Görüş Bildir
Haberler
Dubai İtfaiyecileri Alevlerle Mücadele Etmek İçin Jetpack Kullanacak

Dubai İtfaiyecileri Alevlerle Mücadele Etmek İçin Jetpack Kullanacak

Dubai, savurganlığı ile bilinen bir şehir. Dolayısıyla şehrin Dubai Sivil Savunma servisi için 20 tane jetpack almış olması da pek şaşırılacak bir şey değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Martin Aircraft Şirketi tarafından yapılan jetpackler itfaiyeciler tarafından yüksek binalarda çıkan yangınlarda kullanılacak. Jetpackler özel tasarlanmış motorlara ve 74 km/saat hız ile yaklaşık 900 metre yüksekliğe çıkabilecek kapasitede çift kanallı fanlara sahip.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/11/13/du...

Yarbay Ali Hassan Almutawa, dışarıya ve yukarıya doğru genişleyen bu şehir için jetpacklerin oldukça kullanışlı olacağını söyledi ve bazen şehirdeki binaların en üst katlarına ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Jetpackler ile bu tip sorunların çözülebileceğini söyleyen Almutawa, aletlerin aynı zamanda ilerde termal görüntülü kamera ile modifiye edilebileceğinden bahsetti. Her bir jetpackin şehre maliyeti ise 150 bin dolar oldu. Bu rakam göze çok gelebilir ancak polislerin devriye arabası olarak 1.5 milyon dolarlık Bugatti Veyron kullandığı bir şehirden bahsettiğimizi düşünürsek onlar için pek de yüksek bir rakam olmadığı açık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0