Görüş Bildir
Haberler
Efsane İndirimler Bitti, Cezası İse Yolda: Reklam Kurulu Alışveriş Sitelerine 'Sahte İndirim' İncelemesi Başlattı

Efsane İndirimler Bitti, Cezası İse Yolda: Reklam Kurulu Alışveriş Sitelerine 'Sahte İndirim' İncelemesi Başlattı

Süper indirim günlerinde bazı firmaların yaptığı ‘sahte indirim’ şikayetlere neden olmuştu. Gelen çok sayıda şikâyetin ardından harekete geçen Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, e-ticaret devlerinden savunmalarını istedi. Kurulun, şikâyet dosyalarını salı günü görüşerek bu platformlara yüklü miktarda ‘efsane indirim’ cezası kesmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Black Friday’ haftasında markaların duyurduğu yüzde 60, 70 hatta yüzde 80’lere varan indirim kampanyaları Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Sitelerin salı gününe kadar savunmalarını vermeleri gerekiyor

Sitelerin salı gününe kadar savunmalarını vermeleri gerekiyor

Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre, tüketicilerden gelen çok sayıdaki ‘sahte indirim’ şikayetini inceleyen Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı, kendilerini Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformları olarak tanımlayan ve milyarlarca liralık büyüklüğe ulaşan e-ticaret pazarının önemli bir kısmını elinde bulunduran e-ticaret sitelerindeki ‘sahte indirimleri’ tespit etti. Kurul, bu dev platformlardan tüketicilerin bahse konu şikayetleri ile ilgili savunma talep etti. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre şirketlerin salı gününe kadar savunmalarını hazırlayıp Reklam Kurulu’na sunmaları gerekiyor.

Yüklü miktarda ceza verilebilir

Yüklü miktarda ceza verilebilir

Salı günü toplanacak Reklam Kurulu, savunmaların tesliminin ardından yapılacak incelemeler sonucunda sahte indirimler ve kampanyalar için bazı dosyaları görüşecek. Bakanlık kaynakları, toplantı sonrası karara bağlanan bazı dosyalar hakkında platformalara yüklü miktarda ceza uygulanabileceğini belirtti. Ayrıca şikayet sayısının fazlalığından dolayı bazı dosyalar hakkında verilecek kararların ileriki toplantılara sarkabileceği aktarıldı.

Yüzde 100 bir artış var

Yüzde 100 bir artış var

Sektör temsilcileri kampanya dönemi için yaptıkları değerlendirmede e-ticaret pazarının Türkiye’de çok hızlı bir ivmelenme yakaladığını ve kasım ayı boyunca 30 milyar liralık alışveriş barajının aşılacağını belirterek, yapılan işlemlerde yüzde 100’ün üzerinde bir artış olduğunu belirtmişlerdi. Kampanya döneminde tüketiciler milyonlarca ürün satın alırken kadınlar kozmetik ve giyime erkekler ise teknoloji kategorilerine ilgi göstermişti. Bu yıl kampanya döneminde ev mobilyaları ve market ürünleri de büyük bir artış göstermişti. Özellikle salgın kısıtlamaları evde vakit geçirmeye yönelik alışverişleri arttırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
17
7
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih km

Kesinlikle çok doğru bir karar olmuş. İndirim öncesi 100 lira olan ürünü indirim sonrası %60 indirimle 100 liraya sattılar. Sahtekarlığın alasını yapıp insan... Devamını Gör

Art Ankara

Ben, indirim öncesi 70 TL olan ürünü "%40 indirim"le, 100 TL'ye sattıklarını gördüm.

Adam Eva

yaz cezaları bunlara ne varsa, adam akıllı video izletmediler.Gereksiz bir tane kadın almış eline telefonu diyor indirim var Para mı var amk.Yükle dış bocu b... Devamını Gör

Crystal Maiden

İyi ceza kesinde alman aşısı alın