Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Çikolatasıyla Ünlü 10 Şehir

Dünyada Çikolatasıyla Ünlü 10 Şehir

Frutation
28.02.2014 - 15:09 Son Güncelleme: 29.04.2022 - 17:45

Hayatımızın vazgeçilmez lezzet kaynaklarının başında tartışmasız çikolata gelir. Büyük küçük fark etmez, çikolataya kim hayır diyebilir ki? Peki, bu leziz çikolataların kaynağını hiç merak ettiniz mi? Dünyanın en ünlü çikolata markaları hangi şehirlerde yer alıyor biliyor musunuz? Bu markalar en leziz çikolatalarını hangi şehirlerde yer alan çikolata fabrikaları içerisinde üretiyor diye merak ediyorsanız bu yazı kesinlikle ilginizi çekecek. 

Dünyanın en leziz çikolata markaları hangi şehirlerde yer alıyor sizin için araştırdık. Çikolatanın kaynağına inmeye hazır mısınız? İşte Pennsylvania’dan Brüksel’e kadar çikolata dolu bir dünya turu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köln

Köln

Dünyaca ünlü çikolata markaları arasında en bilinen markalardan biri olan Stollwerck, üretimini Almanya’nın Köln şehrinde yapıyor. Hatta özel olarak yaptırdıkları bir çikolata müzesi bile bulunuyor.

Valrhona

Valrhona

Tain L’Hermitage ismini önceden duydunuz mu? Duymadıysanız bile artık aklınızda yer edecek. Lyon’a 1 saat mesafede bulunan bu şehirde Valrhona, en leziz çikolatalarını üretiyor. Fransa’dan sadece şarap değil lezzetli çikolatalar da çıkıyor.

Pennsylvania

Pennsylvania

Hershey çikolatasını, çikolata meraklıları arasında duymayan pek kalmamıştır. Bu yüzden fazla uzatmıyoruz. Hershey çikolataları Amerika’da Pennsylvania’da üretiliyor.

New York

New York

Hazır Amerika’ya uzanmışken dünyanın en önemli metropolü olan New York’a uğramadan olmaz. New York için çikolata markalaları cenneti diyebiliriz. Chocolate Bar, MarieBelle, Li-Lac ve Richart Design et Chocolat gibi lezzetli çikolata markaları New York’ta üretim yapıyor.

Villajoyosa

Villajoyosa

İspanya’da yer alan Villajoyosa şehri en eski zamanlarından beri çikolata üretiminin yapıldığı şehirlerden biri. Villajoyosa’da çikolatanın kaynağı 18. yüzyılda yapılan kakao çekirdeği ihracatına kadar dayanır. Böyle bir şehirden hiç mi çikolata markası çıkmaz diye sormayın. Tabii ki çıkıyor. Dünyaca ünlü çikolata markası Valor bu şehirden çıkma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

San Francisco

San Francisco

Küçük İspanya ziyaretimizin ardından Amerika’ya geri dönme zamanı geldi. Bu sefer uğrak noktamız ise San Francisco. Ghirardelli en başta olmakla beraber, XOX Truffle, Richart San Francisco, Cocoa Bella, TCHO, Coco-Luxe, Michael Recchiuti gibi ünlü markalar San Francisco’dan çıkmadır.

Oaxaca

Oaxaca

Amerika turunda son durağımız ise Meksika. Oaxaca şehri tam bir çikolata cenneti gibi. Sokakta yürürken bile onlarla çikolata mağazasına rastlamak mümkün. Bu çikolataların en önemli özelliği ise hepsi el yapımı olarak üretiliyor.

Barcelona

Barcelona

Çikolatanın ana vatanı olan Avrupa’ya geri dönme vakti geldi. Yazının geri kalan kısmında sadece Avrupa şehirlerini anlatacağım. Bu şehirlerden günümüzde futbol dediğimiz ilk akla geleni Barcelona olur. Dünyanın en eski çikolata markaları arasında yer alan Museo de La Xocolata, Barcelona çıkışlıdır. Chocolate a la Taza ve Chocolates Amatller gibi eski markalar da yine Barcelona’da yer alır.

Zürih

Zürih

Nestle, Toblerone, Treuscher, Lindt ve Sprungli... Bu markaların ortak noktasını biliyor musunuz? Dünyaca ünlü bu markaların ortak noktası hepsinin İsviçre’nin Zürih şehrinde yer alması. Bu İsviçreliler çikolata işinden iyi anlıyor galiba.

Godiva

Godiva

Dünyanın en iyi çikolatası hangisidir sorusuna çoğu insanın vereceği cevap tartışmasız Godiva olur. Son olarak yerli çikolata üreticimiz  tarafından satın alınan markanın fabrikaları Belçika’nın Brüksel şehrine bağı olan ve ismini aldığı Godiva bölgesinde yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
43
28
15
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın