Görüş Bildir
Haberler
Dünya Basınında Sepp Blatter Tepkileri

Dünya Basınında Sepp Blatter Tepkileri

Fatih
29.05.2015 - 23:41

İspanyol ve İngiliz basını, son günlerde ortaya çıkan yolsuzluk skandallarına rağmen Sepp Blatter'in yeniden FIFA başkanı seçilmesini eleştirdi.

Gazetelerin internet sayfalarına yansıyan başlıklarda ve yorumlarda, Blatter'in yolsuzluk olaylarına, ABD ve İngiltere gibi güçlü ülkeler ile UEFA'dan gelen tepkilere rağmen yeniden FIFA başkanı seçilecek desteği bulabildiğine vurgu yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkenin yüksek tirajlı spor gazetelerinden Marca , 'FIFA'da hiçbir şey değişmedi' başlığını atarak, haberde 'Yolsuzluk olayları bile futbolun en büyük kurumunda taşları yerinden oynatmadı' yorumunda bulundu.

AS gazetesi de 'FIFA'da hala çoğunluğun Blatter'in yönetimini desteklemesi önemli olmaya devam ediyor. UEFA Başkanı Michael Platini'nin son adımları ve demeçleri bile tarihi bir seçim olmasını sağlayamadı. ABD, İngiltere ve Almanya'nın baskıları, beklenen bir sonucun değişmesi için yeterli olmadı' ifadelerini kullandı.

El Mundo Deportivo gazetesi de 'Blatter nakavt yaparak kazandı' başlığını kullanarak, 'Blatter, 5 . kez FIFA başkanı seçildi. Son dönemlerdeki suçlamalar ve baskılar Blatter'i yerinden etmeye yetmedi.

Seçimlerde Blatter, yine Asya ve Afrika'dan kuvvetli destek aldı. Güney Amerika ve Okyanusya ülkeleri ise son anda sürpriz yaparak Blatter'e destek vermedi' değerlendirmesini yaptı.

'Blatter, rakibi çekilince yeniden FIFA başkanı seçildi' başlığını atan El Pais gazetesi de 'Yolsuzluk skandalının faturasını İsveçreli Blatter ödemedi' diye yazdı.

Blatter'in FIFA'yı her zaman 'FIFA ailesi' diye tanımladığına atıfta bulunan El Pais, 'Blatter şaşkın mı yoksa Baba filmindeki gibi bir Don Blatter mi? Bugünün meselesi, 1998'den bu yana FIFA Başkanı olan Blatter'in, uluslararası futbol sektöründe dönen milyarlarca avroyu yönlendiren bir mafya babası mı yoksa etrafını çevreleyen yolsuzlukların farkına varmayan 79 yaşında şaşkın bir dede mi olduğudur' yorumunda bulundu.

Diğer İspanyol gazetelerinden El Mundo , 'Blatter, yolsuzluk skandallarının tam ortasında yüzde 63 ile yeniden FIFA başkanı seçildi', La Vanguardia da 'Blatter, yolsuzluklara rağmen yeniden FIFA başkanı seçildi' başlıklarını attı.

Sepp Blatter'in yeniden FIFA başkanlığına seçilmesi, İngiliz basınında geniş yer buldu.

Başkanlık seçiminin ardından ülke basınının internet sitelerine yansıyan haberlerde, Blatter'in son günlerde yaşanan skandallara rağmen görevinde kaldığı belirtildi.

İngiliz yayın kurumu BBC , Blatter'in Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in ikinci tur oylaması öncesi adaylıktan çekilmesiyle yeniden başkan olduğu hatırlatılarak, 'Blatter, tutuklamaların ve yolsuzluk iddialarının gölgesinde yeniden FIFA başkanlığına seçildi' yorumunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Blatter: 1 - Futbol: 0' başlığıyla okurlarını karşılayan Daily Mail gazetesi, 'FIFA başkanı Ali'yi nakavt etti ama yolsuzluk skandalları arasında koltuğunu ne kadar koruyabilir?' değerlendirmesinde bulundu.

Telegraph gazetesi, FIFA başkanlığı seçiminin yolsuzluk skandalları gölgesinde yapıldığını belirterek, 'FIFA başkanı, yolsuzluk skandalı fırtınasını şimdilik atlattı' ifadesini kullandı.

Dünya futbolunun başındaki kurumda kaos yaşandığına işaret eden Guardian gazetesi, FIFA Başkanı Blatter'in 5. dönemine girdiğini hatırlattı.

Mirror gazetesi ise tutuklamalar, yolsuzluk iddiaları ve UEFA'nın karşı olmasına rağmen Blatter'in skandallara meydan okuyarak yeniden göreve geldiğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0