Görüş Bildir
Haberler
Düğün Takılarının Bir Çırpıda Bitmesini Sağlayacak Dünyanın En Pahalı 7 Balayı Noktası

Düğün Takılarının Bir Çırpıda Bitmesini Sağlayacak Dünyanın En Pahalı 7 Balayı Noktası

Ekin Sert
16.09.2015 - 19:34

Tatilinizi planlamak için çok zaman harcadınız ve çokça da para biriktirdiniz, bildiğiniz gibi kötü bir tatilin iadesi yok, hele ki bu tatil sizin balayınız olacaksa elinize yüzünüze bulaştırmayı hiç istemezsiniz. Neden mi? Çünkü size bir hayli para harcatacak olan bu tatil, sizin evli olarak yapacağınız ilk tatil, belki de en önemlisi!

About.com'a göre balayı tatilleri, evlilik için ayrılan toplam bütçenin %14'lük oldukça büyük bir kısmını oluşturuyor ve balayı çiftleri, normal bir tatile çıkmış diğer çiftlere göre her yönüyle daha fazla harcama yapıyor. Bazı çiftler harcama işini daha dikkatli yaparken, bazıları saçıp savuruyor paraları. İşte 'Para sorun değil!' diyen çiftlerimiz için; Dünyanın en pahalı 7 balayı noktası!

Kaynak: http://www.businessinsider.com/the-mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maldivler

1. Maldivler

Ulaşmak için saatler süren uçak yolculukları içeren, cam gibi su üstünde kurulu bungalovlar barındıran tatilleri gönül rahatlığıyla pahalı tatiller arasında gösterebilirsiniz. Bunların hepsine sahip olan Maldivler en pahalı balayı noktası ünvanını kimselere bırakmıyor. Balayı tercihlerini Maldivler'den yana kullanan çiftleri: beyaz kumlu plajlar, turkuaz renkli lagünler, yüzmek için harika sular, denizin ve ya plajın üzerine kurulu muhteşem bungalov villalar ve iyi bir dinlenme bekliyor.

2. Yunan Adaları

2. Yunan Adaları

Ege Denizi'nde, balayı çiftlerinin çok hoşuna gidecek klasik mavi pencereli beyaz evleri, harika deniz manzarasını ve hareketli gece hayatını barındıran, sayıları 2000'i geçen Yunan adaları mevcut. Bahsi geçen adalardan biri olan Santorini, aşırı derecede pahalı olma özelliğinin yanında balayı çiftlerinin, üstünde güneşin ilk ışıklarını seyredebilecekleri kaldera kayalıklarına ve üzerinde restoranlar, barlar, dükkanlar, galeriler olan harika antika caddeleri barındırma özelliğine de sahip!

3. Bora Bora

3. Bora Bora

Hayır o şarkıda Boro Boro diyor, burası Bora Bora! Büyüleyici volkanik ada Bora Bora, sık sık Maldivler ile kıyaslanıyor. Bora Bora da tıpkı Maldivler gibi su üstüne kurulu bungalovlara, sıra sıra palmiye ağaçlarının bulunduğu plajlara ve mükemmel güzellikteki turkuaz sulara sahip. Lüks konaklama işletmelerinin bol bol şımarttığı balayı çiftleri, şımartılmanın yanında adada popüler olan dalış aktivitelerine ve cip turlarına katılabiliyor!

4. Fiji

4. Fiji

Balayı çiftleri Fiji'de harika otelleri çok uygun fiyatlara bulabiliyor. Peki nedir bu Fiji'yi bu kadar pahalı kılan? Fiji'ye gitmek için Avustralya üzerinden yapacağınız, çok uzun süren bir uçak yolculuğu gerekiyor ki bu da banka hesabınızda fark yaratacak aşırı pahalı uçak biletleri demek. 'Biletler çoktan hazır!' diyorsanız, Fiji'de sizi, harika bisiklet gezintilerinden paraşütle atlamaya, helikopter turlarından dalış organizasyonlarına birçok keyifli aktivite bekliyor!

5. Toskana

5. Toskana

Birisi şarap mı dedi? Tiran Denizi kıyısındaki İtalya özerk bölgesi Toskana, doğal ve nefis şaraplarıyla, şüphesiz ki dünyanın en önemli şarap bölgelerinden biri. Toskana şarabının yanında, çiçeklerle bezeli inişli çıkışlı tepelere, hoş kartpostallık köylere, büyüleyici tarihi yapılara sahip. Saydıklarımızın tümü, Toskana'yı aşırı romantik bir balayı noktası yaparken, aynı zamanda da aşırı pahalı olanlar listesine sokuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kauai

6. Kauai

En popüler 4 Havai adasından biri olan Kauai, bunlardan en küçük ve en az gelişmiş, kimilerine göre de en güzel olanı! Bu da adanın neden diğerlerine göre daha pahalı ve balayı çiftleri için çok popüler olduğunu açıklar nitelikte. Kauai balayı çiftlerini, bereketli topraklarıyla harmanlanmış görkemli dağlık yer şekilleriyle karşılıyor. Ayrıca, Kauai'nin sahip olduğu büyüleyici sarp kıyıları, 'Kutsal Hazine Avcıları', 'Jurassic Park' ve 'King Kong' gibi ünlü Hollywood filmlerine de arka plan olmuş.

7. İngiliz Virjin Adaları

7. İngiliz Virjin Adaları

Listemizdeki tek Karayip Adaları üyesi İngiliz Virjin Adaları, pahalı balayı noktalarından biri. İnsanlar üzerinde genel olarak sakinlik hissi uyandıran adada yelkencilik ve dalış aktivitelerine vurgu yapmamak olmaz! Ayrıyeten adadaki kum odaklı organizasyonlardan sıkılırsanız, adanın tarihi kasabalarını gezmeye çıkabilir, taze deniz ürünlerinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
1
0
0