Görüş Bildir
Haberler
Donald Trump'ın Twitter Hesabını Askıya Alan Kişi Türk Çıktı: Bahtiyar Duysak ile Tanışın!

etiket Donald Trump'ın Twitter Hesabını Askıya Alan Kişi Türk Çıktı: Bahtiyar Duysak ile Tanışın!

Kadijah Whomanity
30.11.2017 - 11:33 Son Güncelleme: 30.11.2017 - 16:54

Twitter'in çalışma platformunu daha güvenli, daha akıcı, daha doğru bilgi yayan bir sosyal medya ağı haline getirmeye çalıştığı son dönemde, gündeme oturan bir haber oldukça ilgi çekici oldu. Bu ay başlarında ABD Başkanı Donald Trump'ın 44 milyon takipçili Twitter hesabı 11 dakikalığına kullanım dışı bırakıldı. Bir olaylar silsilesinin sebep olduğu küçük çaptaki krizin kilit ismi ise Bahtiyar Duysak adlı bir Türk Alman vatandaşıydı. Donald Trump'a karşıt görüşlü kişiler, mizahi sosyal medya paylaşımlarında Duysak'ın Nobel Barış Ödülü alması gerektiğini yazdı...

Tüm ABD ve Dünya basınının ilgisini çeken olay, gündeme bomba gibi düşünce olayın sorumlusu da aynı şekilde merak konusu olmuştu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdiyse Twitter'da çalışan ve işindeki son günde Donald Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan Bahtiyar Duysak'ın kimliğini öğrenmiş olduk.

Şimdiyse Twitter'da çalışan ve işindeki son günde Donald Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan Bahtiyar Duysak'ın kimliğini öğrenmiş olduk.

Almanya doğumlu Bahtiyar Duysak, o gün sözleşmeli çalışan olarak Twitter'daki son iş gününü tamamlıyordu. 

Pro Unlimited'de görev yapan Bahtiyar Duysak aynı zamanda Google, YouTube gibi şirketlerde de kısa dönem, sözleşmeli olarak çalıştı.

ABD'deki görev süresi ve çalışma vizesi biten 'kahraman' Bahtiyar Duysak, Almanya'ya döndü ve konu hakkında bir röportaj verdi.

Techcrunch'a konuşan  20'li yaşlardaki genç teknoloji çalışanı, o gün iş yerindeki son günü olması sebebiyle birçok kişiyle vedalaşması gerektiğini ve oldukça yoğun bir gün geçirdiğini anlattı. 

Anlattığına göre Twitter'in müşteri şikayetleri ve hesap yönetimi kısmında çalışan Duysak, Trump'ın hesabı ile ilgili şikayetleri göz önünde bulundurdu. Hesabın bir süreliğine kapatılması için yapılacak olan bir dizi işlemin sadece başlangıcını oluşturdu. Bilgisayarını kapattı ve ofisten ayrıldı.

'Bir hesabı kapatmak için herhangi bir yetkim yok. Ben sadece bir dizi tesadüfün başlangıcını ateşlemiş oldum. Ayrıca iznim olmayan ya da yasadışı herhangi bir şey de yapmadım.'

Donald Trump ise olayı oldukça sinirli bir şekilde karşılamıştı 👇

'Twitter hesabım düzenbaz bir çalışan tarafından 11 dakikalığına kapatılmıştır. Sanırım sözlerim sonunda gitmesi gereken yerlere gidip gerektiği etkiyi bırakıyor.'

Donald Trump çok kızmış olsa da, Bahtiyar Duysak Twitter üzerinde kahraman ilan edildi.

"Sadece şunu söylemek istiyorum, Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan Twitter çalışanı Nobel Barış Ödülü adayı olabilir."

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Twitter çalışanıyla evleneceğimi aileme nasıl söylerim?"

Almanya'da verdiği röportajda, kendisine sorular yöneten kişi Bahtiyar'ın kazağındaki ABD bayrağı desenini fark etti.

Almanya'da verdiği röportajda, kendisine sorular yöneten kişi Bahtiyar'ın kazağındaki ABD bayrağı desenini fark etti.

Duysak olayı daha çok bir 'hata' olarak tanımlarken, hesabın kapatılacağına pek ihtimal vermediğini de açıkladı. 

Öte yandan Trump'ın hesabı, kullanım kuralları ve şartlarını ihlal etmesine rağmen Haziran ayından bu yana korunuyor. Bunun sebebi ise Trump'ın nefret ya da ırkçılık dolu söylemlerinin yine de haber değeri taşıması ve halkın ilgisini çekmesi. 

CEO Jack Dorsey'nin de açıklamalarına göre herhangi bir kanuni ihlal ya da özel hayata müdahele olayı bulunmuyor. Bu yüzden FBI ya da herhangi başka bir güvenlik gücü olayı soruşturmayacak.

Fakat Twitter'dan bunun bir daha yaşanmaması için çalışamaların sürdüğünü söyleyen bir paylaşımın gelmesi de gecikmedi.

"Suç işlemedim ya da kötü bir iş yapmadım ama Pablo Escobar gibi hissediyorum, yavaş yavaş can sıkıcı olmaya başladı artık."

Bahtiyar Duysak ise herhangi bir kahramanlık yapma amacının olmadığını sadece günlük işlerini yapıyor olduğunu açıkça ifade ediyor.

Duysak artık ülkesi olan Almanya'ya geri döndü ve hayatını burada sürdürmeye devam edecek.

"TEŞEKKÜRLER Bahtiyar Duysak"

"Bahtiyar Duysak TIME Dergisi Yılın İnsanı seçilsin"

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Trump'ı geçici olarak susturan adam Türk asıllı Bahtiyar Duysak'tı. Dünyanın yarısına 'Ne mutlu Türküm diyene' dedirten bir hareket."

"TIME yaptığınız listeyi unutun. Bu adam, Trump'ın Twitter'ını kapatan Bahtiyar Duysak Yılın İnsanı olmayı hakkediyor."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
836
437
158
18
14
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
observer

nusretti bahtiyardı derken yavaş yavaş açılıyoruz sonunda hadi bismillah...

haralagurele

Olum bişeyi altında da Türk çıkmasın ya asfssgfsgsgg. Keşke bizimkini de azcık kapatsaydın gagfffssfsahacha

Domalt Trump

Gel bunu da sil aq.