Görüş Bildir
Haberler
Dünyadan 7 İlginç Kumsal Örneği

Dünyadan 7 İlginç Kumsal Örneği

Murat Gürsun
01.06.2015 - 03:51 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 02:17

1-Beyaz Kumsallar

1-Beyaz Kumsallar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maldivler, Fiji gibi yerlerdeki beyaz kumdan oluşan kumsalları biliyorsunuzdur. Peki o kumsalların nasıl oluştuğunu biliyor musunuz? Görünen o ki, bu kumsalların büyük çoğunluğu, oradaki balıkların yediği fakat sindiremediği mercan, deniz bitkileri ve başka besinlerden oluşuyor.

2-Pembe Kumsallar

2-Pembe Kumsallar

Aslında dünyada pek çok pembe kumsal var. Bu pembe kumlar, minik pembemsi kırmızı rengi olan bir kabuklu canlının, kabuğunu terk etmesi sonucu oluşuyor. Öldüklerinde bu minik kabuklar kalıyor ve sonunda diğer kaya ve deniz kabuğu parçalarıyla birlikte sahilde birikiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3-Deniz Kabuğu Kumsalları

3-Deniz Kabuğu Kumsalları

Deniz kabuğu koleksiyonu yapmayı sever misiniz? Seviyorsanız, bu plajdan günlerce ayrılmak istemeyebilirsiniz, çünkü buranın tamamı deniz kabuklarından oluşmuş durumda. Bunun gibi plajlar Avustralya'daki Shell Beach, Güney Afrika'daki Jeffreys Bay veya Florida'daki Sanibel Adası'nda bulunabilir. Bazı yırtıcıların azalması sonucu, kabuklu canlıların nüfusunda aşırı artış görünen yerlerde kıyıların tamamen deniz kabuklarıyla kaplanması durumu görülebiliyor.

4-Kırmızı Kumsallar

4-Kırmızı Kumsallar

Volkanik taşlar ve yüksek miktardaki demir birikimleri okyanusun aşındırma kuvvetiyle buluştuğunda, kırmızı kumsallar oluşuyor. Dünyada 3 adet ana kırmızı kumsal var: Yunanistan'daki Kokkini Beach, Hawaii'deki Kaihalulu Beach ve Galapagaos'taki kumsal. Bu arada, Türkiye'de de bunun küçük bir versiyonu var: Selimiye'deki Kız Kumu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5-Cam Kumsal

5-Cam Kumsal

California, Fort Bragg'de bulunan bu kumsal, çevredeki yerleşim bölgelerinin çöplerini attığı bir yerdi. 60'larda, şehir tarafından bu 'çöplük' kapatıldı, ve bölgeyi temizlemek için çok sayıda restorasyon projeleri ve çevre temizlik programları uygulandı. Bütün döküntüler temizlendiğinde, altından aşınmış deniz camlarından oluşmuş koca bir kumsal çıktı.

6-Mor Kumsallar

6-Mor Kumsallar

California, Pfeiffer Beach'teki egzotik mor kumlar, bu alışılmadık renklerini bölgenin yakınlarında birikimlerden sızarak sahile gelen manganez ve grena granüllerinden alıyor. Harika bir renk kombinasyonu olmuş gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7-Siyah Kumsallar

7-Siyah Kumsallar

Daha önce hiç siyah kumsalları duymuş muydunuz? Dünyada birkaç tane olan bu simsiyah kumsalların oluşmalarının sebebi erimiş lavlar ve volkanik taşların yüksek konsantrasyonu. Acaba böyle bir kumsaldan denize girmek nasıl bir deneyim olurdu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın