Görüş Bildir
Haberler
Dortmund - G.Saray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Dortmund - G.Saray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
05.11.2014 - 04:45 Son Güncelleme: 05.11.2014 - 09:07

Oyuna hiç girmeyen adam - Uğur Meleke

Kabul edelim, Dortmund-Galatasaray maçı öncesi beklentileri dün gece fena halde çuvalladı: Beklenenin aksine Dortmund, bu müsabakayı çok ciddiye aldı. Klopp, Almanya’nın en formda iki takımı Bayern ve Gladbach maçlarının arasına bu fikstür denk gelmesine rağmen tek bir riske dahi girmedi. Sakat Hummels’in yerine Subotic değişikliği mecburiydi, onun dışında Bayern 11’i aynen korundu. Hatta Bayern maçına göre daha serttiler: Münih’te ilk 45 dakikada tek bir faul yapan Dortmund, Galatasaray’a karşı hiç risk almadı, 8 kez faule başvurdu.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prandelli çıkmazı - Levent Tüzemen

Galatasaraylı futbolcular, Kasımpaşa maçındaki geri dönüşü ikinci yarıdaki 4-4-2 sistemine bağlamışlardı. Zaten bu sistem Fatih Terim döneminde Galatasaray'ın ligde ve Avrupa'da başarı şifresiydi. Çünkü Galatasaray savunarak değil önde baskı kurarak kazanmaya alışmış bir takım. Dortmund maçında da Galatasaray'ın bu sistemle oynayacağını düşündüm ama yanıldım.

Devamı...

Dortmund’u Ateşleyen Meşaleler - Ali Ece

Reus, ilk yarının sonlarına doğru Manchester’ın düşman ikizleri City ve United’ın kendisini transfer etmek için neden yıllık 12.2 milyon Euro maaş teklif ettiklerini açıklarcasına bir gol attı. Pozisyon ofsayt koksa da kâğıt üstünde sol önde gözüken Reus’un 4 pasta gelişen pozisyonun henüz 2. pasında sağ açık-santrfor-10 numara üçgeninin merkezine doğru yaptığı koşu adeta golü yoktan var etti.

Devamı...

Maalesef bu da olmadı - Mehmet Demirkol

Korkunç skora rağmen takım şekli açısından en doğru tercih bu. Üzücü ama gerçek bu. Dortmund'a evinde bu kadroyla başka bir şekilde oynanmaz. Tabii ki oyuncu tercihleri ve oyun anlayışı hakkında itirazlarım var.

Djemaili tercihinin doğru olduğunu söyleyemem. Olcan dripling özelliği açısında çok daha doğru olabilirdi. Özellikle ileride top tutabilen bir santrforun yoksa... 

Devamı...

Kader aynı - Mert Aydın

İlk maçta yaşanan felaketin ardından Galatasaray'ın teknik patronu Prandelli'nin farklı bir şeyler yapmasını beklemek gerekiyordu. Ama açıkçası Burak'ı keseceğini önceden tahmin etmek zordu. İtalyan teknik adamın, oyuna Hamit'in sağ önde olduğu acayip bir diziliş sistemi, 4-3-3'le başlamasını da anlayabilmek kolay değildi.

Devamı...

Galatasaray'da hafıza kaybı - Serkan Akcan

Prandelli TT Arena'daki Dortmund maçından sonra Başakşehir önüne ilk 11'de 6 değişiklikle çıkmıştı. Başakşehir'den Kasımpaşa'ya 11/7 değişiklikle geçti, Kasımpaşa'dan Dortmund'a ise yine 11'de 6 değişik isim. Rotasyon üç cephede oynayan büyük ölçekli takımlar için can kurtarıcı bir unsurdur. Lakin Galatasaray bu değişimlerle oyun hafızasını yitiriyor. 

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Utandıran dizi - Ahmet Çakır

15 yıl önce burada maç kazanıp sonrasında destan yazan Galatasaray’ın bu sezonki hem sahadaki yetersizlik hem de tribündeki çirkinlikle utandıran bir dizi oluşturmasına tanıklık etmek zorunda kalmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Maç öncesi bu konuda anlatılan masalların tersine B.Dortmund’un muhteşem taraftarı en az 60 bin kişilik bir topluluk olarak tribünde yerini almış, coşkuyla takımını destekliyordu. Maç boyunca da bu sürdü. En büyük taraftarın bizde olduğu palavrasıyla avunalım, bu bizim ancak rüyada görebileceğimiz bir durumdu.

Devamı...

Takibe takip - Mustafa Sapmaz

Görmüşsünüzdür. Sosyal medyada yeni nesil bir taraftar tipi var. Kulüplerin veya futbolcuların sayfalarına girip yorum bölümüne “takibe takip” yazıyorlar. İşte bu taraftarın rağbet edeceği cinsten adam değildir Umut Bulut. Reytingi düşüktür! Sessiz, sakin, mümkün olduğunca moralini bozmadan, kendini bilerek elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Sezon başından bu yana, Prandelli de pek ilgi göstermemişti. Ancak onun son lig maçındaki faydalı oyununa kayıtsız kalamamış olsa gerek on birdeydi. 

Devamı...

Türk futbolu iflas etti - Ahmet Çakar

Türk futbolu dün gece bir kez daha çok geriye gittiğini ispat etti. Dortmund, iyi takım ama kendi liginde büyük problemler yaşıyor. Üstelik dün gece de sıkmadan oynadılar. İlk devre Galatasaray doğru oynadı. İyi kapandı, kademeleri çok iyi yaptı, rakibe oynayacak alan bırakmadı. Buna rağmen çok ama çok tuhaf bir gol yedi.

Devamı...

Gücü bu kadar! - Osman Şenher

Galatasaray için ne söylerseniz söyleyin. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek gücü, kapasitesi yoktu. Dortmund’a bakıyorsun; öyle çok büyük yıldızları olan bir takım değil. Ama sistem takımı. Futbolcusu, teknik direktörü bütünleşmiş. Defansın açığını orta saha kapatabiliyor. Defansta oynayan bir isim gol atabiliyor. Akordeon gibi açılıp kapanıyorlar. Dün gece Galatasaray karşısında hiç zorlanmadan galip geldiler.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0