Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü 28 Müzik Grubunun İsimlerinin Ortaya Çıkış Hikayesi

etiket Dünyaca Ünlü 28 Müzik Grubunun İsimlerinin Ortaya Çıkış Hikayesi

Gökay Sarı
28.05.2016 - 21:22

Dünyaca ünlü müzik grupları ve ilginç isimlerinin hikayeleri hakkında pek çok şey söyleniyor. Biz, sizler için şehir efsanelerini değil de, kendileri tarafından doğrulanan 28 tanesini seçtik.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of...

1. AC/DC

1. AC/DC
1. AC/DC

Grubun kurucuları Malcom ve Angus Young bir dikiş makinesinin etiketi üzerinde bu teknik terimi görüp efsanenin adını koyuyorlar.

2. The Beatles

2. The Beatles
abbeyrd.best.vwh.net

Grup ismini, müzikal olarak da etkilendiği The Crickets'ten alıyor. The Crickets neredeyse The Beatles ismini kullanacaktı fakat son anda vazgeçtiler. Lennon, tıpkı onlarınki gibi iki farklı şeyi ifade eden bir kelime oyununu isim olarak istiyordu ve ilhamı yine onlardan aldı. The Beatles, duyulduğunda insanlara 'böcekler' demişsiniz gibi geliyor. Okunduğunda ise, beat(ritm) müziği.

3. Blur

3. Blur

Hepimizin 'Fifa'daki şarkı' olarak bildiği Song 2 ile dünya çapındaki ününe ün katan grup ilk başlarda 'Seymour' olarak biliniyordu. 1990 senesinde Food Records ile anlaşma imzaladıklarında yayıncı kuruluş grubun ismini beğenmedi ve değiştirmeleri için onlara bir liste sundu, onlar da Blur'u seçtiler.

4. Alice In Chains

4. Alice In Chains

Grubun adı 'Alice N' Chains' şeklinde telaffuz ediliyor. Bu isim hakkında Rolling Stones dergisinin 1992 senesinde yayınlanan makalesine grubun kurucusu Layne Staley bizlere ışık tutuyor. 'Grubun adı eski grubumun bir yan projesinden geliyor. Dalga geçmek için aptal gibi giyinip heavy metal çalacaktık.' diyor. Zira grunge ile heavy metalin yıldızı asla barışmamıştır.

5. Black Sabbath

5. Black Sabbath

Grubun adı en başta 'Earth' idi. Fakat o dönem aynı ismi kullanan başka bir grup olduğu için isimlerini değiştirmek istediler ve tıklım tıklım dolu bir yerel sinemada oynayan 1963 yapımı korku türündeki bir İtalyan-Fransız yapımı olan Black Sabbath filmini gördüler. İnsanların korkmak için para vermelerinden oldukça etkilendiler ve bir efsanenin adını bulmuş oldular.

6. Coldplay

6. Coldplay

Grup önceleri 'Starfish' olarak biliniyordu. Coldplay ismi için toplama bir şiir kitabı olan Child's Reflections: Cold Play'den esinlenmişlerdir.

7. The Cure

7. The Cure

Grubun orijinal adı aynı isme sahip olan kendi şarkıları gibi 'Easy Cure' idi. Daha sonraları solist Robert Smith bu isim ona 'Çok amerikan, çok hippi işi' hissettirdiği için grubun adını The Cure olarak kısalttı.

8. Daft Punk

8. Daft Punk

1992 yılında The Beach Boys'dan hayli etkilenmiş olan grup, Beach Boys'un 1967 senesinde yayınladığı Darlin' isimli şarkısına kendi tarzlarında alternatif bir yorum getirmişlerdi. Bu şarkıya müzik otoritesi İngiliz Melody Maker dergisi negatif bir eleştiri yapmıştı ve müzikleri için 'a daft punky thrash (punk vari aptal bir gürültü)' yorumunda bulunmuştu. Efsanenin adı da böylece konulmuş oldu.

