Görüş Bildir
Haberler
Drone Destekli ve BMW Tabanlı Sürücüsüz Otomobil Üretildi

Drone Destekli ve BMW Tabanlı Sürücüsüz Otomobil Üretildi

Rinspeed isimli İsviçreli bir firma sıra dışı konsept bir otomobile imza attı. BMW ’nin göz alıcı tasarıma sahip otomobili BMW i8’in üzerine inşa edilen Rinspeed Etos, bünyesinde barındırdığı drone’la sektörde bir ilki yaşatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hem dış hem iç mekan tasarımında yapılan değişikliklerle BMW i8’den ayrılan konsept spor otomobil, gelecekten fırlamış gibi görünüyor. Otomobilin arka kısmında yer alan drone, yol boyunca otomobile eşlik edip farklı açılardan video kaydedebiliyor. BMW i8’de de kullanılan 1,5 litre hacimli ve 3 silindirli benzinli motora ek elektrikli bir motorun da yer aldığı otomobil 100 kilometre hızlanmasını 4,4 saniyede tamamlıyor. Sürücüsüz olarak da kullanılabileceği belirtilen Rinspeed Σtos’un iç mekanında iki adet 21,5 inçlik UHD kavisli ekran bulunuyor.

Direksiyonun katlanarak yuvaya girmesinin ardından otomobil sürücüsüz moda geçiyor ve bu ekranlar sürücüye doğru yaklaşıyor. Sürücüler bunun yanında otomobilde yer alan 180 derecelik geniş açı görüntü kaydedebilen 8 adet kameranın çekmiş olduğu görüntüleri ekranlar üzerinden izleyebiliyor. Önümüzdeki ay CES Fuarı ‘nda sergilenmesi beklenen otomobilin diğer detayları bu fuarda açığa çıkacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
3
1
1
0
0