar liginin en iyi oyuncusu seçilmiştir. 

Uzun paslarıyla da ün salmıştır. ⚽️

7. Franco Baresi

7. Franco Baresi

Efsane stoper kariyeri boyunca sadece Milan formasını giydi. İtalya ve Milan’ın efsane stoperi 20 yıl gibi uzun bir süre Milan formasında başarıdan başarıya koştu. Milan için o kadar önemli bir isimdir ki kendisi emekli olduktan sonra 6 numaralı forması da onunla birlikte emekli oldu.

6. Sergio Ramos

6. Sergio Ramos

Real Madrid kaptanı Sergio Ramos kariyerinin erken kısımlarında sağ bekte başarılı bir performans gösterdi. Stoper mevkisine geçtiğindeyse adeta uçuşa geçen oyuncu yıllardır süre gelen üst düzey futboluna devam etmekte. Son yıllarda attığı gollerle takımına ofansif yönde de destek verdi.

5. Jaap Stam

5. Jaap Stam

Manchester United'da gösterdiği insanüstü savunma performansıyla geçmişi yâd eden futbolseverlerin favori stoperlerinden biri oldu. Şu an teknik direktörlük yapan oyuncu zamanında takımının defansını yönetiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Alessandro Nesta

4. Alessandro Nesta

Efsane 2007 Milan kadrosunun en önemli isimlerinden olan oyuncu, oyun tarzıyla ben İtalyan’ım diye bağırıyordu adeta. İtalyan savunması dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. 

Efsane isim kariyerini Milan ile sonlandırdıktan birkaç yıl sonra Hindistan Ligi'nde bir takıma transfer olmuş ve herkesi şaşırttı.

3. Carles Puyol

3. Carles Puyol

Katalan asıllı İspanyol oyuncu kıvırcık saçları ve bitmek bilmeyen hırsı ile futbolseverlerin kalbinde taht kurdu. 1.78 cm gibi bir stoper için kısa sayılabilecek bir boya sahip olmasına rağmen tekmeye kafa atan oyun tarzıyla Barcelona savunmasının yıllarca bel kemiği oldu. Futbolu bırakmasına rağmen her kıvırcık saçlı oyuncu gördüğümüzde akıllara o gelir.

2. Roberto Carlos

2. Roberto Carlos

Real Madrid’in efsane sol beki Roberto Carlos hem defansif hem de ofansif anlamda inanılmaz bir oyuncuydu. Yolu bir süre Türkiye’ye de düşen efsane bek akıl almaz falso yeteneği sayesinde estetik golleriyle gözlerimizin pasını sildi. Fenerbahçe'de oynayan oyuncunun Türkiye ile de önemli bir bağı var.

1. Franz Beckenbauer

1. Franz Beckenbauer

Bayer Münih başkanlığı da yapmış olan Alman oyuncu modern libero kavramını futbola kazandırmış isimdir. Beckenbauer kariyeri büyük başarılarla doludur. “10 onur ödülü”, “20 kulüp düzeyinde kupa” ve “2 millî takımlar düzeyinde kupası’’ bulunmaktadır. Kendisi için dünyanın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncu denebilir. Lakabı ise bize tanıdık bir lakap olan 'İmparator'dur.

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
28
23
9
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oxy

En sert defans oyuncuları arasında Marcel Desailly yok ama R.Carlos var.İlginç bir kafaymış.

ismi lazım değil

Pepe nin olmadığı liste, boş.

Culog

Paolo Maldini ? Nasıl es geçilir. Milan'ın Milan olduğu zamanların efsanelerinden. Efsane Milan kadrosunda olan Cafu, Nesta , Stam ve Maldini.

Aykut Aydın

Alessandro Nesta listenin en iyisidir o adam başkaydı