Görüş Bildir
Haberler
Donald Trump Yine Sildi Süpürdü: Beş Eyalette Birden Ön Seçim Zaferi

Donald Trump Yine Sildi Süpürdü: Beş Eyalette Birden Ön Seçim Zaferi

FreiGeist
27.04.2016 - 09:55 Son Güncelleme: 27.04.2016 - 11:57

Ülkenin kuzeydoğusundaki 5 eyalette yapılan ön seçimlerde Cumhuriyetçi Trump, tüm eyaletlerde kazanarak büyük bir zafer elde etti.  Demokrat Parti yakasında ise Hillary Clinton'ın 4 eyalette, Bernie Sanders'ın bir eyalette yüzü güldü. Sanders'ın yarışı kaybedeceği neredeyse kesinleşti ancak Vermont Senatörü yarışta kalmaya ve kazanabileceği tüm delegeleri kazanmaya kararlı görünüyor. Clinton’ın başkan olmak için elinde ‘kadınlık kartından’ başka bir şeyi olmadığını savunan Trump “Hillary Clinton erkek olsaydı, oyların ancak yüzde 5’ini alırdı. Güzel olan şey şu ki kadınlar onu sevmiyor” dedi ve bu açıklama sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçiler ile Demokratların adaylarını belirleme süreci devam ediyor. 

Ön seçim sürecinde yeni bir “Süper Salı” heyecanı yaşandı. 

Demokrat ve Cumhuriyetçi partili seçmenler ülkenin kuzeydoğusundaki Connecticut, Delaware, Maryland, Pensilvanya ve Rhode Island eyaletlerinde sandık başına gitti.

Trump bu eyaletlerdeki zaferinin ardından kendisini 'Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı' olarak tanımladı

Trump bu eyaletlerdeki zaferinin ardından kendisini 'Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı' olarak tanımladı

Cumhuriyetçi Parti kanadında partinin önde giden adayı emlak zengini Donald Trump, tüm eyaletlerde rakiplerine üstünlük sağlayarak gerçekten büyük bir zafer kazandı. 

Trump, kesin olmayan sonuçlara göre, oyların Connecticut’ta yüzde 58’ini, Delaware’de yüzde 61’ini, Maryland’de yüzde 55’ini, Pensilvanya’da yüzde 57’sini ve Rhode Island’da ise yüzde 64’ünü kazanarak rakiplerini geride bıraktı.

Trump, beş eyaleti kolaylıkla kazanmakla kalmadı, bu eyaletlerin her birinde yüzde 55’in üzerinde oy topladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu zaferiyle birlikte Trump, kazandığı delege sayısını 949’a yükselterek partisinin adaylığını kazanmaya daha da yaklaştı. Trump’ın partinin adayı olabilmesi için bin 237 delegeyi hanesine yazdırması gerekiyor.

Trump’ın rakipleri Teksas Senatörü Ted Cruz’un 544, Ohio Valisi John Kasich’in ise 153 delegesi bulunuyor.

Demokrat Parti kanadında ise eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dört eyalette kazandı

Kamuoyu yoklamalarının işaret ettiği gibi Clinton, Connecticut, Delaware, Maryland ve Pensilvanya eyaletlerinde rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders’a üstünlük sağladı. 

Clinton, partililerin Connecticut’ta yüzde 51’inin, Delaware’de yüzde 60’ının, Maryland’de yüzde 63’ünün ve Pensilvanya’da ise yüzde 56’sının desteğini kazandı.

Clinton, neredeyse adaylığını garantilemiş gibi konuştu

Clinton, neredeyse adaylığını garantilemiş gibi konuştu

Hillary Clinton dün Philadelphia’da yaptığı konuşmada, Demokrat Parti’yi birleştireceğini ve kasım ayındaki başkan seçimlerine başarıyla taşıyacağını söyledi. 

Neredeyse adaylığını garantilemiş gibi konuşan eski Dışişleri Bakanı, kasım ayındaki seçimlerde karşısına çıkmasını umduğu Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’a yüklendi ve Trump’ın yarışın başından bu yana kullandığı “Amerika’yı yeniden büyük bir ülke yapacağız” sloganını eleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanders ise yarışı kaybedeceği neredeyse kesinleşmesine rağmen yarışta kalmaya kararlı

Sanders ise yarışı kaybedeceği neredeyse kesinleşmesine rağmen yarışta kalmaya kararlı

Demokratların diğer aday adayı Sanders ise sadece Rhode Island’da Clinton’a galip geldi. Sanders eyaletteki partililerin yüzde 55’inin desteğini aldı.

Trump'tan yine cinsiyetçi ifadeler...

Trump'tan yine cinsiyetçi ifadeler...

Öte yandan seçimin resmi olmayan sonuçları sonrası Trump, yine cinsiyetçi ifadelerle, bu kez Clinton’a saldırdı. Clinton’ın başkan olmak için elinde ‘kadınlık kartından’ başka bir şeyi olmadığını savunan Trump, “Hillary Clinton erkek olsaydı, oyların ancak yüzde 5’ini alırdı. Güzel olan şey şu ki kadınlar onu sevmiyor” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mary Foster’ın bu ifadeleri duyunca değişen yüz ifadesi dikkatlerden kaçmadı...

Trump’ın bu lafları sosyal medyada eleştiri konusu olurken destekçisi Chris Christine’nin eşi olan Mary Foster’ın bu ifadeleri duyunca değişen yüz ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

AA, VOA ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
54
21
17
9
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

Dedigim gibi demokrasi işi iyice yalan dolan oldu...burda tayyibe oy veren kitle ile amerikada buna oy veren kitle arasında hiç bir fark yok emin olun

feyk

amerikada ciddi ciddi cin'in tek parti organina dayanan yonetim seklinin insanligin gelecegi icin daha uygun oldugunu tartisan akademik cevreler var. ornegin... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

Sabahtan akşama kadar evlendirme programı izleyip beynini eritsen de şu tipe yine de oy vermezsin hadi ama comon !!!! derdiniz ne sizin lanet olası pislikle... Devamını Gör

vayarkadas

olm onca imkan ve refah içinde insanlar nasıl bağnaz olabiliyor ya

itsasin

işin özü eğitim zaten .eğitimsiz toplumlar aynı davranıyor.