Görüş Bildir
Haberler
2014 Dünya Kupasında Beklenmedik Çıkış Yapan 13 Futbolcu

2014 Dünya Kupasında Beklenmedik Çıkış Yapan 13 Futbolcu

Onur Bozkurt
05.07.2014 - 18:27 Son Güncelleme: 06.07.2014 - 16:27

1. Divock Origi - Belçika

1. Divock Origi - Belçika

Doğum Tarihi : 18 Nisan 1995   Kulübü : Lille   Mevki : Forvet

Lukaku'nun yedeği olarak turnuvaya gelen genç yıldız, Lukaku'nun grup maçlarında gösterdiği kötü performanslardan sonra oyuna girerek ondan daha faydalı olabileceğini gösterdi, nitekim gol ve asist yaptı. ABD maçında da ilk 11 başlayarak yerini pekiştirdi. En büyük artıları hızı, oyun zekası, ara pasları ve etkili son vuruşları. En büyük eksileri ise oyundan çabuk düşmesi ve zayıf bedeni.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Serge Aurier - Fil Dişi Sahilleri

2. Serge Aurier - Fil Dişi Sahilleri

Doğum Tarihi : 24 Aralık 1992   Kulübü : Toulouse   Mevki : Sağ Bek

Eboue'yi gölgede bırakan adam... Her ne kadar Fil Dişi Sahilleri elense de, takımdan akılda kalan bir kaç oyuncudan biri Aurier'di. Her maç 90 dk oynadı ve her maçta takımını ileri taşımada etkili rol üstlendi. Özellikle Japonya maçındaki iki asisti kusursuzdu. En büyük artıları hızı, gücü, atletik yapısı, etkili ve sert ortaları. En büyük eksileri ise kısıtlı top tekniği ve kısıtlı oyun zekası.

3. Juan Cuadrado - Kolombiya

3. Juan Cuadrado - Kolombiya

Doğum Tarihi : 26 Mayıs 1988   Kulübü : Fiorentina  Mevki : Sağ Açık

Her maç ilk 11 başladı ve yapması gerekeni yaptı. Hızı ve kusursuz adam geçme yeteneğiyle birlikte takımı aniden hücuma çıkarma kabiliyetine sahip. Her maç rakip takımdan en az 2 kişiyi peşine takarak kendi arkadaşlarına alan boşalttı, asistleri ve golüyle takımına yardımda bulundu. En büyük artıları hızı, çalımları, son pasları. En büyük eksileri ise oyuna yeteri kadar dahil olmaması, çok koşmaması.

4. Guillermo Ochoa - Meksika

4. Guillermo Ochoa - Meksika

Doğum Tarihi : 13 Temmuz 1985   Kulübü : Ajaccio   Mevki : Kaleci

Panter... Meksika'nın bu turnuvada büyük başarısının en büyük nedenlerinden biri. Özellikle Brezilya maçında yaptığı kurtarışları hala akıllarda. Her ne kadar kulübü 72 gol yiyip ligden düşse de sebebinin kendisi olmadığını kanıtladı. En büyük artıları refleksleri, hızlı sıçraması ve doğru çıkışları. En büyük eksileri ise kısa boyu, pozisyon bilgisi ve oyun kuramaması.

5. Keylor Navas - Kosta Rika

5. Keylor Navas - Kosta Rika

Doğum Tarihi : 15 Aralık 1986   Kulübü : Levante   Mevki : Kaleci

Duvar... Kosta Rika efsanesinin başladığı yer onun bölgesi. Takımına liderlik edişi ve kurtarışları defansif oynayan takımının kilit noktası. En büyük artıları refleksleri, pozisyon bilgisi. En büyük eksileri ise kısa boyu, yan toplar ve oyun kuramaması.

6. İslam Slimani - Cezayir

6. İslam Slimani - Cezayir

Doğum Tarihi : 18 Haziran 1988   Kulübü : Sporting Lizbon   Mevki : Forvet

Cezayir takımının sınırlı hücum sayısını efektif kılan forvet... Uzun boyu ve gücüyle rakip savunmaları yorarak kendine avantaj sağlayan forvet, hücumda sakladığı toplarla da takımının karşı alana yerleşmesine zaman tanıyor. Ceza sahasındayken çok tehlikeli olan forvet, takımına attığı gollerle mükemmel katkı verdi. En büyük artıları gücü, top tutması, hava hakimiyeti ve son vuruşları. En büyük eksileri ise yavaş olması, kısıtlı tekniği.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Daley Blind - Hollanda

7. Daley Blind - Hollanda

Doğum Tarihi : 9 Mart 1990   Kulübü : Ajax   Mevki : Sol Bek

Hollanda'nın genç defasının, ön libero olarak da oynayabilen, genç yaşına rağmen bir istikrar abidesi olan jokeri. Ajax'da hiç kimse onu kesemeden 2 yıldır sürekli oynuyor. Bu dünya kupası onun için başarılarının bir ödülü. Özellikle İspanya maçındaki 2 asisti onu iyice ön plana çıkardı. En büyük artıları kondisyonu, ortaları, gücü ve defansif becerileri. En büyük eksileri ise adam geçme, hız ve pas becerisi.

