Görüş Bildir
Haberler
Dolar/TL 4.90'ın Üzerini Gördü: Türk Lirasındaki Değer Kaybı Yüzde 1'i Aştı

Dolar/TL 4.90'ın Üzerini Gördü: Türk Lirasındaki Değer Kaybı Yüzde 1'i Aştı

FreiGeist
30.07.2018 - 15:24 Son Güncelleme: 30.07.2018 - 16:49

Dolar/TL, Fitch'in Türk bankaları için yaptığı uyarı sonrası 4.90'ın üzerini gördü. Ekonomik göstergelerin dışında ABD ile yaşanan siyasi gerginlik de TL’de baskı oluşturuyor.

TL, bugün diğer gelişen ülke kurlarındaki sakin seyre karşın negatif ayrıştı ve %1 kayıpla en çok değer kaybeden gelişen ülke parası oldu.

TL, bugün diğer gelişen ülke kurlarındaki sakin seyre karşın negatif ayrıştı ve  %1 kayıpla en çok değer kaybeden gelişen ülke parası oldu.

Geçtiğimiz hafta TCMB kararı ardından 4,9389'u gören dolar kuru Amerikan rahip Brunson'un ev hapsine alınma haberiyle 4,77'ye kadar gerilemişti.

Önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ardından da ABD Başkanı Donald Trump, Brunson'ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirterek, aksi takdirde Türkiye'ye yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Kur, Trump ve Pence açıklamalarıyla yükselse de 4,88 üzerinde kalıcı olmamıştı.

Uzmanlar ne diyor?

Uzmanlar ne diyor?

Işık FX Genel Müdürü Veli Kocatürk Bloomberg HT'ye bu hafta TL varlıklar için en önemli konunun ABD ile yaşanan Rahip Brunson meselesi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

'Hafta sonu Rahip Brunson konusunda Erdoğan'ın açıklamaları ve ABD'den 2. kez gelen açıklamalar bizi siyasi anlamda gergin bir haftanın beklediğini gösteriyor. Bu TL varlıklarda fiyatlanacak en önemli konu..Yaptırıma dair herhangi bir karar gelirse kurda çok sert hareket görebiliriz, bu da bizi 5 seviyesine yaklaştırabilir.' 

Kocatürk söz konusu haber akışında yumuşama olursa kurda 4.80'in altına hızlı bir gerileme olabileceğini kaydetti. 

Dünya gazetesine konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi ise 'Piyasada yeni bir haber görünmüyor. ABD endişeleri piyasaları baskılamayı sürdürüyor. Bir de Fitch açıklaması eklenince 4.90 seviyesi kırıldı. Bu TL'ye özel bir satış baskısı benzer para birimlerinde aynı trend söz konusu değil' dedi.

Euro/TL de öğleden sonra %1'i aşan yükselişle 5.72'ye yükseldi.

Euro/TL de öğleden sonra %1'i aşan yükselişle 5.72'ye yükseldi.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
20
13
10
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Kulaksız

doların yükselişinin akabinde reis çıkacak "eyyyy amerika dolarla bizi yıkamazsın" diyecek ve anadoludan "hüloooooüğğğ" sesleri dünyada yankılanacaktır.

clearskies

Allahım 10TL olduğu günleri de gösterir inşallah 😍 Durduk yere para kazanıyoruz. Allah Razı olsun reisten 😍

Aren Kutay

şehit ailelerinin gözyaşları gözünün önüne gelsin paralarını huzurla say

K.K

30.07.2014 USD MB Döviz Alış Kuru 2,1371. 30.07.2018 USD MB Döviz Alış (Gösterge) 4,8850. Yani 4 yılda %128,58 oranında artış var. Ortalama olarak yıllık %32... Devamını Gör