9. Depeche Mode

9. Depeche Mode

Aynı isimli bir Fransız moda dergisinden esinlenmişlerdir.

10. Dire Straits

10. Dire Straits

'Korkunç Yokluk' anlamına gelen isimleri, grubun kurulma dönemindeki maddi sıkıntılarından dolayı tercih edilmiştir. Her şeye rağmen iyi ki kurulmuş!

11. Duran Duran

11. Duran Duran

Grup sık sık Birmingham'da Barberella's Nightclub adlı mekanda çalıyordu. İsimlerini de kült bir bilim kurgu filmi olan Barbarella filmindeki karakter Dr. Durand-Durand'dan almışlardır.

12. Eminem

12. Eminem

Kendisi pek grup sayılmasa da ismi hep merak konusu oldu. Eminem, fonetik yazılımı olarak Detroitli rapçi Marshall Mathers'ın eski sahne adı olan  M&M'i simgeliyordu. M&M de Marshall Mathers'ın baş harflerinin kısaltması.

13. Fall Out Boy

13. Fall Out Boy

İlk iki konserlerine isimsiz çıkmışlardı. İkinci konserlerinin sonunda gruplarının ismi için kalabalığın fikrini sordular. Seyircilerden biri The Simpsons dizisindeki radyoaktif bir çizgi-roman süper kahramanını referans alarak 'Fallout Boy' adını önerdi.

14. Foo Fighters

14. Foo Fighters

İkinci Dünya Savaşı'nda itilaf devletleri pilotlarının tanımlanamayan çeşitli uçan cisimler için kullandıkları 'Foo' teriminden esinlenmişlerdir.

15. Green Day

15. Green Day

Önceleri 'Sweet Children' olarak bilinen grup. Daha sonra isimlerini 'Tüm gün oturup esrar içmek' anlamına gelen argo terim 'Green Day' olarak değiştirdiler. Billie Joe Armstrong'un ilk uyuşturucu deneyimini anlattığı aynı isimli bir şarkısı da mevcuttur.

16. HIM

16. HIM

'His Infernal Majesty' (Şeytani Majesteleri)'nin kıslatması.

17. Led Zeppelin

17. Led Zeppelin

6 Mayıs 1937'de meydana gelen bir Alman zeplinin alev alıp yok olmasıyla sonuçlanan, tarihe 'Hindenburg Felaketi' olarak geçen olaya atıfta bulunuyor.

18. Nirvana

18. Nirvana

Kendilerine kesin bir isim koymadan önce grup 'Throat Oyster' ve 'Ted, Ed, Fred' gibi pek çok isimle sahne almıştır. Daha sonra, Kurt Cobain tarafından budizmde, her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme anlamına gelen 'Nirvana' grubun adı olmuştur. Kurt bunu arkadaşlarına önerdiğinde biraz daha dünyevi bir şekilde yorumlayarak, 'mükemmelliğe ulaşma' olarak tanımlamıştır.

19. Opeth

19. Opeth

Grubun adı Wilbur Smith'in 'Sunbird' adlı romanında geçen 'Opet' kelimesinden geliyor. Bu kurgusal kitapta Opet, Güney Afrika'da bulunan bir Fenike şehridir, 'Ay Şehri' olarak bilinir.

20. Pink Floyd

20. Pink Floyd

Pek çok isimle sahne alan grubun son adı 'Tea Set' idi. Fakat, aynı isimde bir başka grubun olduğunu öğrenince isimlerini değiştirme kararı aldılar ve Syd Barret iki ünlü blues müzisyeni Pink Anderson ve Floyd Council'den esinlenerek 'The Pink Floyd Sound' ismini önerdi. 'Sound' kelimesi pek çabuk düşmüştü ve bir süre The Pink Floyd olarak devam ettiler, en sonunda Pink Floyd olarak kısaltıldı.

21. Portishead

21. Portishead

Grubun kurucu üyelerinden Geoff Barrow'un memleketi olan bir İngiliz kasabası Portishead, grubun ismi de oradan geliyor.

