Görüş Bildir
Haberler
Dünya'nın En Büyük Eğlence Parkı (Cedar Point)

Dünya'nın En Büyük Eğlence Parkı (Cedar Point)

Özgür Varol
31.12.2013 - 16:09 Son Güncelleme: 31.12.2013 - 16:52

Dünya'nın En Büyük Eğlence Parkı (Cedar Point)

Cedar Point Sandusky,Ohio,ABD'de Erie Gölü'nün kenarındaki 1,5 km² bir yarımadada bulunan bir eğlence parkı dır.68 ride ve 16 rollercoaster ile dünyanın en büyük eğlence parkıdır.Dünyanın ikinci en yüksek ve ikinci en hızlı rollercoasterı buradadır,Top Thrill Dragster.Parkta ayrıca 1.5 km uzunluğunda plaj,iki su parkı (Soak City ve Castaway Bay),marina,bir kaç otel ile go-kart ve minyatür golf sahası gibi değişik etkinliklerin yapıldığı 'Challenge Park' bulunur.'America's Roller Coast' olarakta adlandırılan park 9 yıldır Amusement Today tarafından 'Dünyanın En İyi Parkı' seçilmiştir.

Kaynak: http://wikipedia.org
İçeriğin Devamı Aşağıda

Park 1870'de açılmış ve Lake Compounce'den sonra Kuzey Amerika'nın en eski eğlence parkıdır.Cedar Point, Cedar Fair, L.P. adlı eğlence parkı şirketinin amiral gemisidir.Cedar Point 2006 sezonuna 6 Mayıs'ta başlamıştır.

Cedar Point'in normal sezonu Mayıs ayı başından itibaren Eylül ayı ortalarına kadar devam eder ve Eylül ortalarından sonra 8 haftasonu daha açıktır.

Top Trill Dragster,120 mil (193 km) hızla yaklaşık 420 feet(120 m) mesafeyi 3.8 saniyede çıkmaktadır.

Top Thrill Dragster On-ride Front Seat (HD POV) Cedar Point

Millenium Force ise Cedar Point'in 10 kez üst üste Dünya'nın en iyi olma ödülünü kazanan Roller Coaster'ı. 25 Milyon Dolar'a mal olan bu Coaster,2000 yılından beri,Cedar Point ziyaretçilerinin ilgilisini çeken,en önemli artısı.Bu arada sadece ben 3 aylık sürede hemen hemen her gün bindiğimi hatırlıyorum :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Official Millennium Force POV

GateKeeper ise Cedar Point ailesinin yeni üyelerinden.Yapımı 2012 Eylül sonu gibi başlanan GateKeeper,2013 Mayıs ayındaki Great Opening ile beraber ziyaretçilerin hizmetini savunmuştur ve Cedar Point'in en uzun soluklu ride'ı dır.

GateKeeper REAL POV Cedar Point's New 2013 B&M Wing Rider Roller Coaster

Daha önceden de belirttiğim gibi ben de 2012 Yazında Cedar Point'te bulundum.Orada çalışmış olmak benim için tarif edilemez bir şeydi :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
0
0