Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Çeşitli Ülkelerine Seyahat Ederken Finansal Yönden İşinize Yarayacak Mobil Teknolojiler

etiket Dünyanın Çeşitli Ülkelerine Seyahat Ederken Finansal Yönden İşinize Yarayacak Mobil Teknolojiler

Begüm
08.04.2023 - 14:03

Seyahat ederken kullandığınız teknoloji ve uygulamalar seyahatinizi çok daha konforlu bir hale getirirken vaktinizi daha verimli kullanmanızı ve daha kolay işlerinizi halletmenizi sağlayabilir. İşte bu yüzden seyahat ederken kullanabileceğiniz uygulamaları derledik, hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çeviri Uygulaması

Artık seyahat ederken yabancı dil neredeyse problem değil çünkü sesle çalışan veya direkt kamerayı tutarak kamera üzerinden yazıları algılayıp çevirebilen çeviri uygulamaları var. Hatta online ve offline seçenekleri de bulunduğu için seyahatinizi çok daha konforlu hale getirebiliyor. Böylece bir şeyin fiyatını da kolayca sorabiliyor hatta pazarlık yapabiliyorsunuz.

2. Splitwise

2. Splitwise

Özellikle 2 ve daha fazla kişi seyahat ediyorsanız dünyanın en kurtarıcı uygulamalarından biri de Splitwise. Aslında bu bir harcama uygulaması. Herkes ne kadar neye harcadığını yazıyor sonrasında da bunu uygulama otomatik olarak bölüyor ve kimin kime ne kadar ödemesi gerektiğini hesaplıyor.

3. Uber / Careem

Yurt dışında turist olduğunuz için taksiciler taksimetre açmak yerine daha yüksek fiyat söyleyebilirler. Uber ve Careem gibi uygulamalar ile daha fazla para ödemenize gerek kalmadan, normal fiyatlara ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

4. Skyscanner

Uygun fiyatlı uçak bileti bulmak istiyorsanız Skyscanner uygulamasını kullanabilirsiniz. Pek çok site üzerinden fiyatları alarak en uygununu sunan bu uygulama özellikle seyahatlerde iş kolaylaştırıyor.

5. XE Currency

5. XE Currency

Yurt dışında kur farkı oldukça zor olabiliyor. Anında kuru çevirebilen bu uygulama ile alışverişinizi, para bozdurma işlemlerinizi çok daha kolay şekilde yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. HotelTonight

Son dakika otelleri listeleyen bu uygulamada uygun fiyata otel bulma şansınız var. Eğer kalacak yeriniz yoksa da yine bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.

7. Couchsurfing

7. Couchsurfing

Konaklamaya hiç para vermek istiyorsanız sizi finansal açıdan rahatlatacak uygulama Couchsurfing! Misafirperverliğe dayanan bu uygulama ile gittiğiniz şehirlerde sizi evine davet eden kişilerde hiçbir ücret ödemeden kalabilirsiniz.

8. Airbnb

8. Airbnb

Hem kalabalık gruplar için uygun fiyatlı konaklama sunan hem de düzenlediği şehir turları ve atölyeler ile ekonomik aktiviteler vaat eden Airbnb de seyahat ederken kullanılması gereken uygulamalardan biri.

9. PİRİ

9. PİRİ

Gezerken size ekonomik bir rehber sunan PİRİ aslında bir sesli rehber uygulaması. Gittiğiniz yerin tarihi ve önemli bilgilerine bu uygulama üzerinden erişebilir ve gezdiğiniz yerleri daha anlamlı hale getirebilirsiniz.

10. CityMaps2Go

İnternet kullanmanıza gerek kalmadan size gittiğiniz şehrin haritasını sunan bu uygulama hem ekonomik hem de pratik. Uygulama üzerinden bankaların, atmlerin, hastaneler ve pek çok noktanın yerini de bulabiliyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın