Görüş Bildir
Haberler
Dünya Şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı Oyuncuları, Mansur Yavaş'ı Ziyaret Edince Disipline Verildi

etiket Dünya Şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı Oyuncuları, Mansur Yavaş'ı Ziyaret Edince Disipline Verildi

Ali Can YAYCILI
11.11.2022 - 23:58 Son Güncelleme: 12.11.2022 - 00:58

Ekim ayında yapılan Dünya Şampiyonasında zafere ulaşarak bir ilke imza atan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Nedeni ise; 12 futbolcu ve 3 teknik adamın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etmesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12 futbolcu ve 3 teknik adam Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

12 futbolcu ve 3 teknik adam Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

9 Ekim'de yapılan karşılaşmada Angola Ampute Milli Takımı'nı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daveti üzerine 8 Kasım'da kendisini makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında 12 ampute futbolcu ve 3 teknik adamla sohbet eden Yavaş, ekibi kutlayarak “Başarınızdan gurur duydum” dedi.

İşte Disiplin Kurulu Başkanı'nın imzasıyla gönderilen tebligatta yazanlar

İşte Disiplin Kurulu Başkanı'nın imzasıyla gönderilen tebligatta yazanlar

Sözcü’de yer alan habere göre; Bu ziyaretin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Milli takımdaki 12 futbolcunun kulüpleriyle 3 teknik adama Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirten bir yazı gönderildi. Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Oğuz Altınkaynak imzasıyla gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verildi: “Kulübünüz sporcularından. Federasyonumuz yetkililerinin izni ve bilgisi olmaksızın milli takım forması/eşofmanı ile çeşitli programlara katıldığı tespit edilmiştir. Adı geçen sporcular, tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş olup, adı geçenlerin yazılı savunmalarının iş bu yazımızın tebligatından üç gün içerisinde federasyonumuzun …….. nolu faksına gönderilmesini, savunma vermediği takdirde savunmadan vazgeçmiş sayılarak hakkında dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler ile nihai karar verileceğinin bilinmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Bedensel Engelliler Federasyonu da açıklama yayınladı

Bedensel Engelliler Federasyonu da açıklama yayınladı

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ise, Ampute Milli Takımı'nın Mansur Yavaş'ı ziyaretinden iki gün sonra web sitesine resmi kurum ve kuruluşlar, belediyelerin de aralarında bulunduğu kişi ve kurumlardan gelecek ziyaret talep ve kabullerin federasyon başkanlığının bilgisi ve programı dahilinde yapılması gerektiğini belirten bir uyarı mesajı yayınlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
378
128
39
12
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DR.D

Rte’yi ziyaret edince hakkınızı helal ediyorsunuz ama

Gok

Ulan Seda Sayana Beyaza İbo Showa bile katılsa tek kelime etmezdiniz. Ne zorunuza gidiyor bu kadar , gocundugunuz nedir bunu açıklayın. Ben , takım sporların... Devamını Gör

Zeynep Güvenç

Polis akademisi bandosu, mezuniyet töreninde AKP şarkısını söylerken peki? Ah be Mansur Başkan işte gör bu adaletsizlikleri. Değiştirmek senin elinde.