Görüş Bildir
Haberler
DSÖ: Türkiye’deki Verilerden Haberdar Değildik

DSÖ: Türkiye’deki Verilerden Haberdar Değildik

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye ofisinden Dr. Irshad Ali Shaikh, Türkiye’deki Kovid-19 verilerinden haberdar olmadıklarını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ülke ve Avrupa Merkez İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık Ofisi Geçiçi Başkanı Dr. Irshad Ali Shaikh, semptom göstermeyenlerin sayılarının yakın zamana dek kendileriyle de paylaşılmadığını belirterek, 'Biz bu verilerin farkında değildik' dedi.

Shaikh, tüm dünyada semptom göstermeyenlerin 'sessizce virüsün yayılmasına neden olduğuna' vurgu yaptı.

DSÖ'nün her ülkeden semptom göstersin göstermesin pozitif çıkan herkesin rapor edilmesini istediğini vurgulayan Shaikh, 'Türkiye için asemptomatik kişi sayılarının paylaşılması rahatlatıcı, çünkü gerçekten salgının yayılımını engellemekte önemli' açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Türkiye, 29 Temmuz'dan itibaren PCR testi pozitif çıkan ancak semptom göstermeyen kişilerin verilerini açıklamama kararı almıştı. 

Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Semptomatik vaka hasta, asemptomatik vaka ise vakadır. Bizim verdiğimiz günlük hasta sayısı. 29 Temmuz'dan itibaren günlük hasta sayısı olarak verdik' ifadelerini kullanmıştı. 

Gelen eleştirilerin ardından ise Sağlık Bakanlığı 25 Kasım tarihinden itibaren tekrar tüm pozitif vakaların sayısını açıklamaya başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
13
7
6
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Biz de yeni öğrendik zaten. Çünkü bize söylenen dünyanın geri kalanına göre durumumuzun çok iyi olduğu, gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin çöktüğü, Avru... Devamını Gör

engin demirdağ

Bir turizm uğruna ya rab ne yasaklar kalkıyor...!

Pasif Kullanıcı

O kadar yüzsüzler ki, hem yalan yanlış rakamlar vererek vaka sayısını onda bir gösteriyorlar hem de utanmadan diyorlardı ki "bu günkü vaka sayısı 1300, maske... Devamını Gör