Görüş Bildir
Haberler
Döviz İşlemlerindeki Vergi Oranı 5 Kat Arttı: '100 Doların 1'i Devlete'

etiket Döviz İşlemlerindeki Vergi Oranı 5 Kat Arttı: '100 Doların 1'i Devlete'

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre döviz ve altın alım satımında uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) 5 kat artırıldı ve binde 2'den yüzde 1 düzeyine yükseltildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan değişiklikle finansman bonosundan alınan yüzde 10 düzeyindeki vergi yüzde 15’e çıkarılarak, mevduatın vergisi ile eşitlendi. 

Döviz ve altın alım satımında uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi de (BSMV) 5 kat artarak “binde 2″den “yüzde 1” düzeyine yükseltildi.

Bundan sonra her 100 dolar alımında 1 dolar vergi olarak verilecek.

Bundan sonra her 100 dolar alımında 1 dolar vergi olarak verilecek.

Bireysel yatırımcılar için finansman bonosunun vergisi de yükseltilirken, kurumsal yatırımcılar için vergi '0' olarak uygulanmaya devam edecek.

Salgının ekonomik etkilerini en aza indirme amacıyla, kaynak sağlamak üzere yapılan düzenlemeler bugünden itibaren geçerli olacak.

📌 Sosyal medyadan tepkiler

📌 Sosyal medyadan tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
96
37
25
12
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Başkanlık sistemi ile uçacağız derken uçurumdan aşağı olduğunu belirtseydiniz keşke.

demet s.

%1 vergi mi olur. Önce %8 yapacaksın bi şaşıracaklar, sonra %18 yapacan iyice dumur olacaklar. Üstüne bir de %25 ÖTV koydun mu döviz lobisi çöker gider.

demet s.

yurtdışından yolcu beraberinde getirilen dövizi unutmuşum, ona da çak %18 gümrük vergisini bakalım döviz lobisi naapacak.

melkid

şimdi yine başlarlar ezanları susturamayacaksınız bayrağı indiremeyeceksiniz diye. ne zaman vergilerle milletin sırtına binseler böyle söylüyorlar

melkid

tabi tabi. medyada ellerinde olunca istedikleri gibi gündemi belirliyorlar. yoksa camiyi seçim bürosu da yaptılar. dombra da çaldılar parti bayrağı da astıla... Devamını Gör