Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Çok Silahlanan Ülkesi İsrail: Türkiye 20'nci Sırada

Dünyanın En Çok Silahlanan Ülkesi İsrail: Türkiye 20'nci Sırada

Alman barış araştırmaları enstitüsü BICC'in yıllık endeksine göre İsrail, dünyada en güçlü silahlanan ülke konumunu 2019'da da korudu. Listede Yunanistan 12'nci ve Türkiye 20'nci sırada yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonn merkezli barış araştırmaları ensitüsü BICC'nin yayımladığı Küresel Silahlanma Endeksine göre İsrail 2019'da da dünyanın en güçlü şekilde silahlanan ülkesi olmayı sürdürdü.

Yaklaşık dokuz milyon nüfuslu ülkede askeri harcamalara 2019 yılında 20 milyar dolar harcandı. 169 bin 500 asker ve 465 bin yedek askere sahip ülkede askeri harcamaların GSYİH'daki oranı yüzde 5,3'ü buldu.

İsrail'i Ermenistan izliyor

İsrail'i Ermenistan izliyor

DW Türkçe'nin aktardığına göre endekste İsrail'i Ermenistan, Umman, Bahreyn, Singapur, Suudi Arabistan, Brunei, Rusya, Kuveyt ve Ürdün izliyor. 

Raporda özellikle Ortadoğu'da uzun süredir gözlemlenen silahlanma eğiliminin sürdüğüne, en çok silahlanan 10 ülkeden 6'sının bölgeden olduğuna işaret ediliyor.

Ülkelerin askeri harcamalarının diğer alanlardaki harcamalara ve gayri safi yurt içi hasılaya (GSYİH) oranı baz alınarak hazırlanan endekste 151 ülke mercek altına alındı.

Türkiye 20'nci sırada

Türkiye 20'nci sırada

Raporda, Türkiye ise listede 20'nci sırada yer alıyor. Türkiye'de askeri harcamaların GSYİH'ya oranı yüzde 1,8 olarak kaydedildi.

Avrupa'da en güçlü şekilde silahlanan ülkeler arasında Yunanistan ve AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti öne çıktı. Listede Yunanistan 12'nci, Kıbrıs ise 13'üncü sırada yer aldı. Yunanistan GSYİH'sının yüzde 1,6'sını silahlanmaya harcarken Kıbrıs'ta bu oran yüzde 1,2 olarak kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ermenistan 2. madem nasıl oldu da eline verdiler