22. Radiohead

22. Radiohead

Grubun orijinal adı 'On a Friday' (Bir Cuma Akşamında) idi. Parlophone şirketiyle anlaştıklarında, yayıncı kuruluş isimlerini değiştirmelerini talep etti. Onlar da Talking Heads'in 1986 tarihli True Stories albümünde yer alan 'Radio Head' şarkısından esinlenerek, efsanenin adını koydu. Bu tercihlerinin sebebi sorulduğunda 'Albümlerindeki en az rahatsız edici şarkı oydu.' cevabını vermişlerdir.

23. Smashing Pumpkins

23. Smashing Pumpkins

Grubun ön adamı Billy Corgan grubun daha kurulma fikri bile ortada yokken espri olsun diye bu isimle çıkageliyor. O dönem kendisine sorulan 'Bir grupta çalıyor olsan adının ne olmasını isterdin?' sorusuna şaka maksatlı 'Smashing Pumpkins' cevabını veriyor. Velhasıl, şaka gerçek oluyor. Grubun isminin türkçe meali: Smashing kelimesi sıfat olarak ele alınırsa 'Muhteşem Kabaklar' anlamına geliyor, fiil olarak ele alınırsa 'Kabakları Ezmek' anlamına geliyor. Biz, 'Kabakları Tokatlamak' demeyi tercih ediyoruz.

24. R.E.M

24. R.E.M

Vokalist Michael Stipe'ın sözlüğü karıştırırken tesadüfen karşısına çıkan bir kısaltma. 'Rapid Eye Movement phase of sleep' (Uyku sırasında hızlıca göz kırpma)

Stipe bu açıklamasının sonuna 'Fakat bu grubun adının R.E.M. olmasının sebebi değil.' cümlesini eklediğinden beri, grubun adının açılımı gizemini koruyor.

25. System Of A Down

25. System Of A Down

Gitarist Daron Malakian'ın yazdığı 'Victims of a down' isimli şiirden alınmıştır. Daha sonra, alfabetik olarak müzikal idolleri Slayer'a daha yakın olabilmek için, 'System Of A Down' olarak değiştirilmiştir.

26. U2

26. U2

Bono grubun isminin sahnedeyken seyircilerle kurdukları interaktif iletişimden geldiğini söylemiştir. 'Sen de' anlamına gelen 'You Too' kelimesinin kısaltmasıdır, her şarkısından sonra 'Sağolun.' deyip, 'Sen de.' karşılığını almaya alışmıştır. Ayrıca U2 ünlü bir casus uçak adıdır. Ek olarak, Batı ve Doğu Berlin'i birbirine bağlayan metro hattının  adı da U2'dur. Yine de en iyi U2, Bono'nun U2'sudur.

27. The Velvet Underground

27. The Velvet Underground

Michael Leigh tarafından yazılan sado-mazoşizm hakkındaki bir kitaptan esinlenilmiştir.

28. As I Lay Dying

28. As I Lay Dying

Bir dönemin gençliğini peşinden sürüklemiş metalcore grubu, adını William Faulkner'un 1930'da yazdığı aynı isimli romanından alıyor.

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!
onedio.com

#yüzdeyüzmüzik artık #yüzdeyüzonline!

Online konserler, ilginç bilgiler ve daha fazlası için @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarını takip et!

instagram.com/yuzdeyuzonline

twitter.com/yuzdeyuzonline

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
90
50
36
36
18
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Linkin Park'ta olsaydı iyiydi ama yine de güzel bir liste olmuş. :)

Carmen Darling

Yukarda yazdım ama en iyisi mi bir kere daha cp yapalım : Linkin Park : başta isimleri Hybrid Theory'di fakat ismi Hybrid olan bir başka grup daha vardı ve ... Devamını Gör

Hoshimi hanaya

Yine de en iyi U2, bono'nun U2 dur ♡♡♡♥♡♥♡

Pasif Kullanıcı

The Beatles <3 Ringo çok tatlı ya