8. Enner Valencia - Ekvador

8. Enner Valencia - Ekvador

Doğum Tarihi : 11 Nisan 1989   Kulübü : Pachuca   Mevki : Forvet

Gel sen Avrupa'ya gel... Milli takımdan arkadaşı Manchester United'li Valencia'nın sönük kaldığı bu turnuvada Enner takımını sırtladı. Attığı kritik goller onu bu turnuvada ön plana çıkardı ve Avrupa takımlarının ilgisini çekti. Her ne kadar takımı gruptan çıkamasa da, çıkabilme umudunu da takımına o aşıladı. En büyük artıları hızı, vuruş tekniği, çalımları. En büyük eksileri ise güçsüzlüğü, oyunun içinde kalamaması, pas becerisi.

9. Charles Aranguiz - Şili

9. Charles Aranguiz - Şili

Doğum Tarihi : 17 Nisan 1989   Kulübü : Internacional   Mevki : Ön Libero

Gizli kahraman... Gönüllerin şampiyonu Şili'nin gizli kahramanı olan Aranguiz, çok göze batan bir oyun stiline sahip değil fakat orta sahayı mükemmel bir şekilde kitlemesi ve dağıttığı paslarla takımını hücuma çıkarışı Şili'nin başarısında kilit noktalardan biri. İspanya maçındaki gol ve asisti hücumda da sürpriz yapabileceğini gösterdi. En büyük artıları orta sahada alan kapama becerisi, kondisyonu, pas dağıtımı, uzaktan sert şutları. En büyük eksileri ise kısa boyu, güçsüzlüğü, adam geçememe, top tekniği.

10. Marcos Rojo - Arjantin

10. Marcos Rojo - Arjantin

Doğum Tarihi : 20 Mart 1990   Kulübü : Sporting Lizbon   Mevki : Sol Bek

Bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip olan Rojo, geriye dönmeyi pek sevmeyen Arjantin hücumuna rağmen sol kanadı tek başına kapamayı başardı. İlk milli golünü Nijerya'ya da atarak başarısını taçlandırdı. Bu turnuvada spikerlerin adını en çok söylediği oyuncu olma ihtimali yüksek çünkü sürekli oyunun içinde. En büyük artıları kondisyonu, çalımları, iki yönlü oyunu, gücü. En büyük eksileri ise geliştirmesi gereken ortaları, sert ve aceleci oyunu.

11. Fabian Johnson - ABD

11. Fabian Johnson - ABD

Doğum Tarihi : 11 Aralık 1987   Kulübü : Borussia Mönchengladbach   Mevki : Sağ Bek

ABD milli takımının Almanya patentli oyuncularından biri olan Fabian, kuşkusuz hücum futbolu oynayan ABD'nin en önemli oyuncularından biri. Bu turnuvanın en iyi ofansif sağ beklerinden biri olduğunu düşünen kişi sayısı çok. En büyük artıları sürekli hücuma çıkarak rakip kanadı yorması, gücü, çalımları, top sürüşü, kanattan ceza sahasına girişleri. En büyük eksileri ise top tekniği, arkasında boşluklar bırakması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Joel Campbell - Kosta Rika

12. Joel Campbell - Kosta Rika

Doğum Tarihi : 26 Haziran 1992   Kulübü : Arsenal   Mevki : Forvet

Geçtiğimiz yıl Olympiakos'a kiralanan Joel, bu turnuvada gösterdiği performansla seneye Arsenal'de yerini garantiledi. Kosta Rika'nın mucize yazmasındaki en büyük etken o. Attığı goller ve karşı defansları yoran oyunu, Arsene Wenger'in onu yeniden takıma çağırmasını sağladı. En büyük artıları hızı, sert şutları, pres kabiliyeti, son vuruşları, çalımları. En büyük eksileri ise kondisyonsuzluğu, güçsüzlüğü.

13. Ahmed Musa - Nijerya

13. Ahmed Musa - Nijerya

Doğum Tarihi : 14 Ekim 1992   Kulübü : CSKA Moscow   Mevki : Forvet

Nijerya'nın gruptan çıkmasına çok büyük katkı sağlayan genç oyuncu kanatlarda da oynayabiliyor. İnanılmaz bir hıza sahip olan Ahmed, bitiriciliğiyle de ön planda. Attığı kritik goller onu bu turnuvada takımının yıldızı yaptı. En büyük artıları hızı, çalımları, şutları, kondisyonu. En büyük eksileri ise oyun zekası ve top tekniği.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0