Görüş Bildir
Haberler
Doların Düşüşünün Asıl Sebebi Ne? Vatandaşlar 'Kuru Etkileyecek Kadar Döviz Bozdurmadı' İddiası

Doların Düşüşünün Asıl Sebebi Ne? Vatandaşlar 'Kuru Etkileyecek Kadar Döviz Bozdurmadı' İddiası

Pazartesi günü 18,40 TL ile zirve tazeleyen dolar önceki haftalarda da yükselişini soluksuz sürdürmüştü. Yatırımcılar kurlar yükseldikçe daha da yükselecek beklentisiyle dolar ve Euro'ya bir nevi hücum etmişti. 

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'TL tedbir paketi' açıklaması ile birlikte sert düşüşe geçen kurlar hafta başından bugüne kadar düşüşünü sürdürerek dolar 10,23 seviyesine, Euro 11,62 seviyesine dek gerilemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün yeniden yükseliş

Bugün yeniden yükseliş

Bugün yeniden yukarı hareket görülen kurlarda bu zamana kadar geçen sürede kur korumalı TL mevduatın da detayları belli oldu.  

Halen tartışmalar sürse de dolarizasyonu yani yabancı paraya geçişi durdurmak amacıyla açıklanan yeni ürün yatırımcıyı yeterince tatmin etmedi mi?

Satmak yerine...

Satmak yerine...

Sözcü'den Emre Deveci'nin yaptığı paylaşımda, BDDK'nın günlük verilerine dayanarak bilançoda görülen yabancı para mevduatlardaki haftalık grafik için şunları söylüyor:

BDDK verilerinde ilginç bir durum var. Haftanın ilk iki gününde döviz mevduatlar cumaya kıyasla azalmak bir yana artmış görünüyor.

Kurdaki hareket...

Kurdaki hareket...

Gerçek kişi döviz mevduatlarında da cumaya kıyasla yatay seyir var, hatta salı günü artış olmuş. Bu durumda kurdaki düşüşte yerleşiklerin döviz satışı etkili olmuş görünmüyor?

Düşükten alanlar...

Düşükten alanlar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

param olsa bu seviyeden dolar alırım direkt.

Artık Dolar almak lüzumsuz ve bir faydası yok, kur korumalı hesaba yatırmak çok daha kârlı. TL değer kaybederse hazineden karşılanacak. Yok değer kaybetmez i... Devamını Gör

Malum Şahıs

bekledi bekledi 18 e kadar izin verdi sonra erken seçime kadar idare edecek bir yöntem buldu bir gecede cukkaladı panikle milletin parasını ben en geç 1 sene... Devamını Gör

Cadawra

Kamu bankaları bozdurdu abicim , milletle olacak iş değil