Görüş Bildir
Haberler
Dünya Astsubaylar Günü Ne Zaman, Tarihçesi Nedir? En Özel ve Anlamlı Dünya Astsubaylar Günü Mesajları 2022

Dünya Astsubaylar Günü Ne Zaman, Tarihçesi Nedir? En Özel ve Anlamlı Dünya Astsubaylar Günü Mesajları 2022

Yasemin Altunterim
17.10.2022 - 16:05 Son Güncelleme: 17.10.2022 - 19:42

Dünyanın en güçlü ordularından bir tanesine sahip olan ülkemizin askeri gücü oldukça kuvvetlidir. Türk askerinin namı ise dünyanın her bir köşesinde duyulmuştur. 'Ordunun bel kemiği' olarak adlarından söz ettiren astsubaylarımızın başarıları ise herkesin malumudur. Dünya Astsubaylar Günü gündemin öne çıkan konularından bir tanesi oldu. Her yıl aynı günde kutlanan bu anlamlı ve özel günde Dünya Astsubaylar Günü hakkında detaylar merak konusu oldu. Peki, Dünya Astsubaylar Günü ne zaman ilan edildi, hangi gün kutlanıyor?

İşte tüm merak edilenler ve en güzel, özel ve anlamlı Dünya Astsubaylar Günü mesajları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Astsubaylar Günü Ne Zaman?

Dünya Astsubaylar Günü Ne Zaman?

Dünya Astsubaylar Günü her yıl 17 Ekim tarihinde kutlanıyor. İlk olarak 17 Ekim 2012 tarihinde TEMAD'ın (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) kuruluş gününde kutlanmaya başlamıştır. TEMAD'ın kuruluş tarihi ise 17 Ekim 1984'tür.  Yabancı ülke Büyükelçi ve Askeri ataşelerinin, siyasi liderlerin, hükümet temsilcilerinin ve astsubayların katılımı ile bu özel günde çeşitli organizasyonlar yapılmaktadır. Binlerce asker, onların ailesi ile yakınları ve birçok siyaset insanı her sene 17 Ekim'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkıyor.

Dünya Astsubaylar Günü'nün Anlam ve Önemi Nedir?

Dünya Astsubaylar Günü'nün Anlam ve Önemi Nedir?

Dünya Astsubaylar Günü'nün anlamı Türkiye'de ve dünyanın birçok farklı ülkesinde vatanı için ter döken, gerektiğinde hiç düşünmeden canını ortaya koyan, çalışan ve emekli olan astsubaylar ve onların aileleri için oldukça büyüktür. Bu özel günün amacı ise; yılda bir gün dahi olsa hayatları pahasına kendilerini adadıkları ülkelerine hizmet eden astsubayların, tüm Türk vatandaşlarına asla yalnız olmadıklarını hatırlatmak ve meslektaşlarıyla birlikte mesleklerine ne kadar bağlı olduklarını bir kez daha göstermektir.

Dünya Astsubaylar Günü Mesajları

Dünya Astsubaylar Günü Mesajları
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan cefakar, emektar muvazzaf ve emekli tüm meslektaşlarımın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim.

  • Türkiye'nin dört bir yanında gece gündüz demeden görev yapan astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü kutlarım.

  • Emekli olan astsubaylarımızın Dünya Astsubaylar Günü'nü yürekten kutluyoruz. Hali hazırda görevde olan Astsubaylarımıza sağlık ve başarılar diliyoruz.

  • Türkiye sınırları içinde ve dışında görev yapan özellikle bölücü terör örgütleri ile mücadele eden meslektaşlarıma başarılar, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anarak gazilerimize uzun ömürler dilerim.

👇👇

👇👇
  • 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günümüz kutlu olsun, şehitlerimizi rahmet gazilerimizi ise şükranla anıyoruz.

  • Şehitlerimiz, gazilerimiz, toplumda kanaat önderi konumunda olan üyelerimiz ve ülkemizin değerlerini yükselten her bir meslektaşımızla birlikte Türkiye'yiz. Dünya Astsubaylar Günü kutlu olsun.

  • Herkes kendi için çalışır, biz ise vatan için… Biz Türk Astsubaylarız!

  • Tüm devrelerimin ve komutanlarımın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü Kutlu Olsun...

  • Bir ulusun kuvvetini belirleyen en önemli faktör askeri kuvvetidir. Astsubaylar günü kutlu olsun.

👇👇

👇👇
  • Dünya Astsubaylar Günü'nü kutlar; sağlıklı, huzurlu ve barışın üstün geldiği bir yaşam dilerim.

  • Dünya Astsubaylar Günü'nü kutluyoruz. Emeklisi ve görevde olanları dahil Astsubaylarımıza sağlık ve başarılar diliyoruz.

  • Ülkemizin Her Köşesinde Gece Gündüz Demeden Görev Yapan Astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü Kutlu Olsun…

  • Milletimizin gururu, çelik yumruğu,  Başkomutanımız Atatürk’ün İzinden giden tüm astsubaylarımızın bu özel gününü kutlarım.

  • Ülkemizin her köşesinde gece gündüz demeden görev yapan muvazzaf ve emekli tüm silah arkadaşlarımın, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet gazilerimizi ise minnetle anıyorum.

  • Bu vatan bizimdir, ferman gerekmez.! Askerin olduğu yere yabancı giremez. Bir ulusun kuvvetini belirleyen en önemli faktör askeri kuvvetidir. Dünyanın hiç bir yerinde yoktur senin kadar, cesaretli, senin kadar şerefli bir asker.17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlu olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.' -Mustafa Kemal Atatürk

'Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.'   -Mustafa Kemal Atatürk

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Astsubaylar Günü için yaptığı paylaşım...

Bizler de Onedio ailesi olarak vatanı için canı pahasına savaşan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz... ❤️

Bizler de Onedio ailesi olarak vatanı için canı pahasına savaşan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz... ❤️
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın